Benítez bakot lőtt

Benítez bakot lőtt

, ktn

Serie A, 11. és 12. forduló

Szorul a hurok Benítez nyaka körül. Az Inter rangadót vesztett, és már csak az ötödik a tabellán.



Inter-Milan 0-1

A Milan nyerte a Derby della Madonninát, s ebben a legnagyobb szerepe Rafa Beníteznek volt. Az Inter edzője feltűnően inkompatibilis a saját csapatával, a kétékes rendszer (Eto’o, Milito) újra megbukott, mint ahogy Materazzi kezdőbe állításával is bakot lőtt a spanyol. A 37 éves bekknek a derbi volt az első idei tétmeccse, és Materazziról üvöltött is a ritmustalanság. Már az ötödik percben felrúgta Ibrahimovicot, a Milan pedig a svéd tizenegyesével vezetést szerzett, és végül meg is nyerte a paprikás hangulatú mérkőzést.

"Materazzi nem kezdő. Volt egy nagy hibája a meccs elején, de utána nagyon jól játszott" - védte meg játékosát a mérkőzés után Benítez. Az Inter veresége azért is kínos, mert a rossonerók az utolsó félórát emberhátrányban játszották végig Abate kiállítása miatt. Tegyük hozzá, zárhatták volna hét mezőnyjátékossal is a meccset, Tagliavento bírónak Gattusót és Ibrahimovicot is le kellett volna küldenie a pályáról...

Juventus-Roma 1-1

"Lefutballoztuk a pályáról a Juventust" - kommentálta a torinói rangadót Philippe Mexes, a Roma francia bekkje. Mexes talán túlzott, a Roma játéka azonban óriási fejlődésen ment keresztül az elmúlt hetekben. Az eleinte még a kiesők között árválkodó farkasok az utolsó nyolc bajnokijuk közül csak egyet veszítettek el, és már a tabella hatodik helyén állnak, hátrányuk az éllovashoz képest hét pont.

Lazio-Napoli 2-0

A Roma és a Cesena elleni kudarc után sokan azt hitték, a Laziónak lőttek. A sasok azonban a Napoli ellen feltámadtak hamvaikból, s 2-0-ra megnyerték a helyzetekben bővelkedő mérkőzést. A rómaiak hőse Mauro Zárate volt, aki egy gólt és egy gólpasszt jegyzett a meccsen. Az argentin futballista 14 hónap után talált újra kapuba az Olimpicóban rendezett bajnokin. Ami a Napolit illeti, a déliek 29 napon belül a nyolcadik tétmérkőzésüket játszottak, s a fáradtságért nagy árat fizettek: elveszítették idegenbeli veretlenségüket, ráadásul az idei Serie A-szezon során először zártak rúgott gól nélkül egy meccset.

Tények & érdekességek


Sorozatban a negyedik tétmérkőzésén maradt nyeretlen az Inter, amely utoljára szeptember 22-én lőtt egy gólnál többet Serie A-mérkőzésen.

Az Inter 46 bajnoki után veszítette el hazai veretlenségét. Ezt megelőzően a Juventus nyert a Meazzában, 2008 márciusában, 2-1-re.

Zsinórban a tizenkettedik milánói derbi ért véget valamelyik csapat győzelmével. Az utolsó iksz: 2004. október 24., Milan-Inter 0-0.

Marco Materazzi az Inter utolsó ötven tétmérkőzése közül mindössze öt alkalommal játszott.

A Juventus
11 tétmérkőzés óta veretlen.

Javier Pastore mesterhármasával a Palermo 3-1-re győzött a Catania ellen. Pastore a 13. argentin futballista a Serie A története során, aki egy bajnokin három gólt lőtt.

Az Udinese 4-0-ra verte a Leccét, Antonio Di Natale háromszor talált a déliek kapujába, a hajrában pedig még egy tizenegyest is kihagyott. A 33 éves csatár tavaly 29 találattal lett gólkirály, idén még csak öt gólnál tart.

A Sampdoria 1-0-ra kikapott a Parmától, és ezzel véget ért a nyolc mérkőzés óta tartó idegenbeli veretlenségi szériája.


(ktn)

*****

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább