Waltner pontot mentett, Dzsudzsák villant

Waltner pontot mentett, Dzsudzsák villant

, gj

Heti futballkrónika

A hét legfontosabb eseményei, röviden.



HÉTFŐ

Bejelentette visszavonulását a brazil Ronaldo, a világbajnokságok történetének legjobb góllövője. A Premier League-ben: Fulham-Chelsea 0-0, a Clint Dempsey (Fulham) a 93. percben büntetőt hibázott.

 

KEDD

Újabb egy évvel meghosszabbította szerződését a Manchester Uniteddel a 37 éves Ryan Giggs. A spanyol Raúl (Schalke) a 139. BL-meccsén lépett pályára (ezzel beérte a csúcstartó Paolo Maldinit), s a Valencia elleni találkozón megszerezte a hetvenedik gólját az európai kupákban, amivel az örökranglista élén megelőzte Gerd Müllert!

 

SZERDA

Lisztes Krisztián szóban megállapodott a Vasassal. A hamburgi derbin: HSV-St. Pauli 0-1. Az Arsenal 0-1-ről fordított 2-1-re a Barcelona ellen.

 

CSÜTÖRTÖK

175 euróba kerül a legolcsóbb belépő a májusi, Londonban sorra kerülő BL-döntőre. Az Európa Ligában: Sparta-Liverpool 0-0. A Rubin Kazany 2-0-ra kikapott Moszkvában a Twentétől, a mérkőzést mínusz 14 fokban játszották, s ez volt a Kazany első hazai veresége az európai kupákban az utóbbi öt évben.

 

PÉNTEK

A Legia Varsó leigazolta a cseh bajnokság góllövőlistáját vezető Michal Hubníkot (Olomouc). Petárdákat robbantottak az AS Roma edzésén a csapat játékával elégedetlen szurkolók. „Több mint hatvan éve Ferencváros-drukker vagyok, ha a csapat megszűnne, azt már nem élném túl” - nyilatkozta az Origónak egy idős Fradi-szurkoló az FTC-székház előtti tüntetésen.

 

SZOMBAT

Előkészületi mérkőzésen: Újpest-Kassa 3-0. A Chelsea kiesett az FA-kupából. Négy hónapos kihagyás után ismét bajnokit játszott Buzsáky Ákos (QPR). Legutóbbi hat meccséből négyet elveszített a Girondins Bordeaux, amely szombaton öt gólt kapott a Lorient pályáján. Izomsérülést szenvedett André-Pierre Gignac (Marseille), ezért kihagyja a ManUnited elleni BL-meccset. Bodor Boldizsár szerezte a Roda Kerkrade negyedik gólját Groningenben. Zsinórban a negyedik meccsén nem kapott ki László Csaba együttese, a belga élvonal reménytelen sereghajtójának tartott Charleroi (3-1-0). A görög rangadón: Olimpiakosz-Panathinaikosz 2-1. A Real Madrid a tizenkettedik hazai bajnokiját is megnyerte idén (12-0-0).

 

VASÁRNAP

A csapat gyenge teljesítménye miatt ismeretlenek lelőtték a guatemalai labdarúgó-bajnokságban szereplő Deportivo Xinabajul alelnökét; az áldozat hetek óta fenyegető leveleket kapott, melyekben a csapat produkcióját kérték számon rajta. Dzsudzsák Balázs (PSV) gyönyörű szabadrúgásgólt lőtt a Bredának, mérlege az idei szezonban: 13 gól és 13 gólpassz. A Genoa 0-3-ról fordított 4-3-ra az AS Roma ellen, a mérkőzés után Claudio Ranieri, a Roma edzője lemondott posztjáról. A spanyol bajnokságban gólt szerzett Daniel Aranzúbia, a La Coruna kapusa.

 


A hét jó híre

Ismét gólt szerzett Waltner Róbert az osztrák Bundesligában. A Mattersburg egy hete a magyar csatár fejesével győzött Linzben (1-0), szombaton pedig Waltner mentett pontot a Sturm Graz ellen a meccs hajrájában (1-1).

 

A hét rossz híre

Kevin McCabe tulajdonos felszámolóra bízta a Ferencvárost, Alexander Gerstl vezérigazgató bejelentette lemondását, a klub székháza előtt százak tüntettek pénteken.

 

A hét nyilatkozata

"Nem 17 éves szurkolókat kellene kommandósokkal előállíttatni, hanem azokat, akik idáig juttatták ezt a klubot… A Ferencváros nem lehet pénzmosoda!”

Olajos Iván, a Ferencváros Szurkolók Szövetsége (FSZSZ) elnökének szavai az FTC-székház előtti tüntetésen.


 

(gj)

 

*****

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább