Feltüzelt Inter, firenzei antifoci

Feltüzelt Inter, firenzei antifoci

, ktn

Serie A, 14. forduló

A sztárcsapatok közül csak az Inter nyert az olasz bajnokság hétvégi fordulójában.



A forduló nyertese az Inter volt. Már a Twente elleni BL-meccsen is volt tűz a nerazzurrikban, akik vasárnap délidőben 5-2-re verték a Parmát. A hét gól mellé a csapatok lőhettek volna még hetet, de a legnagyobb helyzetek is kimaradtak - a kapu előtt főleg a vendégjátékosok mondtak csődöt, a Parma háromszor is eltalálta a kapufát, a duplázó Crespo egymaga megverhette volna az Intert. Benítez csapatának ezúttal Sztankovics volt a motorja, a szerb mesterhármast jegyzett. A hazaiak másik két gólját is középpályás (Cambiasso és a sérülése után visszatért Motta) lőtte, miközben az Eto'o eltiltása miatt centerbe állított Pandev még az üres kaput sem tudta eltalálni.

"Kissé őrült meccs volt. Szeretném megköszönni a szurkolóknak, hogy mindvégig kiálltak mellettem, és támogatták a csapatot" - udvarolt az ultráknak Benítez a mérkőzés után. A spanyol tréner nemhiába keres támogatókat, hétvégén például José Mourinho erőnléti edzője támadta meg, azzal vádolva, hogy az ő munkamódszerei miatt sérült az Inter fél csapata.

Nem járt sikerrel a Milan, amely csak 1-1-re végzett a Sampdoria vendégeként. A hazaiaknál továbbra sem játszott Antonio Cassano, a vendégeknél sorozatban a hatodik meccsen szorult a cserepadra Ronaldinho. A pályán volt viszont Robinho - ő lőtte a Milan vezető gólját. "Jól játszott, és egyre több fontos gólt szerez" - fogalmazott vele kapcsolatban Massimiliano Allegri, a Milan edzője.

1-1-gyel zárult a Juventus-Fiorentina derbi is, amelyen a vendégek minden energiáját felőrölte a védekezés, a mezőny legjobbja a firenzeiek kapusa, Artur Boruc volt. "A Fiorentina nem tett semmit a győzelemért" - kritizálta a vendégek taktikáját Luigi Delneri, a torinói gárda trénere. A Juventus gólját Pepe lőtte, aki elárulta, hogy az edzések után Alessandro Del Pieróval együtt gyakorolják a szabadrúgásokat.

Az Udinese 3-1-re győzött a Napoli ellen, Antonio Di Natale mesterhármasával. A veterán csatárnak ez már a második novemberi triplája volt, miután a Lecce elleni 4-0 során is háromszor talált a hálóba. Di Natale nem ünnepelte meg túlságosan a góljait, amire roppant egyszerű magyarázatot adott: "Nápolyi vagyok".

3-1-re nyert a Palermo is a forduló záró találkozóján a Roma ellen. "Még mindig nagyon sok hibával játszunk" - értékelte a sikert Delio Rossi, a palermóiak maximalista mestere, aki a lefújás után köszönetet mondott a klubot nemrég elhagyó Walter Sabatininek, aki olyan játékosokat igazolt, mint Javier Pastore. Rossi dicsérő szavai nem véletlenek: az argentin tinédzser a Roma ellen is szenzációsan futballozott.

Tények & érdekességek
A Parma tizenkét mérkőzés óta nyeretlen az Interrel szemben a bajnokságban. 


A Milan az utolsó hat genovai fellépése közül csak egyszer tudta legyőzni a Sampdoriát. Igaz, akkor nagyon: 2007 őszén a rossonerók 5-0-ra nyertek a Marassiban.


A Sampdoria az utolsó négy hazai meccsén ikszelt.


A Juventus sorozatban a 18. Serie A-mérkőzésen talált be a Fiorentina kapujába, a zebrák gólszériája 1999 tavasza óta tart.


A Fiorentina az utolsó tizenkét idegenbeli bajnokiján nem nyert, s csupán négy pontot gyűjtött.
A Lecce még sosem nyert Serie A-mérkőzést a Cagliari vendégeként.


Brescia-Genoa 0-0: mindkét csapatnak ez volt az első gól nélküli döntetlenje az idei szezonban.
A Roma hét meccs után veszítette el veretlenségét a Serie A-ban.


Dejan Sztankovicsnak a Parma elleni volt élete első mesterhármasa a Serie A-ban.


A két gólt szerző Hernan Crespo 148 Serie A-találatnál tart, ezzel beérte az örökranglista 19. helyén álló honfitársát, Omar Sivorit.


Az Udinese-Napoli mérkőzésen Samir Handanovic kivédte Marek Hamsík tizenegyesét - ez volt a 26 éves szlovén kapus által hárított negyedik büntető az idei szezonban.


A Cagliari-Lecce (3-2) találkozó után bejelentette lemondását Luigi De Canio, a vendégek edzője. A Lecce klubvezetése kedden dönt az ügyben.


A Fiorentina tulajdonosa új edzőközpontot és stadiont szeretne építtetni a csapat számára, azonban a firenzei városvezetés nem fogadta el az erre vonatkozó terveket. Diego Della Valle szerint az sem kizárt, hogy a firenzeiek egy másik városban építik fel létesítményeiket.


Az Olasz Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága Samuel Eto'ót három, Javier Chevantont öt Serie A-mérkőzéstől tiltotta el. Mindketten a 14. fordulóban kezdték meg büntetésük letöltését.


A Bologna-Chievo mérkőzést az erős havazás miatt elhalasztották.


Koman Vladimir (Samp) a 65.percben állt be Stefano Guberti helyére a Sampdoria-Milan meccsen. Vass Ádám (Brescia) végigjátszott a Brescia-Genoa mérkőzést.


(ktn)


*****

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább