Zizou ismét varázsolt

Zizou ismét varázsolt

, focitipp.hu

Spanyolország, 19. forduló

Thierry Henryt és Frank Lampardot csábítja a Barcelona. Erdőbe fát? A katalánok nélkülük is hibátlanul futballoznak, zsinórban 17. tétmeccsüket is megnyerték.



Az Athletic Bilbao elleni győzelem nem született könnyen: Javier Clemente, a baszkok mestere szélsőségesen defenzív taktikát választott ugyan, de közel negyven percig úgy tűnt, megtalálta a Barca játékának ellenszerét. A vendégek olykor 8-9 emberrel védekeztek, aztán villámgyors kontrákkal próbálkoztak: eredményesen. A 15. percben ugyanis az eredetileg csak a cserepadra jelölt, de végül Urzaiz helyén pályára lépő Llorente megszerezte a vezetést a baszkoknak. A Bilbaónak az elfuserált idénykezdet után minden apró pontocskára szüksége van, ezért aztán foggal-körömmel tartották volna az eredményt, s ki tudja, meddig állták volna a rohamokat, ha a játékvezető nem ajándékoz egy tizenegyest a gránátvörösöknek: Ronaldinho köszönte, és higgadtan bevarrta (ez volt a 11. gólja ebben a szezonban, s az 5. értékesített büntetője). Ekkor már tudható volt, hogy a Barca-hengert semmi sem tartóztathatja fel: a katalánok a bajnokság nyitómeccsét (Alaves 0:0) és az Atletico elleni, 3. fordulóbeli vereséget (1:2) leszámítva minden mérkőzésükön lőttek legalább két gólt. A Bilbao ellen a másodikat a 18 éves argentin Messi szerezte (bepasszolt egy kipattanót), de a hazaiak étvágyát az is jelzi, hogy még a söprögető Márquez is négyszer lőtt kapura...

2001-ben a Bilbao 2:1-re nyert a Camp Nouban, két évvel később pedig 2:2-es döntetlen lett. A baszkoknak most nem sikerült a bravúr, bár a barcelonai örömbe némi üröm is vegyült az utolsó percekben, amikor Deco váltott sportágat és bokszolt be egyet Gurpeginek, az ezt követő csetepatéba pedig még a kispadok is bekapcsolódtak, s a hőzöngő Decót végül a Barca edzője, Rijkaard volt kénytelen lehozni a pályáról.

Ami pedig az üldözőket illeti: az Osasuna 2:0-ra kikapott Valenciában (David Villa idénybeli 11. gólját szerezte), a Real Madrid pedig a poraiból feltámadó „Zizou” alias Zinedine Zidane vezérletével némi meglepetésre 4:2-re verte a Sevillát. A francia irányító mesterhármast jegyzett, de a gondok még távolról sem múltak el: a Ronaldo–Julio Baptista–Robinho–Guti–Soldado csatárkvintett együtt sem lőtt annyi gólt, mint a Barcelona kameruni csatára, Samuel Eto’o egymaga (jelenleg 18-nál tart).

- vss -

*****

Primera División, 19. forduló:

Real Betis–Atlético Madrid 1:0 (1:0)
Gólszerző: 29. Capi
Valencia–Osasuna 2:0 (0:0)
Gólszerzők: 46. Regueiro, 51. Villa
Deportivo La Coruna–Alaves 0:2 (0:1)
Gólszerzők: 21. Aloisi, 51. Diaz
Getafe–Celta Vigo 1:1 (1:0)
Gólszerzők: 43. Gavilan, ill. 46. Angel
Malaga–Cádiz 0:2 (0:2)
Gólszerzők: 15. és 38. Medina
kiállítva: 60. Lopez (Malaga)
Racing Santander–Villarreal 1:0 (1:0)
Gólszerzők: 22. Matabuena
kiállítva: 45. Alfaro, 53. Pinillos (mindkettő Racing), ill. 62. Font (Villarreal)
Real Sociedad–Espanyol 0:1 (0:0)
Gólszerző: 90. Tamudo
kiállítva: 42. Jarque (Espanyol)
Zaragoza–Mallorca 3:1 (2:0)
Gólszerzők: 26. Oscar, 27. és 80. D. Milito, ill. 75. Arango
Barcelona–Athletic Bilbao 2:1 (1:1)
Gólszerzők: 38. Ronaldinho, 51. Messi, ill. 15. Llorente
kiállítva: 90. Deco (Barcelona)
Real Madrid–Sevilla 4:2 (1:0)
Gólszerzők: 7. Guti, 58., 60. és 90. Zidane, ill. 51. Fabiano, 84. Ocio.


Következik / Tippünk
(január 22.)


Villarreal–Osasuna
50-30-20 1
Betis–Valencia
20-50-30 x2
Zaragoza–Atletico
40-30-30 1x
Deportivo–Mallorca
50-30-20 1
Barcelona–Alaves
90-10-0 1
San Sebastian–Bilbao
40-30-30 x2
Getafe–Espanyol
40-40-20 1
Malaga–Celta
30-50-20 1x
Real Madrid–Cadiz
70-20-10 1
Santander–Sevilla
30-40-30 x2

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább