Lejárt a dinoszaurusz-korszak, új idők az AC Milannál?

Lejárt a dinoszaurusz-korszak, új idők az AC Milannál?

, ktn

Serie A, 15. forduló

Tízpontosra nőtt a különbség a két milánói csapat között a Serie A-ban.



Az AC Milan 3-0-ra győzött a Brescia ellen. A rossonerók akár féltucatot is lőhettek volna Vass Ádáméknak az első félidőben - végül megelégedtek három találattal, a második félidőt pedig elszabotálták. A Milan góljait Ibrahimovic, Robinho, illetve Boateng lőtte - mindhárman nyáron kerültek a klubhoz, és különös ismertetőjegyük a milánói dinoszauruszokkal (Seedorf, Pirlo, Ronaldinho) szemben, hogy robbanékonyak, s képesek akár harmincméteres sprintekre is. Ne szépítsük: a Milan számára akár ez is elég lehet a bajnoki címhez.

Az Internél továbbra is zűrzavaros a helyzet, a nerazzurrik 3-1-re kikaptak a Laziótól, hátrányuk ezzel tíz pontra nőtt az éllovas Milannal szemben. "Az egyetlen pozitívum az volt, hogy a csapat fel tudott állni 0-2-ről" - kereste a pluszokat a lefújás után Benítez. Sovány vigasz, főleg azok után, hogy az Internazionale tavaly Mourinhóval triplázott - azaz BL-t, olasz bajnoki címet és olasz kupát is nyert. Nagy serleget a spanyol is szerezhet a csapattal, az Inter december 15-én a klubvilágbajnokság elődöntőjében lép pályára - ellenfele a papírforma szerint a koreai Seongnam csapata lesz majd Abu-Dhabiban.

S ha már az Egyesül Arab Emírségekben járunk, ugorjunk át Dubajba, Fabio Cannavaro ugyanis a tengerparti házából is követi a Serie A eseményeit. Az egykori aranylabdást nem lepte meg az Inter mélyrepülése. "Az idei szezon nagyon kiegyensúlyozott. Nem könnyű tippelni, de szerintem a Milan lesz a bajnok. Az Inter visszaesése nem lepett meg, egy olyan fantasztikus szezon után, mint amilyen a tavalyi volt, a játékosoknak szükségük van egy kis pihenésre. A Juventusnál drasztikusan csökkent a csapat átlagéletkora, a játékosoknak türelemre van szükségük" - összegzett Cannavaro. A Juventus egyébként 3-1-re verte a Cataniát idegenben, Quagliarella három gólt is lőtt - igaz, a játékvezető ebből csak kettőt adott meg. A Juventus 15 tétmérkőzés óta veretlen, csakhogy a 6-9-0-s mérleg nem mindenkit vigasztal (az Európa Ligában szerzett öt döntetlen miatt a csapat ki is esett a sorozatból). "Szégyen" - kommentálta ezt a tényt Cannavaro.

Az olasz klubok Európa Ligás szereplése is megér egy misét. A négy csoportkörös gárda (Juventus, Napoli, Palermo, Sampdoria) közül három már biztosan búcsúzott, egyedül a Napoli léphet tovább, ha az utolsó fordulóban odahaza legyőzi a Steaua Bukarestet. Ennél csak az megdöbbentőbb, hogy a négy olasz csapat a csoportkörben lejátszott húsz mérkőzése közül csupán kettőt tudott megnyerni (Sampdoria-DVSC 1-0, Palermo-Lausanne 1-0). Erre nincs jobb szó: szégyen.

Tények & érdekességek


A Lazio 2003 decembere óta először verte meg az Intert bajnokin. Az égszínkékek 418 perc után lőttek ismét gólt a nerazzurriknak.

A Fiorentina 1-0-ra verte a Cagliarit. Szinisa Mihajlovics csapata három lesgólt is szerzett a mérkőzésen.

Catania-Juventus 1-3: a Catania egy év után szenvedett ismét vereséget hazai pályán. A szicíliaiak 2009 december 13-án 1-0-ra kikaptak a Livornótól, azóta 18 mérkőzést hoztak le vereség nélkül.

A Juventus utoljára 1964-ben kapott ki idegenben a Cataniától.

A Brescia 1967 óta nem győzött a Milan ellen a San Siróban.

A Sampdoria az utolsó 36 hazai bajnokija közül csak egyet veszített el.

"Mintha strandfocit játszottunk volna" - nyilatkozta Claudio Ranieri a Chievo-Roma (2-2) mérkőzést követően. A Roma még sosem kapott ki a Bentegodiban a Chievótól.

Az olasz profi futballistákat tömörítő szakszervezet (Associazione Calciatore Italiana) sztrájkot hirdetett, így a 16. forduló mérkőzései várhatóan elmaradnak az olasz bajnokságban.

Adótartozás miatt az Olasz Labdarúgó Szövetség egy pontot levont a Bolognától.

Tíz ultra zavarta meg a Lecce edzését, a drukkerek a csapat egyik játékosát, a mali származású Diamoutenét támadták. Az akciónak a focista szerint sem volt rasszista indítéka, Diamoutene azért került a szurkolók célkeresztjébe, mert korábban az ősellenségnek számító Bariban is futballozott.

"Ölni tudtam volna, vagy akár meg is haltam volna Mourinhóért" - fogalmazott Wesley Sneijder, az Inter karmestere a csapat előző tréneréről.

"Nem vagyok alacsony, de amikor Ibrahimovic állt elém, azt hittem, egy óriással van dolgom" - nyilatkozta Stefano Lucchini, a Sampdoria 187 centis védője a Milan klasszisáról. Ibrahimovic eddig 12 gólt lőtt a Milan színeiben.


(ktn)

*****

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább