City, United: fél lábbal a legjobb 16 között

City, United: fél lábbal a legjobb 16 között

, focitipp.hu

Nem született szenzáció az Európa-liga csütörtöki mérkőzésein, a legjobb tizenhat közé várhatóan bejutnak az angol és spanyol sztárcsapatok.



Csütörtökön lépett pályára az Európa-ligában a sorozat két nagy angol favoritja, a Manchester City és a Manchester United. Mindkét csapat a BL-nek intett búcsút ősszel, s hozzá hasonló pályaívű klubbal találkozott, a City az ugyancsak a Bajnokok Ligájából kizuhant Porto, a United pedig az Ajax otthonában kezdett. Egyaránt győzelemmel.

A Citynek nehezebb dolga volt, elvégre az EL-címvédő Porto stadionjában kellett pályára lépnie. Izgalmas, lüktető meccs volt, ennek ellenére egyik fél sem nyújtott lehengerlő játékot. A Manchester City erejét jelzi, hogy a csapat hátrányból tudott fordítani, számára ellenséges környezetben: Balotelli a lecserélése után azonnal szóvá tette a portói szurkolók rasszista rigmusait. "Talán a játékunk ma nem volt annyira jó, mint amilyen maga az eredmény" - nyilatkozott önkritikusan a meccs után Sergio Agüero, aki csereként beállva, a 84. percben szerezte meg a manchesteriek győztes találatát. Nem mintha a Porto játéka annyira félelmetes lett volna: Hulkéknak a kilencven perc során összesen két kapura tartó lövésük volt. A Porto egy év után kapott ki újra hazai pályán, az utolsó hat angol csapat elleni nemzetközi kupameccse közül pedig ötöt elveszített.


A Manchester United is idegenben győzött, a vörös ördögök Amszterdamban nyertek 2:0-ra, s ezzel fél lábbal már a legjobb tizenhat között vannak. A csapat kabalája Ashley Young, aki a United első gólját lőtte Hollandiában, így immár 21 mérkőzés óta tart a széria: ha Ashley Young betalál, csapata biztosan nem kap ki. Manchesterben értékelik a sikert és az ellenfelet, Johnny Evans szerint "az Ajax egy kicsit úgy játszik, mint a Barcelona".


Fantasztikus napot produkáltak idegenben a spanyol klubok. Az Athletic Bilbao elázott ugyan Moszkvában, de a Lokomotív elleni 2:1-es vereség után az állás a San Mamésben bőven megfordítható. A Valenciának még könnyebb lesz a dolga a jövő heti visszavágón, miután 1:0-ra győzött a Stoke City vendégeként, a török Topal bombagóljával. Nyert az Atlético Madrid is, amely egyszerűen lefutballozta a pályáról a Laziót a római Olimpicóban. A 3:1-es győzelem során a tavalyi EL-idény gólkirálya, Radamel Falcao bizonyította, hogy nemcsak a Porto színeiben megy neki ebben a sorozatban, a kolumbiai két gólja mellett egy gólpasszt is jegyzett a meccsen. Az egyetlen negatívum: a spanyol szurkolók a második félidőben folyamatosan a Laziót szidták, a "vaffanculót" a világ bármelyik táján megérthetjük. Válasz sokáig nem volt, a Lazio szurkolói a 85. percig néma csendben ültek - csapatuk játéka lefagyasztotta őket -, s csak aztán kezdtek keserves füttykoncertbe.


Csütörtökön pályára lépett Juhász Roland is, de nem hozott szerencsét az Anderlechtnek, a belgák 1:0-ra kikaptak a holland liga második helyén álló Alkmaartól.

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább