A Milan már csak elveszítheti az aranyérmet

A Milan már csak elveszítheti az aranyérmet

, ktn

Serie A, 33. forduló

A Milan győzött, a Napoli és az Inter kikapott. Eldőlt az olasz bajnokság sorsa?



Szétesett a szezon végére az Internazionale. A nerazzurrik az utolsó öt tétmérkőzésük közül négyet elveszítettek, kettőt a bajnokságban (Milan 0­-3, Parma 0-2), kettőt pedig a Bajnokok Ligájában (Schalke 2-5 és 1-2). A Parma elleni kudarc azt jelenti, hogy a csapat hátránya nyolc pontra nőtt az AC Milannal szemben a tabellán, ez pedig öt fordulóval a szezon zárása előtt behozhatatlannak tűnik. Leonardo sem szédíti az Inter drukkereit, a brazil tréner szerint a legfontosabb cél az Inter számára immár az, hogy a gárda mindenképpen tartsa meg a közvetlen BL-indulást jelentő harmadik helyét a tabellán, illetve, hogy nyerje meg az olasz kupát (amelynek elődöntőjében a Roma vár a nerazzurrikra).

A La Gazzetta dello Sport szerint hamarosan szenzációs változás várható az Internél. A lap tudni véli, hogy José Mourinho, a Real Madrid jelenlegi edzője ugyanabba a luganói iskolába íratta be a gyerekeit, amelyben a tréner milánói edzősködése idején is jártak. A következő idénytől tehát ismét Mourinho lesz az Inter edzője, Leonardo pedig igazgatói feladatot kap a klubnál - állítja a rózsaszínű sportlap.

Rózsás a helyzet az AC Milannál. A rossonerók könnyed, 3-0-s győzelmet arattak a kezdőben két magyar futballistát (Laczkó Zsolt, Koman Vladimir) is felvonultató Sampdoria ellen. Jó hír a Milan hívei számára, hogy december után először lépett pályára - csereként - a sérüléséből felépült Andrea Pirlo, Abbiati és Pato viszont kisebb sérülést szenvedett a találkozón. Massimiliano Allegri már az első idényében bajnoki címet szerezhet az AC Milannal, amely utoljára 2004-ben nyert Scudettót. A 43 éves tréner szerint azonban még mindig korai az aranyéremre gondolni: "Ahelyett, hogy az Inter visszaesését ünnepelnénk, inkább tartsuk szemünket a Napolin" - összegzett az edző.

Allegri ekkor még nem tudta, hogy a 33. forduló nemcsak az Inter számára zárul tragikusan - a vasárnap esti záró találkozón a Napoli 2-1-re kikapott az Udinesétől. Pedig a vendégektől senki sem várt csodát, két legjobbjuk (Alexis Sánchez és Antonio Di Natale) ugyanis sérülés miatt nem tartott a csapattal Nápolyba. Francesco Guidolin azonban ismét csodálatos taktikát dolgozott ki, és a friuliak megérdemelten győztek a San Paolóban. Érdekesség, hogy az Udinese két góllövője "csendesen" ünnepelt. Denis korábban a Napoli futballistája volt, Inler pedig - ha hihetünk a pletykáknak - ősztől a Napoli futballistája lesz. A Napoli nagy esélyt szalasztott el a vereséggel: a Milan hat pontra ellépett a déliektől.

Tények & érdekességek


Az AC Milan lőtte (59) és kapta (23) a legkevesebb gólt az olasz bajnokság idei szezonjában.

Clarence Seedorf a 395. tétmérkőzését játszotta a Milan színeiben, ezzel átvette a vezetést a klub örökranglistáján az idegenlégiósok között, megelőzve Niels Liedholmot (394). A Sampdoria elleni zseniális szabadrúgásgól volt Seedorf 55. találata a Serie A-ban.

Tizenhat tétmérkőzés után veszítette el hazai veretlenségét a Napoli. Az Udinese elleni 1-2-t megelőzően a Milan tudott győzni a San Paolóban (2010 októberében, 2-1-re).

Az Internek a Parma elleni volt a negyedik kétgólos veresége a bajnokságban. A nerazzurrik a 2000/01-es idény óta - amikor hatszor kaptak ki legalább két góllal ellenfeleiktől - egyszer sem kaptak ki ilyen sokszor minimum kétgólos különbséggel.

252 perce nem lőtt gólt idegenben az Inter.

Franco Colomba először ünnepelhetett győzelmet a Parma kispadján. A pármaiak öt, nyeretlenül megvívott bajnoki mérkőzés után szereztek ismét három pontot a Tardiniben.

Mauricio Pinilla (Palermo) eddig kilencszer végezhetett el tizenegyest a Serie A-ban, illetve a Serie B-ben. Mindegyiket belőtte.

2010. november 23-án a Sampdoria 3-2-re nyert Leccében. A Samp az azóta lejátszott kilenc idegenbeli bajnokiján egyetlen gólt sem szerzett.

A Lazio 1961 áprilisa után tudta ismét megverni idegenben a Cataniát. A Fiorentina 1998 decembere óta képtelen legyőzni hazai pályán a Juventust.

Ezequiel Schelotto (Catania) és Kevin Constant (Chievo) megszerezte pályafutása első Serie A-gólját.

Három csapatban szerepelnek magyar légiósok az olasz bajnokság idei szezonjában (Vass Ádám: Brescia; Koman Vladimir, Laczkó Zsolt: Sampdoria; Rudolf Gergely: Bari), s a 33. fordulót követően ez a három csapat áll kieső helyen a Serie A-ban.

Csuklyás, bukósisakos huligánok támadták meg a Sampdoria csapatbuszát a Milan elleni 3-0-s vereséget követően Genovában. A vasárnap hajnali kettőkor lezajlott incidens során a szurkolók felszálltak az autóbuszra - amelyen hét futballista mellett az egészségügyi személyzet és a vezetőség több tagja utazott -, és halálos fenyegetést intéztek az ott tartózkodókhoz. A szezont még a BL-selejtezőben kezdő Sampdoria az utolsó 15 bajnokija közül csak egyet tudott megnyerni, s már kieső helyen áll a bajnokságban.


(ktn)

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább