Sousa hivatalosan is fejelt, Scholes hosszabíthat

Sousa hivatalosan is fejelt, Scholes hosszabíthat

, sza

Napi krónika

Az elmúlt 24 óra legfontosabb futballhírei. Április 11.



A nap hírei
Tízhetes kényszerpihenő vár a Fulham Costa Rica-i válogatott csatárára, Bryan Ruizra, miután megsérült a Chelsea elleni meccsen, és ezért műteni kell a lábát. (Sky Sports)

A Videoton vezetőedzője, Paulo Sousa a bíróságon elismerte, hogy lefejelte a Nemzeti Sport újságíróját, Borbola Bencét, majd bocsánatot kért tettéért. (MTI)

Az FA három meccsre eltiltotta a Chelsea védőjét, Braniszlav Ivanovicsot, amiért megütötte a Wigan játékosét, Shaun Maloneyt. A játékvezető nem látta az esetet, ezért a meccsen nem kapott piros lapot, a felvételek alapján kapta a büntetést. (BBC)

Ismét Marijan Vlak a Vasas edzője, miután a klub vezetősége felállította a kispadról Urbán Flóriánt, aki korábban Vlak segítője, majd utódja volt. (Vasas)

A Napoli edzője, Walter Mazzari cáfolta a híreszteléseket, miszerint a nyáron az Inter kispadjára igazol, és kijelentette, hogy kitölti 2013-ig szóló szerződését jelenlegi klubjánál. (Sky Sports)

Eredmények

Kanta József és Tischler Patrik góljával a másodosztályú MTK idegenben nyert 2-0-ra a Videoton ellen a Magyar Kupa elődöntőjében, és ezzel 2-1-es összesítéssel a fináléba jutott.

Szalai Ádám tizenegyest harcolt ki és gólt lőtt a Köln ellen 4-0-ra nyerő Mainzban, Hajnal Tamás pedig két gólpasszt osztott ki az Augsburgban 3-1-re győző Stuttgartban a Bundesliga 30. fordulójában.

Az AC Milan Sulley Muntari nyolcadik percben szerzett találatával 1-0-ra legyőzte a Chievót a Serie A 32. fordulójának nyitó meccsén.

A Barcelona Alexis Sanchez duplájával és Lionel Messi, illetve Pedro találatával 4-0-ra verte hazai pályán a Getafét, így egy pontra megközelítette a szerdán pályára lépő, éllovas Real Madridot a tabellán.

A Lyon véget vetett a harmadosztályú Gazélec Ajaccio menetelésének a Francia Kupában, miután az elődöntőben 4-0-ra legyőzte ellenfelét idegenben.

A holland élvonalban a Babos Gáborral a kapujában felálló NEC Nijmegen Vadócz Krisztián találatának is köszönhetően 2-0-ra győzött az Excelsior otthonában. A vendégeknél csereként Szélesi Zoltán is pályára lépett.

A Blackburnben Yakubu, a vendég Liverpoolban Rogriguez duplázott, azonban a három pontot a vörösök vitték haza, miután a 91. percben Andy Carroll megszerezte a 3-2-es győzelmüket jelentő találatot. Pedig a Liverpool Doni kapus kiállítása miatt emberhátrányban játszott.

A nap sztorija
A Manchester City olasz csatára, Mario Balotelli sajnálatát fejezte ki viselkedése miatt, aminek következtében kiállították az Arsenal ellen, és kijelentette, hogy tisztázni szeretné a jövőjét a klubnál. Az eset után Roberto Mancini menedzser úgy fogalmazott, nem számol többé Balotellivel. (BBC)


A nap pletykája
A hírek szerint a visszavonulásából visszatérő 37 éves Paul Scholes a nyáron újabb egyéves szerződést ír alá a Manchester Uniteddal, ugyanakkor nem ölt újra angol válogatott mezt az Európa-bajnokságra. (The Times)


A nap száma
700 - Amennyiben Alessandro Del Piero pályára lép a Juventusban a Lazio elleni szerdai bajnokin, a 700. tétmérkőzését teljesíti a torinói csapatban, amelyben 1993 óta játszik. (Opta)


A nap évfordulója
Ma ünnepli 32. születésnapját a 72-szeres japán válogatott csatár, Kedzsi Tamada. A Nagoya Grampus játékosa 2004-ben Magyarország ellen lőtte első válogatott gólját, majd megjárta a 2006-os és 2010-es világbajnokságot. (Wiki)


(sza)

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább