Allegri hosszabbított, Pedro megsérült

Allegri hosszabbított, Pedro megsérült

, tl

Napi krónika

Az elmúlt 24 óra legfontosabb futballhírei. Január 14.



Massimiliano Allegri aláírta új, 2014-ig szóló szerződését a Milan vezetőivel. A 44 éves trénernek idén nyáron járt volna le korábbi megállapodása. Allegri tavaly vette át a piros-feketék irányítását, és rögtön bajnoki címre vezette a Milant. (Football Italia)

Alberto Aquilani és Gennarro Gattuso is egy-egy hónapig nem léphet pályára. Aquilani bokasérülést szenvedett, Gattuso pedig összeszedett egy szemfertőzést a csapat téli dubaji túráján. (Football Italia)

David Silva felépült múlt hétvégén elszenvedett bokasérüléséből, és hétfőn már akár pályára léphet a Wigan elleni bajnokin. A spanyol középpályás idén 20 bajnokin öt gólja mellett kiosztott 11 gólpasszt is. (FIFA)

Az Everton leigazolta a Manchester Unitedtól Darren Gibsont. A 24 éves középpályás négy és fél évre írt alá a liverpooli kékekkel, az angol sajtó szerint 2 millió fontot fizetett érte David Moyes klubja. A 183 cm magas futballista már 17-szer szerepelt az ír válogatottban is. (BBC)

A River Plate hivatalosan is bemutatta David Trezeguet-t, a csapat új szerzeményét. A 34 éves támadó kőkemény fizikai csatákra számít a másodosztályban, és már alig várja, hogy bemutatkozhasson. A világ- és Európa-bajnok futballista 1995 óta először lép pályára argentin bajnokin. (FIFA)

A Barcelona két játékosa is megsérült az Osasuna elleni Spanyol Kupa-nyolcaddöntő visszavágóján. Pedrónak csak 10 napig kell pihentetnie a lábát, viszont az ifjú Andreu Fontás rosszabbul járt. A 22 éves hátvédnek elszakadt az elülső keresztszalag a jobb térdében, így hamarosan meg kell műteni, felépülése pedig legalább fél évig tart majd. (FIFA)

A Genoa leigazolja Davide Biondinit a Cagliaritól, a mai nap folyamán mutatják be őt a sajtónak. A 28 éves középpályásnak nyáron járt volna le a szerződése a szardíniai együttessel. Az átigazolási összeg és a szerződés részleteit egyelőre nem árulták el a felek. (Football Italia)

Életének 81. évében elhunyt Miljan Miljanics. A szerb tréner korábban a Crvezna Zvezdát, a Real Madridot és a Valenciát is irányította. A madridiakkal két bajnoki címet és egy Spanyol Kupát nyert. A jugoszláv válogatott élére három alkalommal is kinvezezték. Pályafutása végén 1992 és 2001 között ő volt az elnöke a Jugoszláv Labdarúgó Szövetségnek. (FIFA)

Az Espanyol vezetői közös megegyezéssel felbontották Carlos Kameni szerződését. A 27 éves kameruni portás így valószínűleg néhány napon belül aláír a Málagához. Kamenit idén harmadik számú kapusnak sorolták vissza Barcelonában, és egy meccsen sem lépett pályára. (FIFA)

A nap sztorija
Antonio Cassano holnaptól ismét elkezdheti az egyéni edzéseket. A Milan támadóján november elején végeztek el szívműtétet, miután egy idegenbeli meccsről hazafelé tartva kisebb stroke-ot kapott a repülőn. A 29 éves támadó felépülése meglepően gyorsan halad, eddig csak könnyebb testmozgásokat (pl. sétálást) engedélyeztek neki az orvosok. (Football Italia)

A nap pletykája
Angol sajtóértesülések szerint a Chelsea 25 millió fontos ajánlatot készül tenni Eden Hazardért. A Lille fiatal támadója iránt az Arsenal, a Juventus és a Bayern München is érdeklődik, ám egészen biztos, hogy a tavalyi francia bajnok nem adja majd olcsón a belga játékost. Korábban kijelentették, hogy 33 millió font alatti ajánlat nem érdekli őket. Hazard ezt az idényt még jelenlegi csapatában szeretné befejezni, csak nyáron igazol másik csapathoz. (theSun)

A nap száma
Az Arsenal védőit a legkönnyebb zavarba hozni a Premier League-ben: az Ágyúsok 13 gólt kaptak öngólból, vagy védő által elkövetett hibából. (OptaTwitter)

A nap évfordulója
Ma ünnepli 41. születésnapját Antoniosz Nikopolidisz, a 90-szeres görög válogatott kapus. Nikopolidisz a tavalyi szezon végéig védett az Olimpiakoszban, tavasszal fejezte be pályafutását. Karrierje csúcsát 2004-ben érte el, amikor Európa-bajnoki címet nyert a görög válogatottal. Az egyenes kieséses szakaszban gólt sem kapott, a torna végén pedig beválasztották azAll-Star csapatba. (Wikipedia)


(tl)

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább