Trap mester nyugodtan alhat

Trap mester nyugodtan alhat

, focitipp.hu

Németország, 17. forduló

A Bayern München ezúttal Dortmundban győzött, biztossá téve őszi elsőségét. A bajorok sorozatban harmadszor nyertek 2:1-re.



Az iráni Ali Karimi mellett a perui Claudio Pizarro is újra gólt szerzett, ebben a szezonban a hetediket. A dortmundiaknak a vereség ellenére is volt okuk az ünneplésre, hiszen ezen a mérkőzésen kapott új nevet a stadionjuk, Westfalenstadion helyett ezután Signal Iduna Parknak hívnak majd. A Bayern imponáló őszi menetelés után áll a dobogó legfelső fokán, és ennek megőrzésére nagy esélye van tavasszal is, mivel a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében az AC Milannal kell megküzdeniük majd Magath fiainak, és a márciusi párharc után könnyen lehet, hogy már csak a Bundesligára kell majd koncentrálniuk.

Az őszi második helyet a Hamburg szerezte meg a Werder előtt, mivel a vasárnap délutáni derbijükön 1:1-re végeztek egymással. A Werder közelebb állt a győzelemhez: Micoud egy tizenegyes elhibázása után még az első félidő hajrájában vezetést szerzett a brémaiaknak, de a Hamburg egy 19 éves bosnyák születésű csatár, Musztafa Kucsukovics első idénybeli góljával egalizált.

A Kaiserslautern megszakította öt mérkőzés óta tartó nyeretlenségi szériáját, az őszi utolsó helyről azonban 3:2-es győzelmével sem tudott elmozdulni Wolfgang Wolf együttese. A hét forduló óta góltalan Halil Altintop idei harmadik mesterhármasát a kiesőzónához közelítő Wolfsburg bánta. A Mönchengladbach–Frankfurt meccs is gólparádét hozott: a hazaiak (Lisztes nélkül) 4:3-ra verték Détári Lajos egykori klubját. A frankfurtiak már 2:0-ra is vezettek, de a végeredmény a meccs utolsó negyedórájában alakult ki: ekkor négy gól is esett. Stuttgartban talán egyre többen gondolják úgy, hogy jó döntés volt megtartani Trapattonit a kispadon. Ljubojáék ezúttal a Schalkét intézék el hazai pályán, és ezzel felzárkóztak a közvetlen élmezőny mögé; ráadásul már 11 mérkőzés óta veretlenek a Bundesligában. A Bundesliga tavaszi folytatásáig tehát nyugodtan alhat az olasz mester.

Nézőcsúcsok Dortmundban
Közepes futball, átlagon felüli nézőszámok: ez a Dortmund mérlege. A hétvégi, Bayern elleni meccsre 81 ezren váltottak jegyet – immáron a Signal Iduna Parkba. A dortmundiak évek óta vezetik a nézőszám-statisztikáját – elmúlt négy hazai mérkőzésükön is mindig legalább 70 ezer néző tekintette meg a sárga-feketéket. A nézőszám mérésére persze több módszer is létezik: a dortmundiak az abszolút nézőszámok tekintetében vezetnek Németországban. A stadion kapacitásának kihasználtsági listájában azonban a Schalke megelőzi őket: az AufSchalke Aréna kihasználtsága 99 százalékos (meccsenként általában 122 szék marad üresen…).

- ktn -

*****

17. forduló, eredmények:

Bayer Leverkusen–Hannover 0:0

Mönchengladbach–Frankfurt 4:3 (1:2)
Gólszerzők: 45. Jansen, 77. és 82. Neuville, 88. Sverkos, ill. 16. és 22. Copado, 90. Chris

Dortmund–Bayern München 1:2 (0:0)
Gólszerzők: 79. Kringe, illetve 52. Karimi, 73. Pizarro
kiállítva: 89. Saka (Dortmund)

Mainz–Duisburg 1:1 (1:0)
Gólszerzők: 27. da Silva, illetve 86. Möhrle

Kaiserslautern–Wolfsburg 3:2 (1:0)
Gólszerzők: 45., 61. és 83. Altintop, illetve 47. Klimowicz, 54. Hanke

Arminia Bielefeld–1. FC Köln 3:2 (0:1)
Gólszerzők: 52. Kobylik, 54. és 59. Fink, illetve 1. Springer, 72. Scherz

Stuttgart–Schalke 2:0 (0:0)
Gólszerzők: 48. Gomez, 66. Ljuboja
kiállítva: 77. Bajramovic (Schalke)

Werder Bremen–Hamburg 1:1 (1:0)
Gólszerzők: 45. Micoud, illetve 67. Kucsukovics

Hertha BSC–1. FC Nürnberg 1:1 (0:0)
Gólszerzők: 86. Madlung, illetve 55. Szaenko

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább