Újra villant a tatabányai Platini

Újra villant a tatabányai Platini

, ktn

Európa Liga, 1. játéknap

Hősök és történetek az Európa Liga első játéknapjáról.



Síelés

"A meccs előtt sokan azt mondták, hogy az osztrákok csak síelni tudnak. Bebizonyítottuk, hogy tévednek" - nyilatkozott Peter Pacult, a Rapid Wien edzője a Hamburg elleni 3-0 után. Az osztrákok tényleg javulnak a fociban: a Rapid mellett a Red Bull is győzött, méghozzá a Lazio ellen, a római Olimpicóban.

Akkor is

Azonnali hatállyal kirúgta a Steaua edzőjét Gigi Becali, a Steaua tulajdonosa. Az indok: A Sheriff Tiraspol elleni mérkőzés félidejében az olasz Cristian Bergodi nem engedte őt be az öltözőbe. "Akkor is kirúgtam volna, ha 5-0-ra nyerünk" - tajtékzott Becali, aki 2003-as hatalomátvétele óta 11 edzőt fogyasztott el. A meccs egyébként 0-0-ra végződött.

Színtiszta

Leighton Baines, Dan Gosling, Jack Rodwell (mind Everton), David Stockdale, Christopher Smalling, Jonathan Greening (mind Fulham) - csupán ez a hat angol játékos lépett pályára kezdőként tegnap az Everton-AEK és CSZKA Szófia-Fulham mérkőzésen. Az ellenpólust a belorusz BATE Boriszov jelenti. A fehéroroszok színtiszta hazai kezdővel álltak fel a Benfica ellen, igaz, csereként beállt az orosz Alumona és az örmény Goarjan is.

Platini

A CSZKA Szófia-Fulham mérkőzés 1:1-gyel zárult. A bolgárok gólját Michel szerezte a 62. percben - olvassuk a meccskrónikában. A játékos wikipédia adatlapja már nem ilyen szűkszavú: "Michel Platini Ferreira Mesquita or simply Michel Platini" - kezdődik a brazil csatár ismertetése. Az abszurd azzal válik teljessé, ha közöljük a következőket is: Platinit az FC Tatabánya csapata 2007-ben vette kölcsön a hongkongi South China AA együttesétől. Michel Platini 14 meccset játszott a Bányászban, és 5 gólt szerzett.

Hármas

Egyetlen mesterhármas jutott az első játéknap 24 mérkőzésére, amelyet Liedson (fotó) szerzett a Heerenveen-Sporting találkozón (2-3). Nem kétséges, a szeptember Liedsoné: ha a brazil származású csatár nem debütál góllal a Dánia-Portugália vb-selejtezőn, C. Ronaldóék számára már tét nélküli lenne az utolsó két meccs.

Négyes

A legnagyobb arányú győzelmet az Everton aratta az első fordulóban, a kékek 4-0-ra verték az AEK Athént. A liverpooliak legjobbja Steven Pienaar volt, aki Howard kapus szerint "varázslatos dolgokat" művelt a pályán. A dél-afrikai lőtt egy bombagólt is a mérkőzésen. Pienaar utoljára 2003 tavaszán volt eredményes nemzetközi kupameccsen, akkor a Milan-Ajax BL-negyeddöntőn (3-2) talált a kapuba. Négy góllal nyitott a címvédő Sahtar Donyeck is, amely imponáló magabiztossággal verte 4-1-re idegenben a belga Brugest.

Munka

Az őszi idény egyik meglepetéscsapata Európában a Genoa. Gasperini bandája vezeti az olasz bajnokságot, s idei hat tétmeccséből ötöt megnyert - az EL-ben a Slavia adta meg magát a Marassiban az olasz gárdának. "Hogy mi a titkunk? Munka, munka és munka" - válaszolt a kíváncsi újságíróknak a csehek ellen szezonbeli második gólját szerző spanyol fedezet, Alberto Zapater.

(ktn)


*****

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább