Fogadjunk, hogy... a Real Madrid magára talál

Fogadjunk, hogy... a Real Madrid magára talál

, ktn

Rajtol a hétvégi futballdömping, a focitipp tippjeivel.



Egyszer minden sorozatnak meg kell szakadnia, így előfordulhat, hogy az Arsenal eredménytelen marad a Wolverhampton ellen. Előfordulhat, de nem fog. A Wenger-bébik zsinórban tizenkilenc tétmeccsen lőttek legalább egy gólt, a kútban lévő Wolves legalább háromszor kapitulál ellenük.

Maradva a nagyoknál: a Liverpool dühből veri péppé a Birminghamet, Torres injekcióstűvel a térdében is csomót köt a kék bekkek lábára. A Chelsea és a Manchester United között zajló futóversenyt a Chelsea nyeri, futballban remire tippelünk - a ManU mégsem veszíthet el két héten belül két rangadót.

A West Ham a BL-csillogás árnyékában megverte szerdán az Aston Villát, a kalapácsosok augusztus 15-e után nyertek újra a PL-ben. Az Everton ellen is győzelmet várunk Zoláéktól.

Premier League, 12. forduló

Wolves-Arsenal 2
Liverpool-Birmingham 1
Chelsea-ManU x1
West Ham-Everton 1


Mire számíthatunk a Bundesliga tavaly őszi (Hoffenheim) és tavaszi (Wolfsburg) bajnokának randevújától? A látványos futball garantált, a gól nélküli döntetlen jobban meglepne minket, mint egy 3-3.

Fordított a helyzet az Allianz Arenában: a Bayern-Schalke meccsen a 3-3 csodaszámba menne (Toni és Klose eddig összesen 0 gólt lőtt a bajnokságban). Maradunk a nulláknál: 0-0.
S ha még nem elég a rangadókból: a jövő hétfői Kicker szerint a Werder sorozatban a tizenegyedik bajnokiján maradt veretlen, miután Özil és Marin góljával legyőzte a Dortmundot.

Bundesliga, 12. forduló

Hoffenheim-Wolfsburg x
Bayern-Schalke x
Werder-Dortmund 1


Olaszországban nem időzünk sokat, a Fiorentina játékosai ezúttal az Udinesének állhatnak majd díszsorfalat. Nem lesznek jókedvükben, Di Natale a héten megtalálta a góllövő cipőjét. A Lazio-Milan lutri (1x2), az Inter-Roma tuti (1).

S Koman Vladimir? Igen, a 78. percben ő is beáll, de akkor a Bari már a közönségnek játszik majd a Livorno ellen.

Serie A, 12. forduló

Udinese-Fiorentina 1x
Lazio-Milan 1x2
Inter-Roma 1
Bari-Livorno 1


A frusztrált Atlético feni a fogát a Real Madridra, de az ösztönünk azt súgja, a matracosok tovább szenvednek. Pedig milyen szép lenne odahaza nyerniük a gyűlölt ellenséggel szemben. Utoljára ez 1999-ben sikerült nekik - csakhogy akkor Bodo Illgner állt a Real kapujában, a középhátvéd pedig Ivan Campo volt, ami sok mindent megmagyaráz.

Arra viszont nincs magyarázat, hogy a Barcelona miért nem verte meg legalább egyszer a Rubin Kazanyt a BL-ben. Bárhogy is, az ostor a Mallorca hátán csattan, a „szigetlakók" ellen Messi-show-ra számítunk, ilyen már úgyis rég volt.

Primera Liga, 10. forduló

Atlético Madrid-Real Madrid x2
Barcelona-Mallorca 1


Hardcore-szekciónk először Skóciába látogat. A Falkirk utoljára július 16-án nyert meccset, amikor az Európa Ligában 1-0-ra győzött a liechtensteini Vaduz ellen (a visszavágón aztán 2-0-ra kikapott és kiesett). Hogy éppen a Celticet leckéztetnék meg vasárnap? Nem hinnénk.

Premier League, 11. forduló

Falkirk-Celtic 2


Azt vajon tudják-e, hogy ki áll az élen a portugál bajnokságban? A Sporting. Mármint a Sporting Braga, 8-1-0-s mérleggel. A listavezető egy hete a Benficával végzett, de a Guimaraes ellen rosszat sejtünk.

Liga Sagres, 10. forduló

Guimaraes-Sporting Braga x


Keleten a helyzet állandóan változik. Romániában például folyamatos a jövés-menés a tabellán: az első helyezett Rapid Bukarest 22 pontos, a nyolcadik Brassó 20. S ha ez még nem elég: az élen álló Rapidnak négy veresége van, az ötödik helyezett Temesvárnak egy, a Frutti Fresh Ligában nehéz tutira menni.

Azért megpróbáljuk: az odahaza veretlen Kolozsvár megveri az idegenben nyeretlen Ploiestit, s ugyanezt várjuk a Ghenceában eddig hatból csak egy meccset hozó Steauától a Gyulafehérvár ellen.

Liga Frutti Fresh, 13. forduló

Kolozsvár-Ploiesti 1
Steaua-Gyulafehérvár 1


Oroszországban megkezdődik a horrorhajrá. A 28. fordulóban CSZKA Moszkva-Rubin Kazany meccs következik - a BL-ben mindkét csapat bizonyította, hogy tud futballozni. Dzagojev manchesteri gólját látva már-már behúztuk volna az ikszet az egyes mellé, de aztán megláttuk a Kazany idegenbeli statisztikáját Oroszországban (8-4-1) - és elbizonytalanodtunk. Az iksz az iksz mellé került.

Premjer Liga, 28. forduló

CSZKA Moszkva-Rubin Kazany x


Mire érdemes fogadni a Betclic-nél?


Fókuszáljunk a csatárokra, lássuk, hogy néhány hétvégi gólszerző-jelöltünk esetleges találatáért mennyit fizet a Betclic:
Van Persie, Arsenal (1,85)
Drogba, Chelsea (2,25)
Pizarro, Werder (2,0)
Grafite, Wolfsburg (2,3)
Borriello, Milan (2,5)
Benzema, Real Madrid (2,25)


(ktn)


*****

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább