Raúl megelőzte Di Stefanót

Raúl megelőzte Di Stefanót

, focitipp.gj

Primera Liga, 34. forduló

Teljes neve: Raúl Gonzalez Blanco. Foglalkozása: futballista. Életkora: 32 év. Különös ismertetőjegye: tizenhat esztendeje megállás nélkül lövi a gólokat.



A Real Madrid szombaton 2-1-re győzött Zaragozában. A meccs első gólját Raúl szerezte, akinek ez volt a 321. találata a Real mezében, a bajnokságban pedig a 228., s így ő lett - Alfredo di Stefanót megelőzve - a Primera Liga történetének harmadik legeredményesebb játékosa; csak Telmo Zarra (251 gól) és Hugo Sánchez (234) áll előtte.

Raúl eddig 13 gólt lőtt a Zaragozának (a szombati meccsen volt egy kapufája is); az elsőt tizenöt évvel ezelőtt, 1995 áprilisában szerezte egy 3-0-s madridi győzelemmel végződő mérkőzésen. Akkor még olyan csapattársai voltak, mint a kapus Paco Buyo (aki ma 52 esztendős), Michael Laudrup, Fernando Redondo vagy Quique Sanchez Flores (aki jelenleg az Atlético Madrid edzője); a két másik gólszerző pedig a chilei Ivan Zamorano és az azóta tragikusan elhunyt szlovák Peter Dubovsky volt.

Itt jegyezzük meg: míg Raúlnak a Zaragoza elleni 13 góljához 26 meccsre volt szüksége, Puskás Ferenc 1958 és 1965 között 14 bajnokin szerzett 13 gólt a Zaragoza ellen!

S bár Manuel Pellegrini, a Real trénere szombat este a zaragozai csapat túlzottan kemény játékára panaszkodott, a győzelemmel elégedett lehetett: a 98 pont elérése reális célnak tűnik. A bajnoki elsőséghez persze még a Barcelona botlása is kellene. Erre szombaton vajmi kevés esély kínálkozott, csakhogy a sereghajtó Xérez majdnem meglepetést okozott a napsütötte Camp Nouban.  

A több kulcsjátékosa nélkül felálló Barcelonából ezúttal is kilógott a 25 millió euróért vásárolt ukrán középhátvéd, Dmitrij Csigrinszkij (a Xérez gólját is az ő labdavesztése előzte meg). A Barcára rázós napok várnak: szerdán az Internazionale, szombaton pedig a remek formában futballozó (utóbbi hét bajnokijából hatot megnyerő) Villarreal lesz az ellenfél.

Tények & érdekességek


Karim Benzema volt a csere cseréje a Zaragoza-Real Madrid (1-2) mérkőzésen: a 16. percben Raúl váltotta a sérült Van der Vaartot, az 52. percben pedig Benzema lépett pályára a sérült Raúl helyett.

Xavi Hernándeznek az idei a 13. szezonja a Barcelonában, s a Xérez elleni volt a 200. győzelme a Barca mezében, s ezzel ő a klubtörténet rekordere (Puyol 191 győzelemnél tart, Guillermo Amor pedig 190-ig jutott). Xavi mérlege a La Ligában: 349 bajnoki mérkőzésen 200-83-65; 34 gól.

A Barcelona hátralévő  meccsei: Villarreal (idegenben), Tenerife (otthon), Sevilla (i), Valladolid (o).

A Real Madrid hátralévő  meccsei: Osasuna (o), Mallorca (i), Bilbao (o), Málaga (i).

Kilenc mérkőzés óta nyeretlen a Deportivo La Coruna (0-3-6), hét mérkőzés óta a Málaga (0-4-3), hat meccs óta pedig a Sporting Gijón és az Almería (egyaránt 0-2-4).

Szeptember 17-e óta először nyert idegenben az Espanyol.

Szombaton és vasárnap összesen 70 sárga és 9 piros lap villant a La Ligában.


Következik

A 35. forduló műsora (tippünk)

Május 1., szombat
18:00 Málaga-Gijón (2-2)
18:00 Valladolid-Getafe (2-1)
18:00 Tenerife-Santander (1-0)
18:00 Xérez-Almería (2-1)
18:00 Deportivo-Zaragoza (2-1)
20:00 Espanyol-Valencia (2-2)
22:00 Villarreal-Barcelona (1-3)

Május 2., vasárnap
17:00 Sevilla-Atlético (2-0)
19:00 Real Madrid-Osasuna (3-0)
21:00 Bilbao-Mallorca (3-1)

Az előző héten öt mérkőzés kimenetelét tippeltük meg helyesen, közülük egy telitalálat volt (Atlético-Tenerife 3-1).


(focitipp.gj)

*****

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább