Ancelotti Párizsban, Cahill félúton London felé

Ancelotti Párizsban, Cahill félúton London felé

, tl

Napi krónika

Az elmúlt 24 óra legfontosabb futballeseményei.



A Paris Saint-Germain hivatalosan bejelentette, hogy Carlo Ancelotti váltja Antoine Kombouarét a csapat kispadján. Az előző tréner menesztését a katari tulajdonosok azzal indokolták, hogy az Európa Ligából való kiesés elfogadhatatlan volt számukra. Ancelotti korábban dologozott a Milan és a Chelsea trénereként is, most a francia bajnokság őszi elsőjének irányítását veszi át három évre. (FIFA)

A Bolton megerősítette, hogy sikerült megállapodni a Chelsea-vel Gary Cahill vételárát illetően. A hétszeres angol válogatott hátvéd így januárban Londonba költözhet - az angol sajtó szerint - 7 millió font körüli összegért. (FIFA)

Joaquin combsérülést szenvedett, így négy hétig biztosan nem futballozhat. Várhatóan legalább hat meccset kell kihagynia. A Málaga szélsője egy csütörtöki jótékonysági mérkőzésen szedte össze a sérülést. (FIFA)

A Zaragoza menesztette a csapat éléről Javier Aguirrét. A mexikói tréner több mint egy évig volt a gárda edzője, de idén csapata a spanyol bajnokság sereghajtója. Az aragóniai együttes 11 mérkőzés óta nyeretlen. (FIFA)

Eusebiót szombat reggel engedik ki a kórházból egy hét után. A 69 éves portugál aranylabdás futballistát tüdőgyulladással kezelték. (FIFA)

A Lokomotiv Moszkva leigazolta Jan Tigorevet a Tom Tomszk együttesétől. A 32 éves középpályás három és fél évre írt alá az orosz bajnokság 6. helyezettjéhez. (UEFA)

Fred Rutten nem akarja meghosszabbítani nyáron lejáró szerződését a PSV Eindhovennel. A 49 éves szakvezető 2009 óta irányítja a holland együttest, de még semmit sem nyert a csapattal. (UEFA)

Libor Kozák vádlisérülést szenvedett, így 10 napig nem futballozhat. Ezzel kétségessé vált a játéka a január 7-i Siena elleni olasz bajnokin. (Football Italia)

Eredmények. A Liverpool 3-1-re legyőzte hazai pályán a Newcastle-t az angol bajnokság 19. fordulójának rangadóján. A vörösöknél Craig Bellamy duplázott, a 32 éves támadó 2010 februárja óta szerzett először két gólt egy Premier League-meccsen. A Newcastle elmúlt nyolc bajnokijából csak egyet nyert meg, és már csak 7. helyen áll a tabellán. Az angol másodosztályban a listavezető Southampton 1-0-ra kikapott a Bristol City-től hazai pályán.

A nap sztorija
A Svájci Labdarúgó Szövetség 36 pontot levont a Siontól, amiért hat játékost igazolt le szabálytalanul. A svájci együttes korábban félreértelmezte a FIFA büntetését, és annak ellenére szerződtetett futballistákat, hogy ki volt zárva az átigazolási piacról. Az UEFA azonnal kizárta a klubot az Európa Ligából, de a hazai bajnokságban csak most büntették meg őket - miután a FIFA megfenyegette a svájci szövetséget, hogy kizár minden helvét csapatot a BL-ből és az EL-ből. A Vanczák Vilmossal felálló Sion a svájci bajnokság harmadik helyéről az utolsóra esett vissza. A csapatnak jelenleg -5 pontja van, így 16 egységgel marad el az osztályozót érő pozíciótól. (BBC)

A nap pletykája
Pep Guardiola három játékost kér a Barcelona vezetőitől a januári átigazolási időszakban: a milánói Thiago Silvát, a valenciai Jordi Albát, illetve londoni Gareth Bale-t. A Tottenham balszélsőjére 25 millió fontot sem sajnál a katalán gárda, a tervek szerint a kézpénzt még egy tehetséges futballista játékjogával is erősítenék. (Daily Mirror)

A nap száma
Yohan Cabeye tegnap 53. tétmérkőzését játszotta le a 2011-es évben (20 meccs a Newcastle, 25 a Lille, nyolc a francia válogatott színeiben). (OptaTwitter)

A nap évfordulója
A mai napon ünnepli 70. születésnapját Sir Alex Ferguson. A Manchester United menedzsere már több mint 25 éve ül a Vörös Ördögök kispadján, ő a futball történetének egyik legsikeresebb klubedzője. A MU-val - többek között - 12 bajnoki címet, két Bajnokok Ligája-trófeát, öt FA-kupát, négy Ligakupát nyert. 1999-ben a nagy triplázást (bajnoki cím, Bajnokok Ligája, FA-kupa) követően II. Erzsébet királynő lovagi ranggal tüntette ki. Ferguson egyik korábbi játékosa, Steve Bruce is ugyanezen a napon ünnepli születésnapját. A Sunderlandtől novemberben menesztett mester idén tölti be 51. életévét, korábban pedig kilenc évig játszott a Manchester Unitedben.

(Wikipedia)

(tl)

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább