Hamsík hosszabbított, Roberto Carlos befejezte

Hamsík hosszabbított, Roberto Carlos befejezte

, sza

Napi krónika

Az elmúlt 24 óra legfontosabb futballhírei. Február 10.



A nap hírei
A Sporting ellen 1-0-ra elvesztett Európa-liga meccsen vádlisérülést szenvedő Manchester City-védőnek, Vincent Kompanynak előreláthatólag két hetet kell kihagynia. (Yahoo)

A pénzügyi csőd szélére kerülő skót Rangers két legnagyobb sztárja, Steven Whittaker és Steven Naismith belement abba, hogy a fizetésüket 75%-kal csökkentsék. (BBC)


A Nemzeti Sport információi szerint a múlt hétben a fogadási csalások ügyében őrizetbe vett hat jelenlegi, illetve korábbi REAC-futballista közül egyikük részletes beismerő vallomást tett. (NSO)


A magyar élvonalbeli PMFC a 25 éves horvát középpályással, Goran Parackirával bővítette keretét. (PMFC)


A Napoli szlovák válogatott középpályása, Marek Hamsík aláírta új, 2016-ig szóló szerződését klubjával. (Football Italia)


Ebben a szezonban már nem lép pályára az Anzsi Mahacskala 39 éves sztárja, Roberto Carlos, miután klubja nem nevezte be a bajnokság rájátszásába. (NSO)


Eredmények
Az orosz élvonal rájátszásában a Dinamo Moszkva 1-1-es döntetlent játszott a CSZKA Moszkva otthonában. A vendégeknél Dzsudzsák Balázs most debütált, és az egyenlítő gólnál ő adta a gólpasszt.


A magyar NB1 19. fordulójában a Győr hazai pályán 4-1-re verte a Siófokot. A Pintér Attilával a kispadon debütáló hazaiak hőse a mesterhármast szerző Pátkai Máté volt.


Sorozatban negyedik bajnoki vereségét szenvedte el a BL-ben szereplő Marseille a francia bajnokságban. Ezúttal a kiesés ellen küzdő Ajaccio kapott ki az együttes egy 89. percben bekapott találattal.


Elkerült a kiesőhelyről az AS Monaco a francia másodosztályban, miután hazai pályán 1-0-ra legyőzte a Guimgampot. A hazaiaknál Koman Vladimir végig a pályán volt, és ő adta a találatot megelőző gólpasszt.


A Hajnal Tamást a 60. percig a soraiban tudó Stuttgart hazai pályán nem bírt, és csak 0-0-s döntetlent játszott az október óta nyeretlen, sereghajtó Kaiserslauternnel a Bundesliga 25. fordulójában.


A Serie A 27. fordulójában két meccset rendeztek péntek este: a Napoli hazai pályán 6-3-ra verte a Cagliarit, míg az Inter egy 87. és egy 90. percben szerzett találattal idegenben győzött 2-0-ra a Chievo ellen.


A nap sztorija
Határozatlan időre betegszabadságra vonult a Brazil Labdarúgó-szövetség és a 2014-es világbajnokság szervezőbizottságának elnöke, Ricardo Teixeira. Az ügy hátterében az állhat, hogy a brazilok összetűzésbe kerültek a FIFA-val a vb lassú előkészületei miatt. (Daily Mail)


A nap pletykája
A hírek szerint a Köln német válogatott támadója, Lukas Podolski visszautasította az Anzsi Mahacskala ajánlatát, pedig az orosz klub négy évre 40 millió fontot fizetett volna neki. Podolski azonban egyre közelebb kerül az Arsenalhoz. (Daily Express)


A nap száma
7 - Lionel Messi eddig 228 gólt szerzett a Barcelonában, és ezzel mindössze hét találatra van attól, hogy befogja a katalán klub történetének legeredményesebb játékosát, a 235 gólos Cesar Rodriguezt. (Opta)


A nap évfordulója
Ma ünnepli 31. születésnapját az Anzsi Mahacskala csatára, Samuel Eto'o. A 109-szeres kameruni válogatott csatár korábban kétszer megnyerte a Bajnokok Ligáját a Barcelonával és egyszer az Interrel. (Wiki)



(sza)

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább