Szalai a Schalkéhoz igazolt, brazil-spanyol döntő lesz a Konföderációs Kupán

Szalai a Schalkéhoz igazolt, brazil-spanyol döntő lesz a Konföderációs Kupán

, hb

Az elmúlt 24 óra legfontosabb futballhírei. Június 28.



Hírek

A Schalke együttesénél folytatja karrierjét Szalai Ádám. A 16-szoros magyar válogatott támadóért 8,5 millió eurót fizettek a gelsenkircheniek a Mainznak. Szalai három és fél évig focizott Mainzban, ahol 84 tétmeccsen 24-szer talált a hálóba.


A Frankfurt leigazolta a Hoffenheim Fülöp-szigeteki válogatott védőjét, Stephan Schröcköt. A piros-fehérek egy évvel ezelőtt kezdték meg az egyeztetést a 26 éves bekk átigazolásáról, de a tárgyalások csak most vezettek eredményre.


A Real Madrid hivatalosan is bejelentette, hogy 27 millió euróért megvásárolta a Málagától Iscót. A tehetséges irányítót a Manchester City orra elől halászták el a madridiak.


Egy napon belül két holland válogatott játékost is igazolt a PSV Eindhoven. A klub megszerezte a Chelsea-nél már két éve mellőzött középhátvédet, Jeffrey Brumát, valamint az RKC Waalwijk 22 éves szélsőjét, Florian Jozefzoont.


Visszatért korábbi klubcsapatához, a Zenit Szentpétervárhoz Andrej Arsavin. A 75-szörös orosz válogatott irányító négy év után hagyta el az Arsenalt, ahol 143 tétmeccsen összesen 31 gólt és 41 gólpasszt jegyzett. Mivel a középpályás szerződése lejárt a londoniaknál, a Zenitnek nem kellett átigazolási összeget fizetnie.


Korábbi terveivel ellentétben a ciprusi Omonia Nicosia együttesénél marad Leandro. A brazil középpályás pár hete még távozni kívánt az anyagi gondokkal küzdő klubtól, most mégis meghosszabbította lejáró szerződését. A korábbi tízszeres magyar válogatott játékost a Győr szerette volna leigazolni.


A Celta Vigo megszerezte az spanyol másodosztály gólkirályát, Charles-t. A 29 éves brazil csatár tavaly 44 meccsen 32 gólig jutott az Almería színeiben.


Eredmények

 

Spanyolország lesz Brazília ellenfele a Konföderációs Kupa döntőjében, miután az ibériai gárda az elődöntőben büntetőkkel legyőzte Olaszországot. A 120 pernyi játék alatt egyik csapatnak sem sikerült gólt szereznie. A szétlövésben a spanyolok mind a hét kísérletüket értékesítették, az olaszoknál Leonardo Bonucci hibázott.


Az U20-as világbajnokság A csoportjában a spanyol válogatott 2-1-re legyőzte Franciaországot, így száz százalékos teljesítménnyel jutott be a legjobb 16 közé. Mivel a csoport másik mérkőzésén Ghána 4-1-re legázolta az Egyesült Államokat, ezért a négypontos franciák is továbbléptek az egyenes kieséses szakaszba. A 4-1-es siker után Ghána is reménykedhet még, mivel a csoportokból a négy legjobb harmadik helyezett is folytathatja a szereplést.


A B csoportban Portugália végzett az élen, miután tartalékos összeállításban is 5-0-ra kiütötte Kubát. A másik automatikus továbbjutást érő helyet Nigéria csípte el, egy Dél-Korea elleni 1-0-s győzelemmel. A koreaiaknak még szintén van esélyük a továbbjutásra, négy pontjukkal jelenleg ők a legjobb harmadik helyezettek a mezőnyben.


Az U20-as világbajnokság eredményei és menetrendje >>>

A nap sztorija

Juhász Rolandot nem nevezte 25-ös Európa Liga-keretébe a Videoton. Juhász szerződése június 30-án lejár a klubnál, amely így finoman jelezte, hogy nem tart igényt a játékos szolgálataira. A fehérváriak listájára ellenben felkerült négy olyan játékos neve is, akik korábban még az NB 1-ben sem léptek pályára.


A nap pletykája
A Manchester City állítólag egy jelentősebb összeg mellett Edin Dzeko játékjogát is felajánlotta a Dortmundnak Robert Lewandowskiért.


A nap száma

 

A nap nyilatkozata
"Az előző szezonban az volt a legfőbb hiányosságunk, hogy nem volt megfelelő pótlásunk a sérült Huntelaar helyére. Szalaival orvosoltuk ezt a problémát" - nyilatkozta Szalai Ádám szerződtetésének okáról Horst Heldt, a Schalke általános igazgatója.


Állandó források: FIFA, UEFA, BBC, Soccerway, Soccernet, Transfermarkt, Football Italia, Eurosport, NSO, MTI


(hb)

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább