Pintér újra Győrben, Mourinho újra a Chelsea-ben?

Pintér újra Győrben, Mourinho újra a Chelsea-ben?

, sza

Napi krónika

Az elmúlt 24 óra legfontosabb futballhírei.



A nap hírei
A francia élvonal sereghajtója, a Sochaux menesztette bosnyák edzőjét, Mehmed Bazdarevicet. A 13 forduló óta nyeretlen csapat edzéseit átmenetileg a másodedző, Eric Hély irányítja. (L'Equipe)

A Chelsea brazil válogatott középpályása, Ramires öt évvel meghosszabbította szerződését, amely így már 2017-ig köti a londoni kékekhez. (Guardian)


A görög élvonal hetedik helyén álló Arisz Szaloniki labdarúgói megtagadták az edzést, és 48 órás sztrájkba kezdtek, amiért klubjuk ígérete ellenére sem fizette ki a feléjük fennálló tartozását. (Supersport)


Bő egy hónap alatt másodszor cserélt edzőt a Serie A-ban utolsó előtti helyezett Novara: az az Attilio Tesser lett újra a tréner, akit 36 napja váltott a kispadon Emiliano Mondonico, akitől most köszöntek el. (Football Italia)


Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága arról határozott, hogy a Pécs csatárának, Bajzát Péternek három-, az Újpest támadójának, Rajczi Péternek kétmeccses eltiltást kell letöltenie. (MLSZ)


Eredmények

A francia élvonal 23. fordulójából elhalasztott mérkőzésén az Evian 2-0-ra legyőzte a Marseille-t Leroy duplájával. Az Evian ezzel először győzte le a Marseille-t a bajnokságban, miután őszi első találkozásukkor az Olympique nyert.


A francia másodosztály 22. fordulójából elhalasztott mérkőzésén a Koman Vladimirt végig a soraiban tudó Monaco 2-1-re nyert az Angers otthonában Ibrahima Toure duplájával.


A magyar Ligakupa negyeddöntőjének visszavágóján a Debrecen 1-1-es döntetlent játszott hazai pályán a címvédő Pakssal, és 2-1-es összesítéssel továbbjutott. A Loki a Zalaegerszegről igazolt Roguy Méyé találatával vezetett, a vendégek Ludánszki húszméteres öngóljával egyenlítettek.


Hiába vezetett Koscielny, Rosicky és Van Persie góljával már félidőben 3-0-ra az Arsenal a Milan ellen, végül nem tudta ledolgozni hátrányát, így 4-3-as összesítéssel az olaszok jutottak a BL negyeddöntőjébe.


Roberto Di Matteo győzelemmel mutatkozott be a Chelsea kispadján: a londoniak Juan Mata és Raúl Meireles második félidei találataival 2-0-s győzelmet arattak a Birmingham City otthonában az FA-kupában.


A Benfica Pereira és Oliveira góljaival 2-0-ra legyőzte a Huszti Szabolcsot végig a kispadon jegelő Zenitet, így 4-3-as összesítéssel továbbjutott a BL nyolcaddöntőjéből.

A nap sztorija
Egy év után visszatért Győrbe, és újra Pintér Attila irányítja az ETO-t. A győriek hétfőn menesztették Csertői Aurél vezetőedzőt a Videoton elleni súlyos kupaodavágós vereség és a Haladás otthonában elért döntetlent követően. (ETO)


A nap pletykája
A Chelsea tulajdonosa, Roman Abramovics visszavinné José Mourinhót a csapat kispadjára a kirúgott Andre Villas-Boas helyére. A Real Madrid trénerének igényei: 12 millió font plusz Cristiano Ronaldo. Ugyanakkor Abramovics másik kiszemeltje a német válogatott szövetségi kapitánya, Joachim Löw. (Express)


A nap száma
113 - A Championshipben szereplő Ispwich Town meccsein 113 gól született ebben a bajnokságban, több mint a Angliában bármely más együttes találkozóin a legmagasabb négy osztályban. (Opta)


A nap évfordulója
Ma ünnepli 39. születésnapját az Arsenal korábbi legendás középpályása, Ray Parlour. Az ágyúsoknál 12 év alatt 339 meccset teljesítő, és a csapattal három bajnoki címet nyerő játékos tízszer szerepelt az angol válogatottban is. (Wiki)


(sza)

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább