Van Gaal kinevezése illegális, Rudolf különmunkán

Van Gaal kinevezése illegális, Rudolf különmunkán

, sza

Napi krónika

Az elmúlt 24 óra legfontosabb futballhírei. Február 8.



A nap hírei

A Manchester United és az angol válogatott egykori legendás labdarúgója, Sir Bobby Charlton kisebb műtéten esett át sikeresen, ezért nem tudta személyesen átvenni életműdíját a londoni Laureus-gálán. A 74 éves sportember 1966-ban világbajnok lett. (DailyMail)

Már több mint egy hete felépült sérüléséből Rudolf Gergely, ám a Panathinaikosz magyar csatára saját kérésére még két hétig külön munkát végez, mert úgy ítélte meg, hogy ez szükséges az erőállapota visszanyeréséhez. (NSO)

A Sevilla megtalálta a hétfőn menesztette vezetőedző, Marcelino Garcia Toral utódját. A gárda irányítását Michel veszi át, akivel a szezon végéig kötöttek szerződést. A korábbi spanyol válogatott játékos 404 meccsen 97 gólt lőtt a Real Madridban. (FIFA)

A Fradi, a Honvéd, a ZTE és a Vasas korábbi középpályása Schultz Levente az osztrák negyedosztályú SV Rohrbachnál folytatja pályafutását. (NSO)

A Stuttgart olasz válogatott védője, Cristian Molinaro hárommeccses eltiltást kapott a Német Labdarúgó-szövetségtől, miután a hétvégi Leverkusen elleni bajnokin (2-2) kiállították. (FIFA)

Szabálytalan volt Louis van Gaal igazgatói posztra való kinevezése az Ajaxnál, állapította meg a holland fellebbviteli bíróság. Van Gaal kinevezéséről az amszterdami klub négy elnökségi tagja úgy döntött, hogy nem kérdezte meg az ötödik tag, Johan Cruyff álláspontját. (DailyMail)

Eredmények

A legjobb csapatával felálló Borussia Dortmund simán győzte le 4-0-ra az alacsonyabb osztályú Kielt a Német Kupa negyeddöntőjében. A vendégek góljait Kagawa, Lewandowski, Perisics és Barrios szerezte.

A Francia Kupa nyolcaddöntőjében a Rennes 3-2-re verte az Éviant. A hazaiak a 68. percben már három góllal is vezettek, ezt követően azonban alaposan kiengedtek, igaz, egy gólt így is megőriztek előnyükből.


A Futács Márkót a 75. percig soraiban tudó Portsmouth egy 86. percben kapott góllal kapott ki 1-0-ra a Birmingham City vendégeként a Championship 19. fordulójában.


A Spanyol Kupa elődöntőjében az Athletic Bilbao hazai pályán 6-2-re verte a harmadosztályú Mirandést, így kettős győzelemmel, 8-3-as összesítéssel jutott a döntőbe.

A nap sztorija
Az Argentin Labdarúgó-szövetség a 30 évvel ezelőtti Falkland-szigeteki háborúban elsüllyesztett General Belgrano hadihajóról nevezi el a 2012-es bajnokságot. Az argentin-brit háborúban torpedótámadás áldozatául eső hajón 323 katona vesztette életét. Az ő emlékükre Crucero General Belgrano Primera División lesz az argentin élvonal neve 2012-ben. (Guardian)


A nap pletykája
Angol források szerint a Chelsea már több mint húsz alkalommal figyelte meg a Lille belga sztárját, Edin Hazardot, akinek a megszerzéséért a kért 30 millió font körüli összeget sem sajnálná. A kékeknek azonban vetélytársuk akadt, hiszen az Arsenal menedzsere, Arséne Wenger bejelentette, kész megküzdeni a Chelsea-vel a 21 éves támadóért. (The Sun)


A nap száma
100 - Miután Neymar meglőtte 100. gólját pályafutása során, ráadásul épp a 20. születésnapján, csapattársai egy tortával köszöntötték, amit azonban szó szerint hozzávágtak, majd szétkentek rajta. Neymar a Santosban 82, a brazil felnőtt válogatottban nyolc, az U17-es és U20-as nemzeti csapatban pedig összesen tíz gólt szerzett. (Metro)


A nap évfordulója

Ma ünnepli 46. születésnapját a bolgárok legendás támadója, Hriszto Sztojcskov. Az egykori 83-szoros bolgár válogatott játékos két részletben összesen nyolc évet húzott le az FC Barcelonában, amellyel ötször nyert bajnokságot, és 1992-ben a Bajnokok Ligája elődjét, a BEK-et is elhódította. 1994-ben ő kapta meg az Aranylabdát, edzőként 2004 és 2007 között irányította a bolgár válogatottat. (Wikipedia)




(sza)

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább