AC Milan: sportszerűségből színjeles!

AC Milan: sportszerűségből színjeles!

, ktn

Serie A, 12. forduló

Megtalálta önmagát a Juventus, az Internek adott, a Milantól elvett egy gólt a játékvezető. Serie A-összefoglaló.



"Úgy tűnik, az egész csapatnak pszichoanalízisre volna szüksége. Talán ez segítene rajtunk idegenben" - nyilatkozta a Juventus-Palermo mérkőzés után a vendégek edzője, Devis Mangia. A rosanerók 3-0-ra kikaptak, s így az idegenbeli eredményeik alapján utolsók a Serie A-ban. A Palermo összesen egy pontot gyűjtött az eddigi hat idegenbeli bajnokiján, s még csak gólt sem szerzett. Nem volt ez mindig így: a Palermo az ezt megelőző három élvonalbeli meccsén jobbnál jobb játékkal győzött Torinóban (ilyen sorozatra egyedül a szicíliaiak voltak képesek a Serie A története során).

Ez a Juventus azonban már nem az a Juventus, amely a Calciopoli óta csak keresgélte egykor volt önmagát. Idén mintha megtalálták volna magukat a zebrák, Andrea Pirlo vezényletével a csapat duzzad az önbizalomtól. Összeállt például a hátvédsor. A balul sikerült németországi kitérőt követően Andrea Barzagli a védelem oszlopa lett, nagy formában játszik Leonardo Bonucci, aki miatt a válogatott alapembere, Giorgio Chiellini klubcsapatában a balhátvéd szerepkörébe kényszerült, a nyáron igazolt Stephan Lichtsteiner támadó felfogása pedig a Palermo ellen is kamatozott egy gólpassz képében. S akkor még nem szóltunk a remeklő Vidalról vagy Vucinicről - a Conte-féle Juventus bajnokesélyes, a csapat úgy vezeti a tabellát, hogy egy meccsel kevesebbet játszott közvetlen riválisainál, miután a Napoli elleni bajnokija az esőzések miatt elmaradt.


Araszol felfelé a táblázaton az AC Milan is, amely 0-0-ra végzett Firenzében. A hazai közönség nagy reményekkel várta a mérkőzést, a milánóiak ellen végre nem a gyűlölt Szinisa Mihajlovics ült a lilák kispadján, hanem Delio Rossi. Ennél több örömük nem is lehetett a drukkereknek, a kilencven perc során csak egy csapat volt a pályán: a Milan. A rossonerók nemcsak egy kapufáig (Pato), hanem egy teljesen szabályos gólig is jutottak (Seedorf), azt azonban Mazzoleni bíró nem adta meg. A Barcelona elleni BL-derbire készülő milánói csapat trénere azonban úriembernek bizonyult a meccs után: "Jól játszottunk, és szereztünk egy gólt is. A játékvezető azonban úgy látta, hogy Seedorf lesen állt, és ezt el kell fogadnunk" - mutatott példát fair play-ből Massimiliano Allegri.


A másik milánói csapatnak nagyobb szerencséje volt a játékvezetővel. Az Inter 2-1-re győzött a Cagliari elleni bajnokin. A nerazzurrik első góljánál a bíró hatalmasat bakizott: a gólszerző Thiago Motta félméteres lesen vette le a labdát, amihez talán még kézzel is hozzáért. "A bíró korrekten vezette a meccset - az utolsó három percben" - kritizálta Damato játékvezetőt Radja Nainggolan, a szárdok belga középpályása, aki szerint csapatától egy szabályos tizenegyest is elvettek a Meazzában.


A nápolyi rangadón sem esett gól, de erről nem a bíró, hanem főként a Lazio kapusa, Federico Marchetti tehet, aki több Lavezzi-kísérletnél is szenzációs bravúrt mutatott be. A 28 éves kapus hatalmas formában véd, a San Paolóban hatszor mentett, és sorozatban a harmadik bajnokiján nem kapott gólt. A Napoli viszont egyre süllyed a táblázaton, az utolsó nyolc bajnokija közül csupán egyet tudott megnyerni. Nem túl jó előjelek ezek a Manchester City elleni keddi BL-rangadó előtt, amelyen a Napolinak mindenképpen győznie kellene ahhoz, hogy lépéselőnybe kerüljön a továbbjutást illetően a Mancini-csapattal szemben.


Tények & érdekességek

Juventus-Palermo 3-0. Alessandro Matri (Juventus) a 151. Serie A-mérkőzésén szerezte meg az 50. találatát.


A Palermo 581 perce nem szerzett gólt idegenbeli bajnokikon.


A Juventus a mezőny egyetlen veretlen csapata. A zebrák ezt megelőzően a 2003/04-es idényben úszták meg vereség nélkül az első tíz bajnokijukat.


Fiorentina-Milan 0-0. A Fiorentina tizenkét bajnoki óta nyeretlen a Milannal szemben. A violák mérlege 2005 óta: 0-4-8.


Inter-Cagliari 2-1. Ez volt Claudio Ranieri (Inter) 200. győzelme edzőként első- és másodosztályú olasz bajnokin.


Roma-Lecce 2-1. A Roma összesen egyszer kapott ki a Leccétől az olasz bajnokságban.


Siena-Atalanta 2-2. German Denis (Atalanta) duplázott, így kilenc góljával vezeti a góllövőlistát. Denis ezzel megdöntötte egyéni gólcsúcsát is az élvonalban, amelyet a Napolinál állított fel nyolc találattal.


Bologna-Cesena 0-1. Ez volt a Cesena első győzelme a bajnokságban.


Marco Di Vaio (Bologna) az 500. mérkőzésén szerepelt olasz csapatok színeiben.


Genoa-Novara 1-0. A Novara mindössze három pontot szerzett az utolsó nyolc bajnokiján.


Megműtötték Nicolas Burdissót, az AS Roma argentin hátvédjét. A játékos fél évig biztosan nem léphet pályára.


(ktn)


További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább