Gólszerzők: Huszti, Juhász, Németh, Dzsudzsák

Gólszerzők: Huszti, Juhász, Németh, Dzsudzsák

, gj

Heti futballkrónika

A hét legfontosabb eseményei, röviden.



HÉTFŐ

Mintegy 240 milliárd forint kerül 2020-ig a magyar labdarúgásba - jelentette ki Csányi Sándor MLSZ-elnök a Magyar Labdarúgás Fórumán. Wukovics László szerint a Ferencvárosban jelenleg öt BL-szintű játékos van: Heinz, Csizmadia, Andrezinho, Rósa és Balog. Sérülés miatt Robin van Persie (Arsenal) kihagyja a Barcelona elleni BL-visszavágót. A Bayern elleni vasárnapi győzelem után hétfő délelőtt 11 százalékkal emelkedett a Borussia Dortmund részvényeinek árfolyama a frankfurti tőzsdén. A Serie A-ban: Milan-Napoli 3-0.

 

KEDD

Kiesett a Magyar Kupából a Ferencváros, amely az idegenbeli 1-3 után a visszavágón csak 2-1-re nyert a Siófok ellen. A Honvéd 10-0-s összesítéssel búcsúztatta az Egert. Az IFFHS klubvilágranglistáját az Internazionale vezeti a Barcelona és a Real Madrid előtt. Az Orosz Kupa nyolcaddöntőjében a Zenit 3-2-re verte a Mahacskalát, Huszti Szabolcs büntetőből volt eredményes, a vendégeknél pedig pályára lépett a brazil Roberto Carlos. A Chelsea 0-1-ről 2-1-re fordított a Manchester United ellen, a mérkőzés után Sir Alex Ferguson részrehajló bíráskodással vádolta a játékvezetőt. Sérülés miatt véget ért a szezon Marouane Fellaini (Everton) számára.

 

SZERDA

A Bundesliga 2-ben szereplő Karlsruhe klubvezetése menesztette a szurkolóknak mutogató vezetőedzőt, Uwe Rapoldert. Elhunyt Maurice Guigue francia játékvezető, aki az 1958-as vb-döntőn bíráskodott. Az FA-kupa ismételt mérkőzésén: Arsenal-Leyton Orient 5-0. A Német Kupa elődöntőjében: Bayern München-Schalke 0-1 (gólszerző: Raúl), a Schalke ellenfele a fináléban a második ligás Duisburg lesz. A Barcelona Lionel Messi góljával 1-0-ra győzött Valenciában, a meccs után a hátfájásra panaszkodó Pep Guardiola kórházba került. Erőszakhullám harapódzott el a Celtic és a Glasgow Rangers egymás elleni meccsein, az utóbbi két hétben a két glasgow-i derbin összesen 270 szurkolót tartóztattak le rendbontás miatt.

 

CSÜTÖRTÖK

Két mérkőzésre szóló eltiltást és egymillió peso (cca 400 euró) pénzbüntetést kapott az a kolumbiai focista, aki az Atlético Junior-Pereira mérkőzésen belerúgott egy bagolyba. A bagoly - a hazai klub kabalaállata - elpusztult, a brutális vendégjátékos pedig csak rendőri kísérettel hagyhatta el a pályát. Real Madrid-Málaga 7-0, Cristiano Ronaldo három gólt lőtt, majd megsérült, s két hét kihagyás vár rá. A Blikk értesülései szerint az FTC Labdarúgó Zrt. mintegy 170 millió forint adósságot halmozott fel, a játékosok pedig három hónapja nem kaptak fizetést. Befejezte pályafutását Németh Szilárd, az egykori kétszeres szlovákiai gólkirály.

 

PÉNTEK

Pozitív doppingteszt miatt felfüggesztették Kolo Touré (Manchester City) játékjogát. Magyarországon kezelik Bicskei Bertalant, a libériai válogatott szövetségi kapitányát, aki az első hírek szerint súlyos ételmérgezést kapott, az afrikai ország szövetsége szerint azonban a tréner betegsége régebbi keletű. A FIFA kizárással fenyegeti Portugáliát, ha a portugál szövetségnek nem sikerül elfogadtatnia az országon belüli területi szövetségekkel az új alapszabályt. Juhász Roland szerezte az Anderlecht egyenlítő gólját a Genk elleni rangadó utolsó másodperceiben. Kecskemét-Debrecen 3-0.

 

SZOMBAT

Egy rendkívül gyönge színvonalú találkozón: Kassa-DAC 1-0, a kassaiak hét mérkőzés óta veretlenek (4-3-0). Németh Krisztián megszerezte első gólját az Olimpiakosz Volosz mezében. Hajnal Tamás (Stuttgart) büntetőt harcolt ki a Schalke elleni meccsen. Három gólt kapott Hannoverben a Bayern München. A Serie A rangadóján: Juventus-AC Milan 0-1. Csupán négy gól született a francia élvonal hét szombati mérkőzésén. CFR Kolozsvár-Temesvár 1-2, a temesváriak őrzik veretlenségüket (húsz meccsen 10-10-0).

 

VASÁRNAP

Pintér Attila távozik a Győri ETO kispadjáról. Az NB1-ben: Honvéd-Ferencváros 0-1. A Hamburg kétszer is vezetett a Mainz ellen, de végül 4-2-re kikapott. Az Inter egy félidő alatt ötöt rúgott a Genoának. A Liverpool a holland Kuijt triplájával 3-1-re legyőzte a Manchester Unitedet. A Real Madrid 3-1-re nyert Santanderben. A Zenit nyerte az orosz szuperkupát a CSZKA-val szemben.

 

A hét jó híre

Dzsudzsák Balázs lőtte a PSV Eindhoven győztes gólját az Excelsior elleni bajnokin, büntetőből (a mérkőzés 93. percében).

 

A hét rossz híre

Zalaegerszegi huligánok agyba-főbe vertek három szombathelyi drukkert a ZTE-Haladás (1-1) bajnoki után a zalaegerszegi pályaudvar közelében. Az egyik Haladás-drukker arc- és orrcsonttörést szenvedett. „Nem sok mindenre emlékszem, az első ütések után elájulhattam… Arra ébredtem, hogy a földön fekszem, és a mentősök élesztgetnek” - idézte a sértett szavait a vasnepe.hu.

 

A hét nyilatkozata

"Jelenleg a magyar futballban sem a pályán, sem azon kívül nincs profizmus.”

Csányi Sándor, az MLSZ elnöke.


(gj)

*****

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább