Puyol bukta az Eb-t, kirúgták a magyar kapust

Puyol bukta az Eb-t, kirúgták a magyar kapust

, sza

Napi krónika

Az elmúlt 24 óra legfontosabb futballhírei. Május 9.



A nap hírei
A fair-play rangsor alapján Norvégia, Finnország és Hollandia indíthat egy-egy plusz csapatot az Európa-liga következő idényében. Mindegyik ország a legkevesebb piros és sárga lapot gyűjtő csapatát küldheti a sorozat selejtezőjébe. (Washington Post)

Pozitív doppingtesztet produkált a bolgár első osztályú Lokomotiv Plovdiv 24 éves brazil középpályása, Dakson. Az együtteshez 2006-ban érkező légióst várhatóan kétéves eltiltással büntetik. (FourFourTwo)


A védőként a Valenciában hat évet lehúzó argentin Mauricio Pellegrino lesz a klub új vezetőedzője a távozó Unai Emery helyén. (UEFA)


A szlovén élvonalban az utolsó előtti helyen álló Nafta Lendava magyar szakembert, az eddig a Lentiben dolgozó Németh Imrét nevezte ki vezetőedzőnek az idény végéig. (NSO)


A korábban az angol, a spanyol és az olasz élvonalban is megforduló 55-szörös válogatott csatár, John Aloisi lett az ausztrál élvonalbeli Melbourne Heart új edzője. (FIFA)


Az angol másodosztályú West Ham United közös megegyezéssel szerződést bontott magyar kapusával, Kurucz Péterrel. A 23 éves játékos 2009-ben érkezett a klubhoz, amelyben egy mérkőzésen szerepelt a Premier League-ben, méghozzá a Manchester United ellen. (Sky Sports)


Eredmények
Az orosz bajnokság rájátszásában a CSZKA Moszkva gólnélküli döntetlent játszott hazai pályán a Kubany Krasznodarral, és ezzel második a tabellán a Zenit mögött és a Szpartak előtt.


A Liverpool Essien öngóljával, illetve Henderson, Agger és Shelvey találataival hazai pályán 4-1-re legyőzte a Chelsea-t a Premier League 37. fordulójának zárómeccsén. A Ramires révén eredményes londoniak vereségükkel már biztosan nem érhetnek oda a BL-indulást jelentő negyedik helyre.


A nap sztorija
A Barcelona védője, Carles Puyol térdsérülést szenvedett, amely miatt hat hétig nem játszhat. A 34 éves játékos számára ez azt is jelenti, hogy nem vehet részt a spanyol válogatottal az Európa-bajnokságon. (UEFA)


A nap pletykája
A Bayern Münchennel a Bajnokok Ligája döntőjére készülő horvát válogatott Danijel Pranjic úgy nyilatkozott, hogy a nyáron Kínába szerződik, miután olyan ajánlatot kapott az ázsiai országból, amelyre nem lehet nemet mondani. (Sky Sports)


A nap száma
16 - A PL-ből kieső Blackburn csatára, Yakubu Aiyegbeni 16 gólt lőtt az idényben. Az angol élvonalból kizuhanó csapatok játékosai közül egyedül Andy Johnson tudott ennél valaha többször betalálni (21) a Crystal Palace támadójaként 2005-ben. (Opta)


A nap évfordulója
Ma ünnepli 34. születésnapját a négyszeres argentin válogatott védő, Leandro Cufré. A jelenleg a mexikói Atlast erősítő játékos Európában szerepelt a Romában, a Herthában és a Monacóban, a Dinamo Zagrebbel pedig két horvát bajnoki címet nyert. (Wiki)


(sza)

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább