Dárdait megműtötték, Totti hosszabbított

Dárdait megműtötték, Totti hosszabbított

, sza

Napi krónika

Pénteki futballhírek.



Meghosszabbította szerződését az AS Roma csapatkapitánya, Francesco Totti. A 33 éves játékos 2014-ig írta alá új kontraktusát.

Temuri Kecbaja lett a grúz válogatott új szövetségi kapitánya.
A szakember 2011 év végéig írt alá, és az argentin Héctor Cúper helyét vette át a grúz kispadon.

Ismét megsérült a Manchester United és az angol válogatott védője, Rio Ferdinand.
A játékos emiatt kihagyja a Chelsea elleni bajnoki rangadót és a Brazília elleni barátságos válogatott mérkőzést is.

A Nemzetközi Sportdöntő Bíróság felfüggesztette a Chelsea átigazolási időszakból való kizárását. A FIFA két átigazolási időszaktól tiltotta el az angol együttest, miután 2007-ben szabálytalanul igazolta le Gaël Kakutát. A Sportdöntő Bíróság most engedélyezte a Chelsea számára az átigazolásokat, addig amíg az ügy végleg le nem zárul a FIFA-nál.

A szerdai Unirea Urziceni-Rangers BL-meccsen a vendégszurkolók összecsaptak a biztonságiakkal. Az UEFA jövő csütörtökön tárgyalja az ügyet, a román klubot szervezési hiányosságokkal, skót szurkolókat helytelen viselkedéssel vádolják.

A Sevilla elleni Bajnokok Ligája mérkőzésen megsérült a Stuttgart védője, Serdar Tasci. A német válogatott játékosnak megrándult a bal lába, és ebben az évben már nem léphet pályára.

Gennaro Gattuso két hétig nem játszhat, derült ki a vizsgálatból, amit Maranelloban végeztek rajta. Az olasz válogatott középpályásnak izomszakadása van a jobb lábában, ezért kénytelen kihagyni a Hollandia és Svédország elleni barátságos válogatott mérkőzéseket.

Tranquilo Barnetta a Leverkusen svájci válogatott középpályása két évvel meghosszabbította szerződését klubjával. Az új kontraktus 2012 nyaráig szól.

A Stuttgart védője, Matthieu Delpierre eltörte a kezét a Sevilla elleni Bajnokok Ligája mérkőzésen. A francia játékos kap egy speciális rögzítőt, de még így sem biztos, hogy játszhat a hétvégi bajnokin.

Fernando Torres a Liverpool spanyol válogatott támadója három hétig harcképtelen lesz ágyéksérülése miatt.

Bokasérülése miatt megműtötték Dárdai Pált, a Hertha BSC középpályását. A válogatott labdarúgó előreláthatólag három-öt hétig nem játszhat.

Lemondott a CSZKA Szófia vezetőedzője, Luboszlav Penev. A 43 éves szakembernek nézeteltérése támadt a klub vezetőivel, a csapat pedig az utóbbi időben rosszul szerepelt, utolsó négy találkozóját elveszítette.

Az ír bajnokság utolsó, 36. fordulójában a Bohemian FC 1-1-es döntetlent játszott a Bray Wanderers otthonában, és ezzel megszerezte a klub történetének 11. bajnoki címét.

A német másodosztály 12. fordulójának pénteki játéknapján 2-1-es vereséget szenvedett a Koblenz a Paderborn otthonában. A vendégeknél Stieber Zoltán lágyéksérülése miatt nem lépett pályára.

A Bayer Leverkusen könnyed, 4-0-s győzelmet aratott az Eintracht Frankfurt ellen hazai pályán a Bundesliga 12. fordulójának nyitómeccsén.

A Soproni Liga 14. fordulójának pénteki játéknapján a Videoton 1-0-ra győzni tudott az Újpest otthonában és ezzel 6 pontra növelte előnyét a lila-fehérekkel szemben a táblázat élén.

(sza)


*****

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább