Ferguson: A Bilbao nagyon megvert bennünket

Ferguson: A Bilbao nagyon megvert bennünket

, ktn

Mintha az Európa-liga nem feküdne az angol sztárcsapatoknak, a nyolcaddöntők első mérkőzésén veszített a Manchester City és a Manchester United is.



A United veresége nagyobbat szólt - a vörös ördögök odahaza kaptak ki 3:2-re az Athletic Bilbaótól. Méghozzá úgy, hogy a baszk csapat sokkal jobban focizott a tavalyi BL-döntősnél, és a továbbjutás akár már az Old Traffordon eldőlhetett volna, ha a 92. percben Rooney nem szépít tizenegyesből. A helyzet így sem sokkal jobb a ManU számára, amely 1996 óta először veszített el egymás után két nemzetközi kupamérkőzést a saját stadionjában.

"A Bilbao nagyon megvert bennünket, de a visszavágón képesek lehetünk kiharcolni a továbbjutást" - mondta a csata után Sir Alex Ferguson, aki szerint a támadójátékkal nem volt különösebb baj az első meccsen. Azzal valóban nem, ellenben a védelemmel annál több - ha David De Gea nem véd szenzációsan, akkor lehetett volna 2:6 is a móka vége. A Bilbaót irányító argentin Marcelo Bielsa szerint ez már nem számít, csapata "a munkát csak félig végezte el", a jövő heti visszavágón legalább olyan eksztatikus játék kell az Athletictől, mint amilyet Angliában láttunk a gárdától.

Nincs könnyű helyzetben a Manchester City sem, amely 1:0-ra kikapott a portugál bajnokságban nem éppen remeklő Sportingtól. "Tökéletes meccset játszottunk" - értékelt a portugálok edzője, az egykori kiváló csatár, Sa Pinto. Tökéletes volt a lisszaboniak gólja is, a 24 éves brazil Xandao beírta magát a klub történelmébe azzal, hogy sarokkal vette be Joe Hart kapuját. Roberto Mancini szerint a City nem érdemelt vereséget, s tegyük hozzá, volt egy tizenegyesgyanús kezezés a portugál kapu előtt, amikor a bíró sípja néma maradt. Márpedig az 1:1 másként festene az angolok számára, mint a 0:1.

Nagy játékvezetői hibáról beszélnek a Schalke játékosai is. A Twente elleni mérkőzésen a németek szerint Luuk De Jong a saját lábában esett el a tizenhatoson kívül - ehhez képest a hollandok tizenegyest kaptak, Matipot pedig kiállították. Az eset után Horst Heldt, a Schalke menedzsere kemény nyilatkozatot adott, amelyben a videóbíró bevezetését követelte. "Ez katasztrófa. Nem valami vicces ilyen jeleneteket látni a pályán" - dühöngött Heldt, nem véletlenül, 0:1-ről a Schalkének nehéz dolga lesz a holland liga listavezetőjével szemben.

Az egyetlen talpon maradt csapat, amelyben magyar játékos szerepel, az Olimpiakosz, és a görögök - többek között Megyeri Balázs védéseinek köszönhetően - 1:0-ra verték idegenben a Metaliszt Harkovot, továbbjutási esélyeik ezzel alaposan megnőttek. A nap nyertesei a spanyol egyesületek voltak: a Bilbaón kívül simán nyert hazai pályán az Atlético Madrid (Besiktas 3:1), valamint a Valencia is (PSV 4:2), így nem kizárt, hogy a legjobb nyolc között három spanyol csapattal találkozunk.

(ktn)

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább