Hiddink az Anzsiban, a Real Madrid Irakban

Hiddink az Anzsiban, a Real Madrid Irakban

, sza

Napi krónika

Az elmúlt 24 óra legfontosabb futballhírei. Február 18.



A nap hírei
A Manchester United ecuadori szélsője, Antonio Valencia combizomhúzódást szenvedett az Ajax ellen 2-0-s győzelemmel véget érő Európa-liga-találkozón, és emiatt egy hónapig nem léphet pályára. (Guardian)

Gyorsított eljárással tárgyalja a Győri ETO fellebbezését a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) az Európai Labdarúgó-szövetség döntése ellen, miszerint a klub két évig nem indulhat a nemzetközi porondon. Az UEFA azért büntette a győrieket, mert tartoztak Jarmo Ahjupera átigazolási díjával, így a klub nem szerepelhetett volna az Európa-ligában. (ETO)


A Valencia középpályása, David Albelda egy évvel meghosszabbította nyáron lejáró szerződését klubjával. A 34 éves játékos 1995 óta futballozik a Mestalla közönsége előtt. (SkySports)


A Real Madrid négy labdarúgó-akadémiát létesít Irak északi részén, Kurdisztánban, miután együttműködési megállapodást kötött a közel-keleti ország Sportminisztériumával. A blancóknak világszerte 62 országban működik akadémiája. (Yahoo)


Kétmillió fontos adótartozása miatt csődvédelem alá helyezték a Championshipben szereplő Portsmouth-t, amelyet emiatt minimum tízpontos levonással büntethetnek. Kiderült, a játékosok - köztük Futács Márkó - idén még nem kaptak fizetést. (Eurosport)


A Debrecen leigazolta a Zalaegerszeg gaboni válogatott csatárát, Roguy Meyét, akivel négyéves szerződést kötött. (DVSC)


Eredmény

A Koman Vladimirrel felálló AS Monaco 2-1-es vereséget szenvedett az Arles otthonában, és ezzel az utolsó előtti helyen áll a francia másodosztályban. A magyar középpályás végig a pályán volt, és a 38. percben sárga lapot kapott.


A Szalai Ádámot a 69. percig a pályán tartó Mainz 1-1-es döntetlent játszott a Hoffenheim vendégeként. Ezzel hazai pályán továbbra is a Hoffenheim, idegenben pedig a Mainz ikszelt a legtöbbször a mezőnyben (hétszer-hétszer).


Az Inter hazai pályán 3-0-s vereséget szenvedett a Bolognától, amelyben Marco Di Vaio duplázott, Acquafresca pedig egyszer volt eredményes. A milánóiak ezzel a legutóbbi öt tétmeccsükön négyszer kikaptak, egyszer ikszeltek.

A Napoli Edinson Cavani duplájával és Lavezzi találatával 3-0-ra verte a Fiorentinát idegenben, és ezzel megelőzte a veszítő Intert a tabellán.


A nap sztorija
A korábban a PSV-t, a Real Madridot, a Chelsea-t, az orosz és a török válogatottat irányító Guus Hiddinket hivatalosan kinevezték az Anzsi Mahacskala új vezetőedzőjének, illetve egyúttal a klub alelnökének. A 65 éves holland szakember 18 hónapra kötelezte el magát, és a hírek szerint éves fizetése tízmillió euró lesz. (FIFA)


A nap pletykája
Új tulajdonosa lehet a Tottenhamnek, az AEG ugyanis 450 millió fontért megvásárolhatja az angol klubot. Az amerikai óriásvállalat első embere, Philip Anschutz a világ 34. leggazdagabb embere, személyes vagyona 4,4 milliárd fontra tehető. (Daily Express)


A nap száma
9 - A Manchester City csatára, Mario Balotelli a legeredményesebb játékos a Premier League mezőnyében kilenc találatával azok közül, akik egyetlen gólpasszt sem adtak az idényben. (Opta)


A nap évfordulója
Ma ünnepli 45. születésnapját a korábbi 56-szoros olasz válogatott csatár, Roberto Baggio. A Juventusban, a Milanban és az Interben is megforduló futballista az 1994-es világbajnokság döntőjében hibázott a tizenegyespárbajban, így Brazília nyerte a tornát. Egy évvel korábban ő nyerte az Aranylabdát és a FIFA Év játékosa díjat is. (Wiki)

(sza)

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább