Verekedés Madridban, Del Bosque őrgróf lett

Verekedés Madridban, Del Bosque őrgróf lett

, gj

Heti futballkrónika

A hét legfontosabb eseményei, röviden.



HÉTFŐ

Bokasérülés miatt három hónapig nem játszhat Adam Johnson (ManCity). A sérült Szalai Ádám helyére Tököli Attilát, a Kecskemét 34 éves csatárát hívta be a válogatottba Egervári Sándor. "Egy sorozatgyilkosnak is jobb a sajtója, mint El Hadji-Dioufnak" - nyilatkozta csapata új szerzeményéről Walter Smith, a Glasgow Rangers trénere.

 

KEDD

Vállműtét miatt az idei szezonban már nem védhet Lukasz Fabianski, az Arsenal lengyel kapusa. Manchester United-Aston Villa 3-1. Az AC Milan döntetlenezett a Lazióval. Vakbélgyulladás miatt meg kellett műteni Luka Modricot (Tottenham). Bony Wilfried (Sparta Praha) a holland Vitesse Arnheim játékosa lett.

 

SZERDA

A Marca értesülései szerint a Real Madrid keddi edzése után összeverekedett egymással Fernando Gago és Pedro León. Mauro Camoranesi az argentin Lanús játékosa lett. Huszonegy év után ismét Real Madrid-Barcelona döntő lesz a spanyol kupában. Emmanuel Adebayor szerezte a Real Madrid ötezredik gólját a Santiago Bernabeu stadionban. Gary Neville (ManUtd) bejelentette visszavonulását. Góllal debütált a Liverpoolban az uruguayi Luis Suárez. A Juventus kikapott Palermóban. Nem találta útlevelét, ezért nem utazott el ágyékműtétjére Németországba Ledley King, a Tottenham csapatkapitánya. A katari szövetség menesztette Bruno Metsut, a válogatott francia szövetségi kapitányát. 66 évesen elhunyt a ManCity egykori legendás csatára, Neil Young. Győztes meccsen debütált a Flamengóban Ronaldinho.

 

CSÜTÖRTÖK

A szerdai műtét során kiderült, hogy Szalai Ádám keresztszalag-szakadást is szenvedett, s így már biztosan kihagyja az idei szezont. Aki le akarja igazolni Javier Pastorét, annak 100 millió eurót kell fizetnie - jelentette ki Maurizio Zamparini, a Palermo klubelnöke. Két hónap után visszatért a pályára Milan Baros (Galatasaray). A 2012-es Európa-bajnokság legolcsóbb belépői harminc, a legdrágábbak hatszáz euróba kerülnek majd. Patrice Evra (ManUtd) nem kapott meghívót a francia válogatottba. Christian Chivu (Inter) ököllel leütötte ellenfelét a Bari elleni meccsen, de a játékvezető nem vette észre a súlyos sportszerűtlenséget.

 

PÉNTEK

Egyiptomban a feszült belpolitikai helyzet miatt elmaradtak a bajnoki meccsek. Ismét edzésbe állt a paraguayi Salvador Cabanas, akit tavaly januárban fejbe lőttek egy mexikói bárban. A spanyol király márki (őrgrófi) címet adományozott Vicente del Bosquének, a spanyol válogatott szövetségi kapitányának.

 

SZOMBAT

A sereghajtó Wolverhampton otthonában ért véget a Manchester United 29 bajnokin át tartó veretlenségi szériája. A Newcastle 0-4-ről egyenlített az Arsenal ellen. A Bayern München kétgólos előnye ellenére 3-2-re kikapott Kölnben. Dzsudzsák Balázs csapata, a PSV Eindhoven hazai pályán kapott ki a Den Haagtól. Több mint 74 ezer néző váltott jegyet a Hertha-Union berlini derbire a német másodosztályban. Az Atlético elleni győzelemmel újabb rekordokat döntött a Barcelona, Lionel Messi három gólt lőtt.

 

VASÁRNAP

Ciprusi médiaértesülések szerint 4 ezer euróért bundázásra akarták rávenni Nagy Zoltánt, a Doxa kapusát - a kapus azonnal jelentette az esetet, és megnevezte a közvetítőt is, Kovács Bélát, a Ferencváros és a Honvéd egykori játékosát, aki öt éve él Cipruson.Fernando Torres vesztes meccsen mutatkozott be új csapatában: Chelsea-Liverpool 0-1. Az olasz Serie A rangadóján: Internazionale-AS Roma 5-3. Cristiano Ronaldo duplázott a Real Sociedad ellen.

 

A hét jó híre

Pénteken ünnepelte 85. születésnapját Grosics Gyula, az Aranycsapat legendás kapusa.

 

A hét rossz híre

A Süddeutsche Zeitung német napilap szerint Lubos Michelnek aktív szerepe lehetett az Európát behálózó fogadási botrányban; az egykori szlovák játékvezető remek kapcsolatot ápolt az egyik gyanúsítottal, Marijo Ctvrtakkal.

 

A hét nyilatkozata

"Csak a tényeket közöltem, például hogy egy gyenge Maribor oda-vissza verte a mi kirakatcsapatunkat."

Huszti Szabolcs fejtette ki véleményét a Videotonról az Origónak adott interjújában.


(gj)

*****

 

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább