Vicces derbi Milánóban

Vicces derbi Milánóban

, focitipp.hu

Olaszország, 15. forduló

Kék-fekete győzelem a milánói derbin, ami azt jelenti, hogy az Inter megelőzte városi riválisát a tabellán. A lényeg azonban más: a Juve szép lassan eltűnik a messzeségben, előnye már 10 pont.



Inter-Milan
Milánóban az elmúlt évek egyik legfordulatosabb derbijén vagyunk túl – ráadásul inkább a pályán (és nem a lelátón) történtek miatt van miről beszélni. A nézők most nem dobáltak sem füstbombát, sem petárdát a pályára, de még az ellenfél szurkolóit is békén hagyták. A találkozó főszereplőjének mindenesetre így is Domenico Messina bizonyult. Messina azonban nem az egyik milánói sztárcsapat friss csatárzsenije, hanem – mindannyiunk fájdalmára – a mérkőzés játékvezetője, aki nélkül az első három gól bizony nem jöhetett volna létre. Az Internek adott első tizenegyes vicc volt, igaz, Nesta nem nevetett azon, hogy őt rántotta le Martins, Messina mégis büntetőt ítélt.
A Milan egyenlítő gólja előtti tizenegyes is kétesnek tekinthető, Sztankovics a kezével nem a labdát kereste, hanem inkább a fejét védte. A harmadik találat (Adriano szabadrúgása) előtt pedig a grúz Kaladze szerelte tisztán a brazilt, és kis híján dührohamot kapott, amikor a szikár tekintetű, sárgamezes bíró integető kezét (majd kezében a sárga lapot) meglátta. Összességében az Inter győzelme (3:2) mégsem érdemtelen: Manciniék jobban kezdték a meccset, és végig győzelemre játszottak. A Milan is így tett, bizonyos szempontból azonban krízisben van a csapat, hiszen a Schalke és az Inter elleni két mérkőzésen kapott 5 gól mindegyikét rögzített játékhelyzet után kapták (szögletből, szabadrúgásból), ami leginkább az amatőr csapatokat jellemzi. Persze a Milan emlegetheti a balszerencséjét, hiszen az derbi hajrájában az eddig még sosem látott Simics–Stam–Kaladze–Serginho hátvédsorral állták Adrianóék rohamait – mégis egy figyelmetlenség vitte el a pontjukat.

Ki emlékszik Comandinire?
Ez volt a 261. milánói derbi, és a 89. Inter-győzelem. A leggyakoribb eredmény az 1:1, 3:2 csupán hatszor fordult elő, utoljára tavaly februárban, de akkor a Milan nyert. Mint ahogy Milan-fölényt mutatnak az elmúlt évek is: a legutóbbi 11 mérkőzésen 8 Milan-győzelem és 3 döntetlen... vasárnapig. Az Inter eddig két négygólos sikerre lehet büszke (az 1966/67 és az 1973/74-es szezonból), mégis többen emlékezhetünk egy kiütéses Milan-győzelemre: 2001. május 11-én Cesare Maldini Milanja 6:0-ra legyőzte Marco Tardelli Interét. Az Inter akkori csapatából többen játszanak ma az ellenfélnél (Seedorf, Simics, Vieri), mint az Interben (J. Zanetti, Recoba). De emlékszik arra a hat-nullra Maldini, Sevcsenko, Gattuso, vagy éppen Kaladze is. Ki emlékszik viszont az azon a meccsen két gólt is szerző Comandinire?

A többiek
A Juventus közben folytatja elképesztő bajnoki menetelését: 14 győzelem mellett 1 vereség. Van még értelme folytatni? – kérdezhetik sokan, joggal. A torinóiak ezúttal az egymást követő három meccsükön is veretlen Cagliarit csépelték el, Trezeguet duplájával 4:0-ra. A Fiorentina is folytatja sikerszériáját, igaz, a múlt heti otthoni vereség után most csak egy nyögvenyelős 1:0-ra futotta a Treviso ellen. Ráadásul Luca Toni is megtorpanni látszik: a Juve ellen „csak” két kapufáig jutott, most pedig az első félidőben elrontott egy tizenegyest. Az önmagát megtaláló Stefano Fiore azonban megmentette a három pontot a firenzeiek számára. A Palermo végre megint nyert, amit a szeszélyes római Farkasok bántak. Az Udinese nem tudta feldolgozni a BL-kiesést, ugyanis a felzárkózni látszó Lecce (az őszi álmából végre felébredő Vucsinics duplájával) mindhárom pontot elvitte a Stadio Friuliból. Cristiano Lucarelli vezérletével tartja magát a négy nagy mögött a Livorno – ezúttal a Lazio szenvedett vereséget Roberto Donadoni csapatától.

- ktn -

*****

Serie A, 15. forduló, eredmények:

Fiorentina–Treviso 1:0 (0:0)
Gólszerző: 53. Fiore

Siena–Empoli 1:0 (1:0)
Gólszerző: 2. Bogdani

Roma–Palermo 1:2 (1:1)
Gólszerzők: 36. Cassano, ill. 21. Bovo, 77. Caracciolo

Ascoli–Reggina 1:1 (0:0)
Gólszerzők: 60. Fini, ill. 87. Paredes
kiállítva: 58. Franceschini (R)

Juventus–Cagliari 4:0 (2:0)
Gólszerzők: 10. Nedved, 18. és 53. Trezeguet, 68. Vignati (öngól)

Livorno–Lazio 2:1 (0:0)
Gólszerzők: 59. De Ascentis, 78. Lucarelli, ill. 65. Pandev

Messina–Chievo 2:1 (2:0)
Gólszerzők: 17. Di Napoli, 45. Zampagna (11-esből), ill. 50. Tiribocchi

Parma–Sampdoria 1:1 (1:0)
Gólszerzők: 25. Corradi ill. 84. Bonazzoli

Udinese–Lecce 1:2 (0:1)
Gólszerzők: 90. Di Natale ill. Vucsinics (41., 57.)

Internazionale–Milan 3:2 (1:1)
Gólszerzők: 24. (11-esből) és 91. Adriano, 59. Martins, ill. 39. (11-esből) Sevcsenko, 83. Stam.


Következik / Tippünk
(december 18.)


Cagliari–Ascoli
35-40-25 1
Chievo–Udinese
35-45-30 x
Empoli–Fiorentina
25-40-35 x2
Lazio–Juventus
25-35-40 x2
Milan–Messina
65-25-10 1
Palermo–Livorno
35-40-25 1x
Reggina–Internazionale
20-30-50 2
Sampdoria–Roma
40-35-25 1
Siena–Parma
40-35-25 1
Treviso–Lecce
35-45-20 x

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább