Visszavonul a Vadállat, nem adja fel a Real Madrid

Visszavonul a Vadállat, nem adja fel a Real Madrid

, hb

Napi krónika

Két alkalommal is kikosarazta a Real Madridot Antonio Valencia, a Blancók harmadszor is próbálkoznak. Bejelentette visszavonulását Ivica Vastic és Javi Navarro.



Papírügyek, minden szinten

A Fiorentina nyáron szerződtetné Hernan Crespót, az Inter argentin csatárát. A hírt a játékos ügynöke, Fernando Hidalgo is megerősítette. Az olasz sajtóban olyan pletykák is szárnyra keltek, hogy a 33 éves támadó szóban már meg is egyezett a Violákkal. Crespo aláírásáért a Lazio, a Sampdoria és a Palermo is verseng.

Megtette végső ajánlatát a Real Madrid Antonio Valenciáért. A Blancók 21 millió fontot ígértek a Wigan szélsőjéért, akit már a januári átigazolási szezonban is szerettek volna megszerezni. A 23 éves középpályás ügynöke a Skysportnak elmondta, szeretnének más ajánlatokat - többek között a Manchester Unitedét is - meghallgatni, mielőtt döntenek a játékos jövőjéről.


Egy évvel 2008-as menesztése után, ismét Ünal Karaman ült a Konyaspor kispadjára. A tréner a hétvégi, Eskisehirspor elleni 2-1-es vereség után menesztett Giray Bulakot váltotta a csapat élén. Karaman az idei szezonban az Ancaragücü együttesét irányította.


Az AS Roma a napokban bejelenti Alberto Aquilani, Juan és Mirko Vucinic szerződés-hosszabbítását. A római illetőségű Il Messaggero szerint mindhárom játékos aláírta már új kontraktusát, de a klub csak a szezon végén szeretné nyilvánosságra hozni a részleteket. Az előzetes információk szerint a trió 2013-ig marad a Farkasoknál.


Záróra: Vastic, Navarro

A szezon végén befejezi pályafutását Ivica Vastic, a Linz és az osztrák válogatott legendás csatára. A 39 éves játékos 50 fellépésén 14 gólt lőtt a nemzeti csapatban, és 2005 óta 58 alkalommal talált be jelenlegi klubja színeiben. Vastic 18 évnyi profikarrier után döntött úgy, hogy edzőként is szeretné kipróbálni magát.


Szintén felhagy a labdarúgással Javi Navarro. A Sevilla 35 éves középhátvédje két éve képtelen felépülni súlyos térdsérüléséből, ezért döntött a befejezés mellett. Navarro 1993 óta rúgja a bőrt a spanyol bajnokságban, ezalatt szerepelt a Valencia, a Logronés és az Elche csapataiban, valamint négyszer pályára lépett a spanyol válogatottban is. Navarro elsősorban kőkemény játékáról híresült el a La Ligában, ezért gyakran illették a "Vadállat" becenévvel.


Betegszoba: James, Downing, Henry, Iniesta

Műteni kell a Portsmouth válogatott kapusát, David James-t. A veterán portás így nem szerepelhet a Háromoroszlánosok június 6-i, Kazahsztán, és június 10-i, Andorra elleni világbajnoki selejtezőjén. James hosszú ideje küzdött vállsérülésével.


Súlyos bokasérülést szenvedett Stewart Downing, a Middlesbrough szélsője. A válogatott játékos lábára Sztilian Petrov taposott rá a hétvégi, Aston Villa elleni bajnokin. A klub orvosai ugyan nem erősítették meg, de az angol lapok állítják, Downing bokája el is törött a belépőt követően.


Valószínűleg mind Andres Iniesta, mind Thierry Henry pályára léphet a jövő heti BL-döntőben, miután mindkét játékos megjelent a Barcelona hétvégi edzésein. A L'Equipe információi szerint Iniesta játéka biztosra vehető, Henry térdét azonban még különböző teszteknek kell alávetni a következő néhány napban.


(hb)


*****

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább