Alakul az Inter Old Boys

Alakul az Inter Old Boys

, ktn

Serie A, 22-23. forduló

Zsinórban a harmadik meccsét sem tudta megnyerni a Serie A-ban az Inter, viharosan kezdődött a február a Laziónál, Hernan Crespo pedig elhagyta Olaszországot.



Az olasz sajtóban minden idők egyik leghihetetlenebb Serie A-mérkőzéseként aposztrofálták a hétközi Internazionale-Palermo találkozót. A 4-4-es végeredmény őrült thrillert sejtet, s a jelző ezúttal nem is túlzás, a nyolc gólon kívül még látványos jelenetek és helyzetek sokaságát láthattuk a hóval borított San Siro gyepszőnyegén. Dramaturgiai fokozás: Diego Milito (Inter) négy, Fabrizio Miccoli (Palermo) pedig három gólt szerzett a találkozón. Persze, ez sem volt elég mindenkinek: a hazai szurkolók egyik szektorából folyamatosan az Inter játékosait pocskondiázták, és ez már Javier Zanettinek is sok volt, az Inter csapatkapitánya a találkozó után keményen bírálta a drukkereket.

Hétvégén aztán a szurkolóknak már valóban volt okuk a dühöngésre, az Inter a Romától is négy gólt kapott, azonban egyet sem lőtt, így kiütéses vereséget szenvedett. A védelem tengelyében Lúcio és Samuel old boys-szinten futballozott, az Inter pedig - amely nemrég sorozatban hét bajnokit nyert meg - az utolsó három meccsén csupán egy pontot szerzett, s ezzel a hátránya kilenc pontra nőtt a listavezető Juventusszal szemben. Úgy tűnik, Ranieri sem tud csodát tenni az Interrel a poszt-Mourinho korszakban.

Ellentmondásos héten jutott túl a Lazio is. A római csapat 15 év után végre átlépte a saját árnyékát, és legyőzte az AC Milant a bajnokságban. Nem tartott azonban sokáig az égszínkékek öröme, ugyanis a lapok hamar megszellőztették, hogy Miroslav Klose nem sérülés (hivatalos klubverzió), hanem sztrájk (újságírói verzió) miatt hagyta ki a találkozót. Az eset hátterében az olaszországi média szerint az áll, hogy az elmúlt héten Miroslav Klose és Edy Reja, a csapat trénere is keményen bírálta Igli Tare klubigazgató tevékenységét. A vád: a Lazio vezetősége az ígéretek ellenére nem erősítette meg a gárdát a januári átigazolási időszakban.

A legnagyobb pofont a Honda-biznisz elmaradása jelentette. A CSZKA Moszkva japán focistája végül mégsem került Olaszországba, miután az orosz klub elutasította a Lazio sokadik, 13 millió eurós ajánlatát is. A Lazio vezetői ráadásul túl későn kaptak észbe, és az utolsó átigazolási napon már nem maradt elég idejük arra, hogy véglegesítsék a Villarrealban szereplő Nilmar szerződtetésének ügyét. Honda leigazolásában egyébként olyannyira biztos volt mindenki a klubnál, hogy a Lazio időközben elpasszolta két támadóját, Cissét (QPR) és Scullit (Genoa, kölcsönbe) is, s csak egyetlen játékost igazolt, Antonio Candrevát (Cesena). A klubvezetés egy közleménnyel próbálta menteni a menthetőt, de a pályán már nem sikerült a bizonyítás, a Lazio vasárnap 3-2-re kikapott a Genoától. Szétesett, indiszponált játékkal.

Csütörtökön búcsúzott az olasz futballtól az elmúlt tizenöt év egyik legjobb csatára, Hernan Crespo. A Parma 36 éves argentin támadója mindezt könnyekkel küszködve jelentette be egy csütörtöki sajtótájékoztatón. Crespo 1996-ban igazolt Olaszországba, majd 2000-ben világrekordot jelentő összegért vásárolta meg őt a Lazio, amellyel az első idényében mindjárt gólkirályi címet is szerzett. Később szerepelt az Inter, a Chelsea, a Milan és a Genoa gárdájánál is, majd 2010 januárjában Tommaso Ghirardi klubelnök csábította vissza őt Parmába. A tavaszi szezonban kilenc bajnoki gólt szerzett, amivel házi gólkirály lett, és hatalmas szerepe volt a bentmaradás kiharcolásában.

"Az elmúlt hat hónapban bebizonyosodott, hogy a csapat nélkülem is képes a túlélésre" - kommentálta döntését Crespo, aki minden bizonnyal a hamarosan induló indiai profiligában folytatja pályafutását, de állítólag Katarból, Kínából és az Egyesült Államokból is kapott ajánlatokat. "Egy újabb szerződés mindig várni fog rá itt Parmában" - villantotta meg a harmadszori visszatérés lehetőségét az argentin sztár előtt Ghirardi elnök.

Tények & érdekességek


A 22. fordulóban a tabella első öt helyezettje közül egyik csapat sem tudott győzni.

Inter-Palermo 4-4. A két csapat utolsó hat bajnokiján összesen 32 gól esett.

Diego Milito 2012-ben már nyolc gólt szerzett a Serie A-ban.

Fabrizio Miccoli a Palermo utolsó 14 bajnoki gólja közül 12-ben szerepet vállalt (6 gól + 6 gólpassz).

Cagliari-Roma 4-2. A farkasok számára Szardínia az elátkozott sziget, a Roma 1995 óta nem tudott győzni a Cagliari vendégeként. A mérleg azóta: 0-4-7, 27 bekapott góllal.

A Genoa-Lazio (3-2) találkozó második félidejében alig 11 másodpercet kellett várni a hazaiak harmadik góljára, amelyet Bosko Jankovics szerzett a spanyol Javier Garrido hatalmas hibája után.

A Genoa sorozatban a harmadik hazai bajnokiját nyerte meg 3-2-re (Udinese, Napoli, Lazio). Amióta Pasquale Marino irányítja a gárdát, a csapat öt bajnokiján 26 gól született, ami meccsenkénti 5,25-ös átlagot jelent.

Rodrigo Palacio a 30. születésnapját fantasztikus góllal ünnepelte. A Genoa argentin támadója egy szöglet után, a kapunak háttal állva továbbította a labdát a hosszú sarokba a Lazio elleni találkozón.

Novara-Chievo 1-2. A vendégek első gólját szerző Sergio Pellissiernek ez volt a 100. találata a veronai csapatnál. A Novara kispadján debütált az Attilio Tessert váltó Emiliano Mondonico, akinek a gyomrából tavaly egy öt kilogramm nagyságú daganatot távolítottak el a gyomrából.

A 21. fordulóból négy (Palermo-Juventus, Atalanta-Genoa, Siena-Catania, Bologna-Fiorentina), a 22. fordulóból egy (Cesena-Catania) maradt el az erős havazás miatt, mindegyik találkozó pótlására február közepén kerül sor. A Cataniának van egy harmadik, függőben lévő mérkőzése is: a heves esőzés miatt félbeszakadt Roma elleni találkozó utolsó 25 percét február 7-én, kedden játsszák le.


(ktn)

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább