Lecsaptak a vörösök

Lecsaptak a vörösök

, focitipp.hu

Anglia, 14. forduló

Az angol stadionokban George Bestre, emlékeztek a hétvégén, de az egyperces gyászszünetet leszámítva nem volt kegyelem a pályákon.



Ismét lecsaptak a liverpooli vörösök, ezúttal Manchesterben. Gerrardék zsinórban negyedik győzelmüket aratták, és – a BL-t is beleértve – immáron 9 órája gólt sem kaptak.

Liverpool
A Liverpool a Manchester Cityhez látogatott. A Premier League történetében a két csapat még sosem játszott gólnélküli döntetlent egymással, és ez a veszély most sem fenyegetett: a Liverpool ugyanis már az első percekben megszállta a középpályát, és csak idő kérdése volt, hogy mikor kapitulál a City. A gólra végül a 61. percig kellett várni, és természetesen nem Peter Crouch szerezte: a hórihorgas csatár május óta (21 tétmeccs) adós a góllal. Helyette jött a norvég Riise, és 3 pontot érő lövéssel ünnepelte 150. fellépését a Liverpool mezében. Úgy tűnik, Rafa Benitez gárdája hozzáedződött a fokozott terheléshez, hiszen az angol csapatok közül a legtöbb tétmeccset játszották idén (25-öt), ennek ellenére 12 bajnokijukból 9-szer még gólt sem kaptak (az utóbbi egy hónapban pl. WHU 2:0, Anderlecht 3:0, Aston Villa 2:0, Portsmouth 3:0, Betis 0:0, ManCity 1:0...). Elhalasztott meccsüket pótolandó legközelebb szerdán, Sunderlandben lépnek pályára, utána pedig 3 hazai meccs következik (Wigan, Boro, Newcastle), úgyhogy ideális esetben karácsonyra már dobogós hellyel lepik meg szurkolóikat.

Manchester Utd
Gólt kapott viszont a ManU, méghozzá villámgyors gólt vasárnap délután az Upton Parkban. Pedig az ellenfél – a West Ham – statisztikái már a vicclapoknak is témát szolgáltattak: a „Kalapácsosok” rendre átaludták eddig a meccsek elejét, és 12 találkozójukon sosem lőttek gólt az első 25 percben. A vendégek pedig mintha ezzel kalkuláltak volna, vagy csak a gyászszünet utáni letargiából ébredtek nehezebben, mindenesetre Harewood már az 52. másodpercben vezetéshez juttatta a WHU-t, amelyben a Manchesterrel BL-t nyerő (sőt: a Bayern elleni emlékezetes döntőben gólt szerző) Sheringham is pályára lépett korábbi csapata ellen. De az újonc elánja nem tartott sokáig, a 47. percben Rooney egyenlített, márpedig ez rossz ómen volt a hazaiak számára: ha Wayne Rooney idén gólt lőtt (eddig hatszor), azt a meccset megnyerte a ManU. És lőn: az ír O’Shea fejesével a Vörös Ördögök 6. idegenbeli győzelmüket aratták, és már a 2. helyen állnak.
Ballack nem jön, Cristiano Ronaldo marad, a Vodafone viszont megy – így is summázhatnánk a hétközi történéseket: Ferguson nem tart igényt a német irányítóra, C. Ronaldo pedig szabadlábon marad, miután a Scotland Yard megszüntette ellene az eljárást (nemi erőszak vádja), a Vodafone viszont nem támogatja jövőre a csapatot.

Chelsea
Az 1936/37-es szezonban a Portsmouth felnégyelte a Chelsea-t (4:1), de a Fratton Parkban már közel fél évszázada, 1957-től veretlenek a londoniak. Szombaton sem adták meg az esélyt a hazaiaknak egy újabb bravúrra. A Portsmouth-on a hétközi edzőváltás (Alain Perrinnek mennie kellett) sem segített, hét hazai meccsük egyikét sem tudták megnyerni, s most már lassan egy hónapja képtelenek gólt lőni a bajnokságban. Bezzeg a Chelsea! Mourinho csapata átlagban 38 percenként betalál az ellenfeleknek, utolsó 43 bajnokijukon csak egyszer vesztettek, s a legutóbbi 21 idegenbeli fellépésükből 17-et megnyertek.

A többiek
Százszázalékos odahaza az Arsenal, és ezen a mérlegen a Blackburn sem tudott rontani. A Rovers tavaly is, idén is 3:0-ra kikapott a Highburyben. Az Ágyúsok hazai eredményei tekintélyt parancsolóak: utoljára február 19-én, a Sheffield Utd elleni kupameccsen (1:1) vesztettek pontot odahaza – azóta 15 győzelem!
Úgy látszik, a kilencmeccses nyeretlenségi sorozat kimerítette a Wigant, az újonc ugyanis azóta második párharcát vesztette el, az Arsenal után a Tottenhamtől is otthon kapott ki.
Baroš szárnyalt, s bár gólt nem lőtt, a mindent eldöntő találat az ő kapufája után született az Aston Villa–Charlton meccsen.
Nem szárnyalt viszont a kiszámíthatatlan Middlesbrough, amely a West Bromwichnak ajándékozott egy pontot odahaza (Németh Szilárd a második félidőben állt be, és továbbra is vár idei első góljára).
A Goodison Parkba lassan visszatér az élet, az Everton ismét győzött, ezúttal az Owen nélkül felálló Newcastle adta meg magát, a Fulham pedig némi meglepetésre térdre kényszerítette a Boltont. Öt vereség után győzelemnek örülhetett Steve Bruce gárdája, a Birmingham – a Fekete Péter így a Sunderlandnél maradt.

Millwalli kitérő
És egy második ligás kitérő a végére: Millwall–Leeds. A reménytelenül sereghajtó Millwallhoz hiába érkezett kölcsönbe a Liverpool teheséges hátvédje, Zak Whitbread, a Leeds ellen ez sem segített. A csapatkapitány Livermore és a rutinos (a Chelsea-vel KEK-et nyerő) Jody Morris eltiltás miatt nem játszhatott a hazaiaknál, akik hiába küzdöttek, a 93. percben May öngóljával a Leeds nyert.

- gj -

*****

Premier League, 14. forduló:

Arsenal–Blackburn 3:0 (1:0)
Gólszerzők: 4. Fabregas, 45. Henry, 90. Van Persie

Aston Villa–Charlton 1:0 (0:0)
Gólszerző: 69. Davis

Manchester City–Liverpool 0:1 (0:0)
Gólszerző: 61. Riise

Sunderland–Birmingham 0:1 (0:0)
Gólszerző: 68. Gray

Wigan–Tottenham 1:2 (0:2)
Gólszerzők: 88. McCulloch, ill. 8. Keane, 45. Davids

Portsmouth–Chelsea 0:2 (0:1)
Gólszerzők: 27. Crespo, 67. Lampard 11-esből

Everton–Newcastle 1:0 (0:0)
Gólszerző: 46. Yobo

Fulham–Bolton 2:1 (2:0)
Gólszerzők: 4. és 18. McBride, ill. 90. Legwinski (öngól)

Middlesbrough–West Bromwich 2:2 (1:1)
Gólszerzők: 12. Viduka, 66. Yakubu 11-esből, ill. 18. Ellington, 57. Kanu

West Ham–Manchester United 1:2 (1:0)
Gólszerzők: 1. Harewood ill. 47. Rooney, 56. O'Shea.

Következik / Tippünk
szerdán:
Sunderland–Liverpool
10-30-60 2
(december 3–5.)
Liverpool–Wigan
60-30-10 1
Blackburn–Everton
45-35-15 X
Bolton–Arsenal
30-40-30 1x
Chelsea–Middlesbrough
60-30-10 1
Newcastle–Aston Villa
50-30-20 1x
Tottenham–Sunderland
60-30-10 1
WestBrom–Fulham
40-40-20 1
ManUtd–Portsmouth
70-20-10 1
Charlton–ManCity
40-30-30 x2
Birmingham–West Ham
40-40-20 1

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább