Mutu orrot tört, a Lazio rekordot döntött

Mutu orrot tört, a Lazio rekordot döntött

, ktn

Serie A, 8. forduló

A Lazio 1972-ben és 2000-ben is bajnoki címet nyert az olasz első ligában. Az első nyolc forduló után azonban még sosem volt annyi pontja a csapatnak, mint idén.



Listavezetőként várta a Cagliari elleni hazai bajnoki mérkőzést a Lazio, s a klubvezetők megadták a módját a nagy eseménynek. A kezdő sípszó előtt a rendezők szabadon engedték a klub kabalamadarát, Olimpiát. A sas tett néhány kört a levegőben, majd nem tért vissza, és inkább a lelátó tetejéről nézte végig a mérkőzést. Olimpia okos sas, tudta, mikor érdemes megnéznie a csapatot: a Lazio jó meccsen verte 2-1-re a szárd gárdát, és ezzel megőrizte első helyét a tabellán.

Edy Reja vezetésével a Lazio ismét a régi fényében kezd tündökölni. Az égszínkékek sorozatban a negyedik meccsüket nyerték meg a Serie A-ban, ilyesmire 2007 óta nem volt példa. A rajtjuk pedig egyenesen rekord: a Lazio története során még soha nem szerzett 19 pontot az első nyolc forduló alatt az olasz első ligában. "Csak tavasszal dől el, hogy mire vagyunk képesek" - szerénykedett a kiugró eredmények dacára Stefano Mauri, a klub szélsője.

Megtorpant a Juventus, legalábbis a Bologna elleni 0-0 erről tanúskodik. A rakkolós meccs csúcspontja az volt, amikor az első félidő hajrájában De Marco bíró megette Kraszics hatalmas műesését, és tizenegyest ítélt a Juventusnak. Iaquinta azonban rontott, a Dall'Arában győzött az igazság. "Ez botrányos" - utalt a mérkőzés után a játékvezető ítéletére Emiliano Viviano, a Iaquinta lövését hárító bolognai kapus.

Ellépett a táblázat utolsó helyéről a Fiorentina, a violák 2-1-re győztek a Bari ellen. A jó hírt rögtön rossz hír követte: Adrian Mutu, a csapat román légiósa vasárnap hajnalban eltörte egy koszovói pincér orrát, ami miatt rendőrségi vizsgálat indult ellene. A firenzei irányító - akinek pénteken jár le a doppingvétség miatt kiszabott kilenchónapos eltiltása - Andrea Della Valle elnök szerint kemény büntetésre számíthat a klubtól, amennyiben bebizonyosodik, hogy az ellene felhozott vádak igazak. A futballistát egyelőre csak az ügyvédje védte meg, aki szerint "Mutut rasszista támadás és halálos fenyegetés érte a pincér részéről".

A tavalyi idény egyik meglepetéscsapatának számító Bari az újabb vereséggel visszacsúszott a kiesők közé. "Tavaly minden labdavesztés után azonnal megtámadtuk az ellenfelet. Most nem érzem ezt az éhséget a játékosokon" - magyarázta a gyenge szereplés okait Giampiero Ventura, a déliek edzője.

Tények & érdekességek


A Bari 18 mérkőzés óta nyeretlen a Serie A-ban a Fiorentina vendégeként. A déliek utoljára 1949 januárjában hagyták el győztesen Firenzét.


Az Inter 45 mérkőzés óta veretlen hazai, a Sampdoria hét találkozó óta veretlen idegenbeli Serie A-mérkőzésen.


A Juventus 1998 óta nem kapott ki a Dall'Arában a Bolognától.


Az Udinese négy forduló után négy vereséggel állt a tabella utolsó helyén. A Guidolin-csapat azóta egyetlen meccsét sem bukta el, és már feljött a 11. helyre a ligában.


Antonio Di Natale a 200. Serie A-mérkőzését játszotta az Udinesében.


A Serie A magyar légiósai közül Rudolf Gergely először lépett pályára kezdőként a Genoában, s 62 percet játszott a Catania ellen. Vass Ádám a nyitófordulót követően kezdett újra a Bresciában, a Lecce ellen 55 perc jutott neki. Koman Vladimir végigjátszotta a Sampdoria Inter elleni idegenbeil mérkőzését.


(ktn)

*****

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább