Csertői jött, Davison ment

Csertői jött, Davison ment

, focitipp

Heti hírösszefoglaló

Az elmúlt hét nap legfontosabb történései a futballpályák környékén.



Hétfő

Menesztették a CSZKA Moszkva spanyol trénerér, Juande Ramost. Mexikóban sört neveztek el Maradonáról.

Kedd

Csertői Aurélt nevezte ki vezetőedzőjének a Kecskemét labdarúgó csapata, Csertői eltiltása december 31-én jár le, addig Czéh László irányítja az együttest. A Bolton négy, a Blackburn három játékosa fertőződött meg a H1N1-es influenzavírussal. Heiko Herrlich lett a Bochum új edzője. Spanyol kupameccsen a harmadik ligás Alcorcón 4-0-ra legyőzte a Real Madridot. A Barnsley elleni kupamérkőzésen a ManUnited szurkolói kirabolták a büfét, a rendőrség tíz huligánt letartóztatott a meccs után. Egy gól és két gólpassz volt az augsburgi Torghelle Sándor mérlege a Duisburg elleni kupamérkőzésen.

Szerda

Lemondott a Hull City elnöke, Paul Duffen. Porckorongsérvvel bajlódik Santi Cazorla, a Villarreal válogatott középpályása. A Portsmouth egészen addig nem igazolhat új játékosokat, amíg nem törleszti labdarúgókkal és a klub személyzetével szemben felhalmozott 15 millió font adósságát.

Csütörtök

Sportszerűtlen viselkedés miatt az MLSZ megrovásban részesítette Pintér Attilát, a Győr edzőjét. Kényszerleszállást hajtott végre a Stoke City futballistáit szállító repülő, a csapat a Portsmouth elleni Ligakupameccsről utazott hazafelé. Menesztették Marco Giampaolót, a Siena edzőjét, utódja Marco Baroni. Franciszek Smuda lett a lengyel szövetségi kapitány. Az olasz bajnokságban: Inter-Palermo 5-3.

Péntek

Távozott a Ferencváros kispadjáról Bobby Davison. Szurkolói rendbontás miatt az UEFA három pont levonásával büntette az Európa Liga csoportkörében érdekelt Dinamo Zagreb csapatát. John Barnes lett a ruandai válogatott új szövetségi kapitánya. 65 éves korában elhunyt Frantisek Vesely, a csehszlovák futball legendás alakja. Az NB1 rangadóján négy 11-esből három gól született: Debrecen-Újpest 1-2.

Szombat

Gera Zoltán (Fulham) gólpasszt adott a Liverpool elleni bajnokin. Az olasz bajnokságban: Juventus-Napoli 2-0 után 2-3. Dzsudzsák Balázs szerezte a PSV győztes gólját a Vitesse ellen. Zsinórban hetedik tétmeccsén is veretlen maradt a DAC, miután Sároseperjesen 0-0-s döntetlent játszott a Tatrannal. Litvániában bajnoki címet szerzett az FK Ekranas.

Vasárnap

Az Inter 2-0-ra nyert Livornóban, ezzel hét pontra nőtt az előnye az olasz bajnokság élén. A holland bajnokság rangadóján az Ajax 5-1-re verte a Feyenoordot. Története során 11. alkalommal lett svéd bajnok az AIK Stockholm. A Bologna leigazolta a ghánai Stephen Appiah-t, aki utoljára a Fenerbahce csapatában szerepelt. Januártól az AC Milanban futballozik a ghánai Dominic Adiyiah, az U20-as világbajnokság legjobb játékosa és gólkirálya.


A hét jó híre

Incidensek nélkül ért véget a DAC-Slovan (0-0) mérkőzés Dunaszerdahelyen


A hét rossz híre

Szurkolói rendbontások miatt - 1-3-as állásnál - idő előtt véget ért a Ferencváros-Diósgyőr bajnoki mérkőzés. A magyar élvonal történetében ez a harmadik mérkőzés, amely rendzavarás miatt félbeszakadt (az 1999/2000-es szezonban az Újpest-Dunaferr, illetve a Diósgyőr-Dunaferr mérkőzést nem játszották végig).


(focitipp)

*****

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább