Serie A: átigazolási körkép

Serie A: átigazolási körkép

, focitipp.hu

A nyár eddigi üzletét a focitipp.hu szerint a Fiorentina kötötte azzal, hogy megszerezte a Parma megmentőjét, Sebastian Freyt.



Nyáron a játékosok kapnak egy kis pihenőt, ez egyértelműen a klubvezetők és a menedzserek szezonja. Idén leginkább Cassano és Gilardino izgatja fél Európa fantáziáját, ám ügyükben egyelőre csak találgatások és szurkolói reménykedések (vagy ellenszenvek: „Cassano a Juvéba? Na ne!”) fogalmazódnak meg, konkrétum annál kevesebb. Elsőre úgy tűnt, hogy a Milan folytatja a csendes építkezést (Jankulovski, a svájci Vogel megszerzése és Crespo megtartása mellett szinte biztos, hogy Gilardino is a Milanellóban kezdi majd az alapozást). Aztán egyszercsak leigazolták Vierit az Intertől, ami, ha lehet, még pikánsabbá teszi jövőre a városi derbit.
A Juventus visszahívta firenzei különítményét (Chiellini, Maresca, Miccoli), bár utóbbi mintha nem lenne felhőtlenül boldog attól, ahogy a torinóiak játszadoznak vele. A nyár eddigi üzletét a focitipp.hu szerint a Fiorentina kötötte azzal, hogy megszerezte a Parma megmentőjét, Sebastian Freyt. (A Fiorentinának pótolnia kell a tavaly összesen 18 gólt szerző Marescát és Miccolit is, amiben nagy segítség lehet a Valenciából hazatérő Fiore – de hivatalosan még ő sem a firenzeieké.) Annak pedig kimondottan örülünk, hogy a Genoát az élvonalba vezető karmester, az ex-Salernitánás Francesco Cozza jövőre a Sienát erősíti majd, bár szerintünk Genovában is maradhatott volna. Néhány érdekesebb pletyka: az Udinese egy újabb franciával készül a jövő évi Bajnokok Ligája szereplésre – Candela leigazolása után újabb célpontjuk Stephane Dalmat. Új edzőjük, Serse Cosmi rajta kívül még azt a Liveranit (jelenleg Lazio) szeretné csapatában tudni, aki a dicsőséges perugiai korszakban a csapat játékmestereként már egyszer a jobbkeze volt a pályán. A zebracsíkosak reménye: a sportszerűtlenségi listán előkelő helyen záró Pinzi nagy Lazio-szurkoló, ráadásul az új római tréner (Delio Rossi) is szívesen venne egy Pinzi-Liverani cserét. Nagy kérdés, hogy Cosmi milyen csapatot épít majd Udinében, mindenesetre egy másik régi harcostárs biztosan ott lesz majd mellette: a líbiai foci állócsillaga, Szaid Khadafi… A Palermo nagyon szeretné visszacsábítani a Valenciától Di Vaiot, bár a 12 millió eurós összeget sokallják érte. Ehhez képest könnyen elengedték csapatuk egyik legjobbját, az edzőt: Francesco Guidolin jövőre a Genoával próbálhatja meg újra a bravúrt, egy újoncot újra az UEFA-Kupába vezetni. Mindezeken kívül a Juventusnak hirtelen Robinho kéne, a Boltonnak Dacourt. A madarak persze azt is csiripelik, hogy Verebes József visszautasította a Bologna ajánlatát. A Mágus szerint ugyanis jelenleg kevés a támadó szellemű játékos a csapatban, de tárgyalási alap lehet, ha az „Európa-klasszis” Klausz Lászlót kivásárolják az osztrák negyedik ligás SV Kufstein csapatából.

Nézzük a tényeket, eddig ki, honnan, hová:

Francesco Ruopolo (Parma) – Lokomotív Moszkva
Tomas Locatelli (Bologna) – Siena
Christian Vieri (Inter) – Milan
Fabrizio Miccoli (Fiorentina) – Juventus
Enzo Maresca (Fiorentina) – Juventus
Christian Obodo (Fiorentina) – Perugia
Francesco Cozza (Genoa) – Siena
Giorgio Chiellini (Fiorentina) – Juventus
Antonio Di Natale (Empoli) – Udinese (eddig kölcsönben volt Udinében, de most meg is szerezték)
Massimo Marazzina (Chievo) – Torino (ugyanaz a helyzet, mint Di Natale esetében)
Belozoglu Emre (Inter) – Newcastle United
Cristiano Lupatelli (Fiorentina) – Parma (a Chievoban még 10-es mezben védő kapus kellett Frey helyére)
Sebastien Frey (Parma) – Fiorentina
Juan Sebastian Veron (Chelsea) – Inter
Marco Borriello (Milan) – Sampdoria (kölcsönben)
Per Kroldrup (Udinese) – Everton
Cristian Brocchi (Milan) – Fiorentina (Brocchi csak kölcsönbe)
Marco Donadel (Milan) – Fiorentina (Donadel végleg)
Kapo (Juventus) – AS Monaco (kölcsönbe)
Vincent Candela (Bolton Wanderers) – Udinese
Shabani Nonda (AS Monaco) – Roma
Samuel Osei Kuffour (Bayern München) – Roma
Taddei (Siena) – Roma
Giuliano Giannichedda (Lazio) – Juventus
Niko Kovacs (Bayern München) – Juventus
Lamberto Zauli (Palermo) – Sampdoria
Vidigal (Livorno) – Udinese
Marek Jankulovski (Udinese) – Milan
Johann Vogel (PSV) – Milan

szezonanalíz 3.1 – egy kicsit a gólokról
szezonanalíz 3.2 – a góllövőlista
szezonanalíz 3.3 – sportszerűtlenség: tarolt a Parma
szezonanalíz 3.4 – egyéb győzteseink: Pagliuca, Veron és az Inter
szezonanalíz 3.5 – átigazolási körkép
szezonanalíz 3.6 – az év csapata

(knt)

*****

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább