Borriello Torinóba, Gilardino Genovába igazolt

Borriello Torinóba, Gilardino Genovába igazolt

, tl

Napi krónika

Szerda reggeli hírösszefoglaló. Január 4.



A világ- és Európa-bajnok spanyol válogatott és a Barcelona futballistája, Xavi volt 2011 legjobb játékmestere a labdarúgás történetével és statisztikájával foglalkozó szervezet, az IFFHS szerint. A 31 éves középpályás sorozatban negyedszer végzett az élen ebben a kategóriában, ezúttal két csapattársát, Lionel Messit és Andrés Iniestát előzte meg a voksoláson. (MTI)

A Liverpool úgy döntött, nem fellebbez a Luís Suárezre kirótt nyolcmeccses eltiltás és 40 ezer fontos bírság ellen. Az uruguayi támadó így már tegnap sem játszhatott a Manchester City elleni rangadón. A 24 éves csatár a Manchester Uniteddel szemben lejátszott találkozón zaklatta Patrice Evrát rasszista beszólásokkal. (BBC)

A Juventus fél évre kölcsönvette Marco Borriellót az AS Romától. A torinói együttes most félmillió eurót fizetett a 29 éves csatárért, nyáron pedig további 8 millióért végleg megvásárolhatja. Borriello tavaly 34 mérkőzésen 11 gólt szerzett a fővárosiak színeiben, idén még egyszer sem volt eredményes. (Football Italia)

A Fiorentina megerősítette, hogy Alberto Gilardino négy és fél évre aláírt a Genoához. A toszkán gárda 8 millió euró körüli összeget kapott a 29 éves támadóért, aki ma már új csapatával edzett. (Football Italia)

Christian Maggio 2015-ig meghosszabbította szerződését a Napolival. A 29 éves szélső hátvéd előző megállapodása jövő nyáron járt volna le. (Football Italia)

Leonardo bejelentette, hogy a Paris Saint-Germain letesz David Beckham leigazolásáról, mert az angol középpályás családi okokra hivatkozva visszautasította a szerződést. Beckham nem szeretné elköltöztetni családját Los Angelesből, így valószínűleg marad a Galaxy játékosa. (FIFA)

A Wolfsburg leigazolta Szlobodan Medojevicset és Ferhan Haszanit. Mindkét futballista 21 éves, Medojevics szerb nemzetiségű, három és fél évre írt alá, míg Haszani macedón származású, és két és fél éves szerződést kötött a Farkasok vezetőivel. Előbbi játékos a Vojvodinától, utóbbi a Skhendija Tetovótól érkezett. (FIFA)

A Twente menesztette a csapat éléről Co Adriaansét annak ellenére, hogy a csapat a holland bajnokság harmadik helyén vonult téli pihenőre. A holland és az angol sajtó szinte tényként közli, hogy ma Steve McClaren veszi át az együttes irányítását. (FIFA)

A Lett Labdarúgó Szövetség két évvel meghosszabbította Aleksandrs Starkovst szövetségi kapitány szerződését. Az 56 éves mester 2007 óta irányítja a válogatottat, tavaly óta pedig egyben ő az azeri FK Baku vezetőedzője is. (UEFA)

Felfüggesztette Tusori Richárd  játékjogát kedden a Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága, mivel a siófoki labdarúgó gyanúsított a bundabotrányban. A gyanú szerint a 2009. április 21-én lejátszott Honvéd-Siófok (2-2) Magyar Kupa-elődöntőt, továbbá a 2009. április 25-én rendezett Siófok-Kaposvár (2-5) és a 2009. május 23-án lejátszott ZTE-Siófok (5-3) NB I-es meccs eredményét próbálták meg befolyásolni, ezek közül Tusori az utolsó mérkőzésen vett részt a manipulációban. (MTI)

Eredmények. A Premier League 20. fordulójában a Tottenham 1-0-ra győzött a West Bromwich Albion ellen, ezzel Harry Redknapp együttese megerősített harmadik helyét a bajnokságban. A játéknap rangadóját a Manchester City nyerte, a listavezető otthon 3-0-ra ütötte ki a Liverpoolt, pedig a lövések aránya 18-10 volt a vendégek javára, a ManCity pedig a hajrában emberhátrányban játszott Gareth Barry kiállítása miatt. A Sunderland 4-1-re kiütötte idegenben a Wigant, így Roberto Martínez együttese hazai pályán továbbra is csak egy sikert jegyezhet idén.

A Spanyol Kupában óriási meglepetésre az alacsonyabb osztályú csapatok oktatták a "nagyokat". A harmadosztályú Albacete idegenben 0-0-s döntetlent játszott az Athletic Bilbao ellen, a szintén harmadik ligás Mirandés hazai pályán a Racing Santander ellen nyert 2-0-ra, a másodosztályú Alcorcón pedig 2-1-re győzött (szintén otthon) a Levante ellen. Az óriási blamát végül elkerülte a Real Madrid, a listavezető otthon 3-2-re legyőzte a Málagát, de a hazaiak egészen a 68. percig kétgólos hátrányban voltak. Pedig José Mourinho együttesében ott volt C. Ronaldo, Higuaín, Pepe, Marcelo és Kaká, a szünetben pedig Özil, Khedira és Benzema is beállt, és végül 10 perc alatt megfordították az összecsapást.

A nap sztorija
Csányi Sándort, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnökét a FIFA két bizottságba is beválasztotta. Csányi a világbajnokságokat szervező bizottságába, valamint a 2014-es brazíliai vb operatív vezető testületébe került be. A sportvezető így hamarosan együtt dolgozhat - többek között - Michel Platini UEFA-elnökkel, valamint Theo Zwanziggerrel, a német szövetség első emberével is. (MTI)

A nap pletykája
A Manchester United Oroszországból tervezi következő erősítését, a Vörös Ördögök a CSZKA Moszkva irányítóját, Alan Dzagojevet szeretnék leigazolni. A MU 18 millió fontot sem sajnálna a Lionel Messihez hasonlított irányítóért, de szerződése decemberben lejár, akkor már ingyen is megszerezhetik. Dzagojev idén az orosz bajnokságban 28 meccsen négy gólt lőtt és 12 gólpasszt adott. (Caughtoffside)

A nap száma

A Manchester City sorozatban 15 hazai győzelmet aratott a Premier League-ben, már csak egy siker hiányzik nekik a klubrekord beállításához. (OptaTwitter)

A nap évfordulója

Ma töltötte be 22. életévét Toni Kroos, a Bayern München középpályása. A tehetséges futballista idén 16 bajnokin egy gólt lőtt és öt gólpasszt adott a bajorok színeiben, és az idei Európa-bajnokságra készülő válogatott keretében is valószínűleg ott lesz. Kroos a különböző utánpótlás-válogatottakban is rendszeresen szerepelt, 2007-ben az U17-es vb-n harmadik, az Eb-n negyedik helyig vezette csapatát, de mindkét alkalommal ő lett végül a torna legjobb játékosa. (Wikipedia)


(tl)

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább