A mumussal Mourinho sem bírt

A mumussal Mourinho sem bírt

, ktn

Lüktető, látványos mérkőzést hozott a Bayern München és a Real Madrid BL-elődöntő első mérkőzése. Sok meglepetést viszont nem láttunk.



A Real-meccs előtti héten a Bayern lényegében elbukta a bajnoki aranyérmet, kikapott a Dortmundtól, és csak döntetlenre végzett a Mainz-cal szemben - gyenge játékkal. Várható volt, hogy a Real Madrid ellen ismét egy életerős Bayern Münchent látunk, és így is lett. A bajorok különösen az első félidőben uralták a mérkőzést, s a vezetést is megszerezték Ribéry lövésével. A lövésnél Luiz Gustavo a védők mögött állt, s bár nem ért hozzá a labdához, zavarhatta Casillast. „Egyértelmű les volt" - mondta az esetről José Mourinho, aki azonban - szokásával ellentétben - nem csinált nagy ügyet a dologból. A portugál jobban kiakadt egy másik incidensen, amire a mérkőzés előtt került sor: a Real Madrid öltözőjéből ellopták Cristiano Ronaldo cipőit.

Mourinho a szünetben rendet tett játékosai fejében, ennek megfelelően a Real a második félidő elején hamar kiegyenlített. Özil góljánál a német védők elaludtak, a madridiak lendületesen induló, de túlbonyolított támadásából megszületett az egyenlítés. Aztán fáradni kezdtek a felek, ami nem is csoda, hetven percig hihetetlen tempót diktáltak a csapatok. Persze, a németek nem adták fel, s a futballközhelyet érvényesítve a 90. percben megszerezték a győztes gólt. Ki más lőtte volna, mint Gómez; s ki más hibázott volna, mint Fabio Coentrao, akit Lahm játszi könnyedséggel csapott be a Bayern második gólja előtt. Ez volt a Real első veresége az idei BL-sorozatban.


A késői Bayern-találat után borítékolható volt a balhé - s ez be is következett. Az addig is a durvaság határát súroló madridiaknál ezúttal a csereként beállt Marcelo bokrosodott meg. A brazil brutálisan belerúgott Thomas Müllerbe, rejtély, hogy miért csak sárga lapot kapott. A meccs végül viszonylag csendben véget ért, a Bayern továbbra is őrzi szenzációs hazai eredménysorát a Real Madrid ellen. Ez volt a két csapat tizedik mérkőzése Münchenben, ahol a mérleg a Bayern szempontjából 9-1-0. A bajoroknak ez volt a tizenegyedik győzelmük a nemzetközi porondon a Real ellen, ezzel ők a Real mumusai (a Bayernt követő Inter és Juventus egyaránt hétszer verte meg a blancókat). Ami viszont a Real mellett szól a visszavágó előtt: a Bayern korábban egyszer nyerte meg a két csapat első meccsét 2:1-re (2002, negyeddöntő), a visszavágón azonban a 2:0-s madridi győzelmet követően kiesett.


„Biztos vagyok benne, hogy bejutunk a döntőbe. Kicsit szomorú vagyok a vereség miatt, de alapvetően jó érzéseim vannak. Visszatérünk Münchenbe" - nyilatkozta Mesut Özil, utalva arra, hogy a Bajnokok Ligája döntőjének helyszíne idén a bajor főváros lesz. „Nagyon elégedett vagyok a csapat teljesítményével, 1:1 után mutattuk meg az igazi erőnket. Végig nagy szenvedéllyel játszottunk" - dicsérte csapatát Jupp Heynckes, akinek a párharc során a saját árnyékát kell majd átlépnie. A német edző korábban négyszer találkozott spanyol riválissal a nemzetközi színtéren, és csapata mind a négyszer alulmaradt a párharc során.


A nap játékosa: David Alaba (Bayern München)
Még húsz éves sincs, de úgy játszik, mint egy öreg profi. Az idény egyik felfedezettje a Bayern Münchennél az osztrák válogatott ifjonca.


(ktn)

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább