Dzsudzsák Balázs és a Juventus

Dzsudzsák Balázs és a Juventus

, gj

Heti futballkrónika

Az elmúlt hét legfontosabb eseményei a futballpályák környékéről.



Hétfő

Brazíliában vascsövekkel vertek agyon egy 19 éves drukkert, amikor Belo Horizontéban összeverekedtek a két városi rivális, az Atlético Mineiro és a Cruzeiro fanatikusai. Negyvenezer euró büntetést kapott a Juventus, amiért egy torinói drukker görögtüzes fáklyát dobott a Fiorentina-szurkolók szektorába. Az El Clásicón: Barcelona-Real Madrid 5-0.

Kedd

Porckorongsérv miatt két hónapig nem játszhat Gonzalo Higuaín (Real Madrid). Az NB1-ben: Paks-Ferencváros 3-2. Három dunaszerdahelyi játékos (Pavol Kováè, Igor Obert és Michal Gašparík) is bekerült az ősz csapatába a profutbal.sk portálon. Öt játékosával szerződést bontott a Bp. Honvéd. Írország nehéz gazdasági helyzetére való tekintettel Giovanni Trapattoni szövetségi kapitány 100 ezer euróval kevesebb éves fizetést kért. Az angol Ligakupában: West Ham-Manchester Utd 4-0.

Szerda

Huszti Szabolcs lőtte a Zenit Szentpétervár harmadik gólját az Anderlecht ellen. Ötödik csoportmérkőzésén is pont nélkül maradt a Debreceni VSC, amely egy kapusbakinak köszönhetően 2-1-es vereséget szenvedett Harkivban. "Ha a vecsési kapus véd, nem kap ki a Loki” - nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Détári Lajos. Bódi Ádám (DVSC) öngólja volt a debreceniek 100. kapott gólja a nemzetközi kupákban. Eldőlt, hogy sem a Juventus, sem a Sampdoria nem jut tovább az EL-csoportkörből. Fülöp Márton és Priskin Tamás csapata, az Ipswich Town bejutott az angol Ligakupa elődöntőjébe. Keddről szerdára virradóra kirabolták Albert Riera athéni házát, miközben a játékos az egyik szobában aludt.

Csütörtök

Harminchét éves korában befejezte pályafutását az egykori kassai csatár, Jozef Kožlej, aki 1997-ben szlovák, 2004-ben pedig ciprusi gólkirály lett. A Sparta továbbjutott az Európa Liga csoportköréből. Májusi és júniusi adótartozás miatt az olasz szövetség egy pontot levont a Bologna csapatától. A FIFA zürichi döntése értelmében a 2018-as világbajnokságot Oroszország, a 2022-es vébét pedig Katar rendezi meg, amelynek válogatottja a világranglista 113. helyén áll. Az ázsiai lapok "katarzist”, az európai kommentátorok pedig "katarsztrófát” emlegettek. Egymás után négy világbajnokság lesz Nyugat-Európán kívül: Dél-Afrika (2010), Brazília (2014), Oroszország (2018) és Katar (2022). "Az olajdollár beszélt” - írta a FIFA döntéséről az amerikai Sports Illustrated.

Péntek

Ismét kikapott az Internazionale, ezúttal a Laziótól. A Daily Mail információi szerint Tomáš Rosický januárban az Aston Villához szerződik. Sergio Kun Agüero, az Atlético Madrid argentin támadója megkapta a spanyol állampolgárságot. Dán sajtóértesülések szerint tulajdonrészt venne az FC Köbenhavnban Roman Abramovics fia, Arkagyij Abramovics. Januártól Supka Attila lesz a Honvéd edzője.

Szombat

Slavek és Slavko lesz a neve a 2012-es Európa-bajnokság két kabalafigurájának. A Bundesliga rangadóján: Schalke 04-Bayern München 2-0, a bajorok 19 éve nem kezdték ilyen rosszul a szezont. Osasuna-Barcelona 0-3, Real Madrid-Valencia 2-0. Zsinórban negyedik bajnokiján nem tudott nyerni a Chelsea. Az AC Milan 3-0-ra verte a Bresciát.

Vasárnap

A Lille 6-3-ra nyert a Lorient ellen, és átvette a vezetést a francia ligában. Kuvait nyerte a 20. Öböl-kupát, miután a döntőben 1-0-ra legyőzte Szaúd-Arábiát. Idegenben nyert a Borussia Dortmund, s előnye immár 10 pont a tabella élén.

A hét jó híre

Dzsudzsák Balázs remekelt: a PSV Eindhoven magyar szélsője egy gólt lőtt és két gólpasszt adott a Heracles Almelo elleni, 5-2-re megnyert bajnokin, és csapata ezzel őszi első. Magyar sajtóértesülések szerint Dzsudzsákot a Juventus szeretné szerződtetni.


A hét rossz híre

Harkivban randalírozott néhány debreceni futballista, a Metaliszt elleni vereséget követően a hajnali órákban Kabát Péter ittas állapotban ököllel ütötte a harkivi lengyel főkonzulátus üvegablakát.


A hét nyilatkozata

"Kontrából pillanatok alatt az ellenfél térfelén tartózkodtunk.”
Részlet a Metaliszt-DVSC (2-1) mérkőzés értékeléséből a dvsc.hu weboldalon.


(gj)

*****

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább