Késelés Rómában, hét eltiltott Torinóban

Késelés Rómában, hét eltiltott Torinóban

, hb

Napi krónika

Az Inter Mancinije Lyonba tart, az exinteres Mancini külföldön vállalna munkát. Torinóban a fél csapat kihagyja az utolsó fordulót. Napi krónika, olasz különkiadás.



Kispad: Moyes, Mancini

A menedzserek szövetsége (LMA), David Moyes-t választotta az év edzőjének Angliában. Az Everton trénere, aki 2003-ban és 2005-ben már elhódította a címet, idén ötödik helyen végzett csapatával a Premier League-ben, és a hétvégén begyűjtheti az FA-kupát a Chelsea elleni döntőben.

Külföldön vállalna munkát az Inter ex-trénere, Roberto Mancini. Az olasz szakember a Sky Sport Italiának elmondta, egy év tétlenség után szívesen leülne egy csapat kispadjára. „Nem hiszem, hogy a Real Madrid, a Barcelona, vagy a Manchester United kívánságlistáján lennék, de egy év kihagyás után úgy érzem, ismét dolgozni szeretnék" - nyilatkozta az Interrel három bajnoki címet gyűjtő tréner.


Transzferzóna: Maicosuel, Mancini, Eleftheropulosz

Brazil középpályást igazolt a Hoffenheim. A 22 éves Maicosuel a Botafogo együttesétől került öv évre a Rhein Neckar Arénába. A támadó középpályásként, és csatárként is bevethető játékosért a németek 4.5 millió eurót fizettek a riói klubnak. A Hoffenheim ezzel egy időben bejelentette, hogy leigazolta a Karlsruhe balhátvédjét, Christian Eichnert is.


A L'Equipe szerint a Lyon ismét megpróbálja Franciaországba csábítani az Inter mellőzött szélsőjét, Amantino Mancinit. A franciák már 2006-ban és 2007-ben is szerették volna leigazolni az AS Romaban akkor bombaformában játszó brazilt, de a fővárosiak nem engedték el kulcsjátékosukat. Az Inter azonban hajlik a transzferre, a klub állítólag már el is küldte az illetékeseket Franciaországba, hogy egyezkedjenek Mancini áráról.


Közös megegyezéssel szerződést bontott a Siena görög kapusával, Dimitriosz Eleftheropulosszal. A 32 éves portás 2007-ben az Ascolitól érkezett a Siena együtteséhez, de azóta csupán 12 meccsen állhatott a kapuba. A korábbi 12-szeres válogatott családi okokra hivatkozva kérte szerződése érvénytelenítését.


Dühöngő: Torino, Ronaldo, Roma

Hét Torino-játékost is eltiltott az olasz szövetség a Genoa elleni mérkőzést követő verekedés miatt. Blerim Dzemaili, és Ignazio Abete egy-, Aimo Diana, Cesare Pratali, és Rolando Bianchi kétmeccses eltiltást kapott, míg Angelo Ogbonna és Marco Pisano az idei szezonból hátralévő mérkőzésen túl, a következő idény első három meccséről is hiányozni fog. A kiesőjelölt Torino a hétvégén a Roma ellen próbálhatja meg kiharcolni a bennmaradást.


A brazil Ronaldo is kihagyja csapata, a Corinthians következő mérkőzését, mivel a korábbi aranylabdás a Botafogo elleni meccsen megtépte a mezét rángató Fahrel haját. Más források szerint a Fenomén meg is csípte ellenfelét az incidens közben. Ronaldo jelenleg kisebb bokasérüléssel bajlódik, ezért egyébként sem lett volna ott a soron következő bajnokin.


Megkéseltek egy angol szurkolót Rómában a BL-döntő reggelén. A manchesteri férfit a combján érte a késszúrás, sérülését egy római kórházban látták el. Nem ez az első eset, hogy az olasz fővárosban késsel támadtak angol drukkerekre, a negyeddöntők során egy Arsenal-szimpatizáns szenvedett hasonló sérülést. A döntő napján több kisebb rendbontás is történt Rómában, a hatóságok több angol szurkolót előállítottak randalírozás és tiltott fegyver viselése miatt.



(hb)


*****

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább