Messi és a tizenegyesek

Messi és a tizenegyesek

, ktn

Nem történt meglepetés, a Barcelona és a Bayern hazai pályán bebiztosította továbbjutását a legjobb négy közé.



A Camp Nouban bejött a papírforma, a Barcelona 3:1-re legyőzte a negyeddöntő visszavágóján az AC Milant, ezzel továbbjutott a legjobb négy közé a Bajnokok Ligájában. Az olaszok kilenc percig álltak továbbjutásra, a 32. percben Nocerino egy parádés támadás végén higgadtan gurított a hazaiak kapujába - ezzel lett 1:1. Lionel Messi azonban a szünet előtt megszerezte a második tizenegyesgólját, a fordulás után nem sokkal pedig Iniesta is betalált, ezután már nem volt veszélyben a Barcelona továbbjutása.

A kapura lövési kísérletek aránya 17:2 volt a Barca javára - és ezzel mindent elmondtunk a két csapat közötti különbségről. Messi ezúttal két gólt szerzett büntetőből: az argentin csatár a duplának köszönhetően 14 gólos az idei BL-sorozatban, amivel minden korábbi rekordot megdöntött, így Van Nistelrooy-é mellett a sajátját is. Messi jelenleg 51 BL-gólnál tart, amivel ő lett minden idők legfiatalabb játékosa, aki átlépte az ötvengólos határt. Rajta kívül amúgy is csak három futballistának (Henry, Raúl, Van Nistelrooy) van legalább 50 BL-gólja. Messi félelmetes - és még mindig csak 24 éves...


Veresége ellenére a Milan nem futballozott rosszul, a vendégek 40 százalékban birtokolták a labdát, ami a Camp Nouban kimagaslónak számít. Massimiliano Allegri azonban egyáltalán nem volt elégedett a csapatával. Az edzőt főleg a rengeteg eladott labda zavarta, amivel a Milan alaposan megkönnyítette a Barcelona dolgát, de Allegri a bíróra is tett megjegyzést. „A Barcelona kapott két tizenegyest, egyet mi ajándékoztunk neki, egyet pedig a játékvezető" - mondta a tréner. Az első eset tiszta volt, előbb Mexes, majd Antonini veszítette el a labdát - utóbbi aztán Messit is felvágta, a tizenegyes vitathatatlan volt. A második tizenegyest azonban nem minden bíró fújta volna be, egy szögletnél Nesta karolta át Busquets-t, majd mindketten elestek. Büntető vagy sem, a katalánok „bírói segítség" nélkül is rúgtak volna két gólt az olaszoknak. Tudják ezt a milánóiak is, Massimo Ambrosini, a rossonerók csapatkapitánya például nem keresett mentséget: „A Barcelona jobban játszott, de legalább harcra tudtuk kényszeríteni őket. A két meccs alapján megérdemelték a továbbjutást, de nem volt túl nagy különbség a két csapat között".


Még simábban alakult a másik keddi negyeddöntő, a Bayern München - akárcsak a Stade Vélodrome-ban - hazai pályán is 2:0-ra verte az Olympique Marseille-t. Jupp Heynckes még azt is megengedhette magának, hogy Robbent és Gómezt a kispadra ültesse. Egyikük sem hiányzott, a 11 BL-gólnál járó Mario Gómez helyén Ivica Olic játszott, s lőtt is két gólt az első félidőben. „Nem kértem a játékosaimtól a szünetben, hogy rúgjanak négy gólt" - ironizált a meccs után Didier Deschamps, a Marseille edzője. Jupp Heynckes a franciákkal már nem sokat foglalkozott, inkább előretekintett, biztosra véve, hogy az elődöntőben csapata a Real Madriddal találkozik majd. „A két spanyol klub kicsit erősebb nálunk" - értékelt az edző, aki ezzel nyilván arra célzott, hogy csapata idén nemcsak a Reallal, hanem a Barcelonával is találkozik még a BL-ben.


A nap játékosa: Ivica Olic (Bayern)
Kiegészítő szerep hárul a horvát csatárra az idei szezonban. Eddig 24 meccsen lépett pályára, de átlagosan mindössze 26 percet töltött a pályán. Az OM ellen 75 percet kapott, és élt a bizalommal.


(ktn)

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább