Kijut-e a magyar válogatott a 2014-es világbajnokságra? I. rész

Kijut-e a magyar válogatott a 2014-es világbajnokságra? I. rész

, focitipp.hu

Cikkünk műfaja: sci-fi. Esély a felvázolt forgatókönyv megvalósulásra: 1%.



"Szép este, csodás Hajnal" - hirdette a Nemzeti Sport cím oldala a pénteki Észtország-Magyarország (0-1) meccs után. s ez bizony így igaz: szépek voltunk, csodálatosak és ellenállhatatlanok. Kifiléztük az észteket. Játékunkat öröm volt nézni. A magyar futball, sose féljünk, megint szép lesz, méltó régi nagy híréhez stb. Hogyan? A folytatásból kiderül. Cikkünk műfaja: sci-fi. Esély a felvázolt forgatókönyv megvalósulásra: 1%.

 

2012. október 16., kedd
Na szóval: induljon a banzáj! A török seregek megérkeztek Buda alá, hát csak gyertek, félszemű Jumurdzsákok, most majd jól odapörkölünk nektek! Harcra fel, véreim, támadááás! Az eltiltott Dzsudzsák és Juhász nélkül nincs könnyű dolgunk, de a magyar virtus - amint azt a futballpályán oly sokszor láthattuk az utóbbi években - csodákra képes: Szalai felhőfejesével 1-0- ra verjük a törököket. Verjük? Ne szerénykedjünk: felmossuk velük a padlót! Cím a másnapi sportlapban: Félhold-fogyatkozás!
Eredmények:
Magyarország Törökország 1, Románia-Hollandia 2, Andorra-Észtország 2.
Az állás ekkor: Hollandia 12 pont, Magyarország 9, Románia 9, Törökország 3, Észtország 3, Andorra 0.

2013. március 22., péntek
A győzelem napja! Magyarország- Románia 1-0, gólszerző: Gyurcsó Ádám ("fű alatti" lövés a hosszú sarokba). Még azt sem mondhatnánk, hogy megizzadtunk a győzelemért... De hallgassuk Egervári Sándort! "A játék minden elemében az ellenfél fölé nőttünk. Kevesen hittek nekem, amikor azt mondtam, hogy ez a csapat a világon bárkit képes legyőzni. Célunk az első hely megszerzése. Nem könnyű feladat, de nem is reménytelen." Ez a beszéd, mester!

Eredmények: Magyarország-Románia 1, Andorra-Törökország 2, Hollandia-Észtország 1

Az állás ekkor: Hollandia 15 pont, Magyarország 12, Románia 9, Törökország 6, Észtország 3, Andorra 0.


2013. március 26., kedd
Törökország-Magyarország 1-1. Micsoda pech, atyaég! Az utolsó percig vezetünk, amikor a törökök végül egy szöglet utáni biliárdból bekavarják az egyenlítő gólt. Kár. A meccs hőse egyértelműen Bogdán Ádám, aki kivédi a liverpooli Nuri Sahin tizenegyesét. A magyar kapusért bejelentkezik az Everton, a Valencia és a Zenit Szentpétervár, Gyurcsót a Twente Enschede vinné.

Eredmények: Törökország-Magyarország X, Észtország-Andorra 1, Hollandia-Románia 1.

Az állás ekkor: Hollandia 18 pont, Magyarország 13, Románia 9, Törökország 7, Észtország 6, Andorra 0.


2013. szeptember 6., péntek
Már-már úgy néz ki, a románok megkapják jogos jussukat, és Dzsudzsák szabadrúgásával "lemossuk a gyalázatot", de a végén megint nem figyelünk eléggé... "A mi akaratunk érvényesült a pályán, a helyzetek alapján három- négy góllal kellett volna nyernünk" - értékel Egervári Sándor. Igaza van, mint mindig. Remek edző és kiváló stratéga.

Eredmények: Románia-Magyarország X, Törökország-Andorra 1, Észtország-Hollandia 2.

Az állás ekkor: Hollandia 21 pont, Magyarország 14, Románia 10, Törökország 10, Észtország 6, Andorra 0.


2013. szeptember 10., kedd
"Az észtek csak néztek!" - ez lesz a főcím. Futballsuli, gálameccs, gólözön. Egy, csak egy csapat volt a pályán ezen a keddi estén, s az nem az észt volt: öt-null ide! "Ön szerint kijut a magyar válogatott a világbajnokságra?" - így hangzik majd a Nemzeti Sport ankétjának kérdése, amire az olvasók 94 %-a igennel felel.

Eredmények: Magyarország-Észtország 1, Románia-Törökország 1, Andorra-Hollandia 2.

Az állás ekkor: Hollandia 24 pont, Magyarország 17, Románia 13, Törökország 10, Észtország 6, Andorra 0.


2013. október 11., péntek
Zuhog az eső, akárha dézsából öntenék, de ez nem zavar bennünket: egy látványos, fordulatos, szórakoztató meccsen 3-2-re kikapunk Amszterdamban. "Élményfürdő" - írják másnap a lapok, Koman gólját pedig napokig ismétli az Eurosport.

Eredmények: Hollandia Magyarország 1, Andorra-Románia 2, Észtország-Törökország 2.

Az állás ekkor: Hollandia 27 pont, Magyarország 17, Románia 16, Törökország 13, Észtország 6, Andorra 0.


2013. október 15., kedd
Csak az első tíz perc volt nehéz. Utána viszont - s idézzük e helyütt a túlzásokra kevéssé hajlamos BBC-t - "beindult a magyar henger", és meg sem álltunk hat gólig: Magyarország Andorra 6-0. Hölgyeim és uraim, jöhet pótselejtező!

Eredmények: Magyarország-Andorra 1, Románia-Észtország 1, Törökország- Hollandia 1. 


A csoport végeredménye:
1. Hollandia 10 9 0 1 27 pont
2. Magyarország 10 6 2 2 20 pont
3. Románia 10 6 1 3 19 pont
4. Törökország 10 5 1 4 16 pont
5. Észtország 10 2 0 8 6 pont
6. Andorra 10 0 0 10 0 pont


Pótselejtező, Görögország ellen.
Első meccs. Várfalat építünk a tizenhatosra, mozsárágyúkkal erősítjük meg a bástyák védelmét, és könnyűszerrel visszaverjük a görög rohamokat: Görögország-Magyarország 0-0. "Brazília a láthatáron!"


Második meccs. Hetvenedik perc, magyar szabadrúgás, Dzsudzsák és Gera áll a labda mögött. Melyikük rúgja el? Gera Zoli lesz az, úgy látom, Gera fut neki... Góóól! Góóóóóóóóóóóóóól! Gera berúgta! Góóóól! Magyarország-Görögország 1-0! (Így történt, hogy a magyar válogatott kijutott a 2014-es brazíliai világbajnokságra. "Az élet szép, tenéked magyarázzam?")


(Gazdag József)


Kijut-e a magyar válogatott a 2014-es világbajnokságra? II. rész


A cikk eredetileg a pozsonyi Új Szó futballmellékletében jelent meg.

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább