Mourinho esete Valdanóval

Mourinho esete Valdanóval

, focitipp.hu

Primera Division, 20. forduló

Kezdjük a hétvége meccsével: a Valencia drámai hajrával 4-3-ra legyőzte a Málagát, amely nyolc mezőnyjátékossal fejezte be a meccset. Eláruljunk egy meredek statisztikát?



Nos: a Málaga idén több mint 28 millió eurót költött erősítésekre (többet már csak a Real Madrid). De nem is ez a legvadabb statisztikai adat, hanem az, hogy a Valencia elleni meccsen a Málaga játékosai négy sárga és két piros lapot kaptak - miközben az egész meccsen összesen hét szabálytalanságot követtek el! Hasonló volt a helyzet az 1998-as világbajnokság Dánia-Dél-afrikai Köztársaság (1-1) csoportmeccsén, melyen a dánok három sárgát és két pirosat kaptak - miközben az egész meccsen összesen hatszor szabálytalankodtak...

A Málaga becsületére váljék, hogy szombat éjjel kettős emberhátrányban is állta a sarat, s még egyenlíteni is tudott 3-3-ra, de a pontszerzéshez mindez kevés volt: a Valencia a 90. percben megszerezte a győztes gólt (4-3).

Mourinho távozik Madridból? Az előző héten ezt a kérdést vitatták a spanyol sportlapok, miután híre ment, hogy José Mourinho nincs jó viszonyban Jorge Valdanóval, a klub igazgatójával. Mourinho - akit a szerződése 2014-ig köt Madridba - állítólag azt fájlalja, hogy nem az övé a végső szó a csapat körüli dolgokban (ahogy azt a Chelsea-ben vagy az Interben megszokhatta), a klubvezetés például nem feltétlenül ért egyet a trénerrel abban, hogy a sérült Higuaín helyére új csatárt kellene venniük.

"A világ tele van pletykákkal, de nem mindegyiknek van valóságalapja" - kommentálta a híreket José Mourinho az Atlético elleni kupameccs után, majd talányosan hozzátette: "A jövőmet illetően még korai lenne bármit is mondanom. A szezon végén minden kiderül. A futballban nem a szerződés a legfontosabb. Ha mindkét fél elégedett lesz, akkor az együttműködés folytatódik. Ha nem, akkor nem."

A Real nincs túl jó formában, utóbbi három mérkőzésén kevés gólt szerzett (Almería 1-1, Atlético 1-0, Mallorca 1-0), a Mallorca ellen ráadásul a lefújás pillanatáig izgulhattak a madridiak, Casillasnak még a 93. percben is bravúrral kellett hárítania Webo lövését.

Tények & érdekességek


A Barcelona-Santander (3-0) mérkőzésen a katalánok klubrekordot állítottak be: ez volt zsinórban a 14. győztes bajnoki meccsük.

A Barcelona 28 éve nem kapott ki hazai pályán a Santandertől.

Utolsó 12 bajnokiján 50 gólt lőtt a Barcelona, ilyesmire utoljára az FC Sevilla volt képes - hetven évvel ezelőtt.

Lionel Messi büntetőből volt eredményes a Santander ellen. Ez volt a 13. tizenegyes, amit Barca-mezben értékesített, s a 160. gólja a katalán csapatban.

Messinek ez volt a 8. találata a Santander ellen a bajnokságban, ennél több gólt csak a Sevillának rúgott (10-et).

A Barca legjobb góllövői ebben a szezonban, az összes tétmeccset beleértve: Messi (33), Pedro (17), David Villa (16), Iniesta (7), Xavi (3).

Nyolc mérkőzés óta nem nyert az Osasuna (0-3-5), hat meccse nyeretlen a Levante (0-1-5).

Vadócz Krisztián (Osasuna) a 81. percben lépett pályára az Almería ellen, Pintér Ádám (Zaragoza) csak kispados volt.


(g.j.)

*****

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább