Henry visszatért, Vass és Feczesin gólt lőtt

Henry visszatért, Vass és Feczesin gólt lőtt

, tl

Napi krónika

Az elmúlt 24 óra legfontosabb futballhírei. Január 7.



Josep Guardiola, a spanyol bajnok, Bajnokok Ligája-győztes FC Barcelona vezetőedzője volt az elmúlt év legjobb klubtrénere a labdarúgás történetével és statisztikájával foglalkozó szervezet, az IFFHS szerint. A katalán csapat edzője második alkalommal érdemelte ki az elismerést. A második helyen a Real Madridot irányító, 2010-es győztes José Mourinho végzett, míg a harmadik az angol bajnok és BL-döntős Manchester United vezetőedzője, Sir Alex Ferguson lett. (MTI)

Thierry Henry két hónapra kölcsönbe az Arsenalhoz igazolt a New York Red Bulls együttesétől. A francia támadó korábban 1999 és 2007 között szerepelt a londoni klub színeiben, ő a klub történetének legeredményesebb gólszerzője 226 találattal. Henry korábbi 14-es mezszámát jelenleg Theo Walcott hordja, így a világbajnok támadó 12-esben lép majd pályára. (BBC)

Phil Jagielka térdszalagja megsérült az Everton hétközi Boltontól elszenvedett 2-1-es veresége során, így a 29 éves hátvédnek legalább hat hetet ki kell hagynia. A válogatott védő szerdai sérüléséig a csapat mindegyik bajnokiját végigjátszotta. (FIFA)

Meghúzódott Paolo Osvaldo combizma, így a Roma támadója két hónapig harcképtelen lesz. A klub közleménye szerint a 25 éves futballista edzésen sérült meg. Az Espanyoltól nyáron érkezett támadó 15 bajnokin hét gólt szerzett a fővárosiak színeiben. (Football Italia)

A Borussia Mönchengladbach kölcsönvette Alexander Ringet a HJK Helsinkitől másfél évre. A 20 éves középpályástól azt várják, hogy képes lesz pótolni a nyáron a Borussia Dortmundhoz távozó Marco Reust. (FIFA)

Izomhúzódást szenvedett Sidney Sam a Bayer Leverkusen edzésén, így valószínűleg nem lépet majd pályára két hét múlva a Bundesliaga tavaszi idényrajtján. A 23 éves német középpályás idén eddig 17 bajnokin négy gólt szerzett. (FIFA)

Aláírta új, 2016-ig szóló szerződését Martin Harnik a Stuttgart vezetőivel. A 24 éves osztrák támadó tavaly a klub házi gólkirálya volt kilenc találattal, és már idén is hat alkalommal eredményes volt a bajnokságban. (FIFA)

Eredmények. A Liverpool 5-1-re legyőzte a harmadosztályú Oldhamet, így továbbjutott az FA-kupa következő körébe. A vendégek szereztek vezetést az Anfield Roadon, de a szünetre már a vörösöknél volt az előny Steven Gerrard tizenegyesével. A Serie B-ben a Brescia hazai pályán 3-0-ra legyőzte a Crotonét. A kék-fehéreknél Vass Ádám és Feczesin Róbert is gólt szerzett. Vass utoljára 2010 februárjában volt eredményes klubjában.

A nap sztorija
Autóbalesetet szenvedett Mircea Lucescu Bukarestben tegnap. A 66 éves mester utas volt az autóban, ami először egy villamosnak, majd egy másik autónak ütközött. A Shaktar Donyeck  vezetőedzőjének hét bordája eltörött és a tüdeje is megsérült, orvosai szerint legalább hat hét szükséges a felépüléséhez. (UEFA)

A nap pletykája
Milos Kraszics ügynöke szerint kliensét legalább hét európai nagycsapat szeretné leigazolni januárban. Dejan Jokszimovics azt mondta, az Inter, a Chelsea és a Tottenham is a kérők között van, a 27 éves szélső azonban előbb a Juventus vezetőivel szeretne egyeztetni arról, mik a klub hosszú távú tervei vele. (Football Italia)

A nap száma
Thierry Henry a Leeds United ellen 11 mérkőzésen 11 gólt szerzett angliai pályafutása során. (OptaTwitter)

A nap évfordulója
Ma töltötte be 21. életévét Eden Hazard, a Lille támadó középpályása. A 25-szörös belga válogatott futballista tavaly robbant be a köztudatba, mivel hét góljával és 10 gólpasszával tevékeny részese volt a Lille bajnoki címének. Az idei szezonra is átmentette jó formáját, eddig 19 bajnokin hét gól mellett hét asszisztot is kiosztott. Nem valószínű, hogy a következő idényt is Franciaországban kezdi meg, élénken érdeklődik iránta az Arsenal és a Manchester City is, szerződése viszont még 2015-ig a Lille-hez köti. (Wikipedia)

(tl)

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább