Az Everton Barca-tehetséggel, a Chelsea 40 éves kapussal erősített

Az Everton Barca-tehetséggel, a Chelsea 40 éves kapussal erősített

, hb

Az elmúlt 24 óra legfontosabb futballhírei. Július 11.



Hírek

Az Atlético Madrid egy évre kölcsönadta portugál balhátvédjét, Silviót a Benficának. A 25 éves bekk az előző szezont is kölcsönben töltötte, a Deportivo La Corunánál.


A Benfica Silvio mellett lecsapott egy másik védőre is: a lisszaboniak ötéves szerződést kötöttek az argentin Arsenal 23 éves középhátvédjével, Lisandro Ezequiel Lópezzel. A játékosért ötmillió eurót fizettek a portugálok, kivásárlási árát azonban máris 35 millió euróban szabták meg.


Négy évre a Villarrealhoz igazolt Giovani Dos Santos. A mexikói válogatott középpályás a Málagát hagyta el a spanyol újonc kedvéért.


A Chelsea a következő szezon végig szerződtette Mark Schwarzert. Mivel Schwarzer szerződése az előző idény végén lejárt a Fulhamnél, a kékeknek nem került pénzükbe a 40 éves ausztrál portás.


A 2013/14-es szezont az Evertonnál tölti Gerard Deulofeu, a Barcelona 19 éves támadója. A szupertehetségnek tartott Deulofeu néhány hónapja hosszabbított szerződést a Barcával, de az első csapatba egyelőre nem fér be.


2015 nyaráig meghosszabbította Antonio Di Natale szerződését az Udinese. A klubikon augusztus végén így a tizedik szezonját kezdheti meg a fekete-fehéreknél.


A Sevilla leigazolta az aktuális belga gólkirályt, Carlos Baccát. A kolumbiai támadó az előző idényben 25 gólt lőtt az FC Bruges színeiben.


A Premier League-újonc Crystal Palace-nál folytatja pályafutását Jerome Thomas. A rutinos szélső kétéves szerződést írt alá új klubjánál. Az Arsenalnál nevekedett Thomas kontraktusa az idény végén járt le a West Bromnál.


A Sunderland megszerezte a Le Havre U20-as francia válogatott támadóját, El-Hadji Bát. A csatár három évre kötelezte el magát az angoloknál, akik így már hét új játékost igazoltak a nyár folyamán.


Benoit Trémoulinas 19 év után elhagyta a Bordeaux együttesét. A kétszeres francia válogatott védő a Dinamo Kijevnél futballozik tovább. Trémoulinas 1994-ben, mindössze kilenc évesen került a Bordeaux-hoz.


Eredmények


Eldőlt, hogy Franciaország és Uruguay játsza a döntőt a Törökországban zajló U20-as világbajnokságon. A franciák Florian Thauvin duplájával 2-1-re verték Ghánát egy izgalmas meccsen, míg Uruguay tizenegyesekkel gyűrte le Irakot 1-1-es rendes játékidőt követően. A franciák történetük során először döntőzhetnek az U20-as vébén, az uruguayiaknak ez lesz a második fináléjuk.


Az Európa Liga-selejtezők első fordulójában Linfield-Fuglafjordur 3-0. Az északírek így 5-0-s összesítéssel búcsúztatták el feröeri riválisukat.


A kupagyőztes Beroe Sztara Zagora nyerte a bolgár szuperkupát, miután a szezon első tétmeccsén büntetőkkel legyőzte a bajnoki címvédő Ludogorec Razgrad együttesét. A rendes játékidőben 1-1-es döntetlen született.


Lejátszották a szuperkupa-finálét Ukrajnában és Romániában is. Az ukránoknál a Sahtar Donyeck 3-1-re múlta felül Csernomorec Ogyesszát, Mircea Lucescu együttese így 2008 után ismét triplázott.


Romániában is simán alakult a döntő: a Steaua három első félidőben szerzett góllal 3-0-ra kiütötte a kupagyőztes Petrolul Ploiestit. A bukarestieknek ez volt a kilencedik szuperkupa sikerük történetük során.


Érdekesebb eredmények felkészülési meccsekről: Ferencváros-Piast Gliwice (lengyel) 1-1, Lombard Pápa-Sala (szlovák) 3-0, Újpest- Sint-Truiden (belga) 1-1.



A nap sztorija

Lemondott sportigazgatói posztjáról a Paris Saint-Germainnél Leonardo. Az egykori kiváló brazil középpályás valószínűleg azért döntött a távozás mellett, mert nemrégiben kilenc hónapos eltiltást kapott az UEFA-tól egy játékvezető meglökéséért, így hosszú ideig nem tudta volna ellátni feladatait. Leonardo 2011 óta olyan játékosok aláírását szerezte meg a párizsiaknak, mint Zlatan Ibrahimovic, Thiago Silva és David Beckham.


A nap pletykája
A katalán Sport úgy értesült, hogy a Barcelona megegyezett Thiago Silvával a csapatváltásról. A PSG vezetői azonban közölték: nincs az a pénz, amiért megválnának a brazil hátvédtől.


A nap száma
16 - A Hannover felkészülési meccsen 16-1-re verte a német regionális bajnokságban szereplő SV Quitt Ankum együttesét. A találkozón Huszti Szabolcs mesterhármast ért el.


A nap idézete
"Tudom, hogy a szurkolók szeme előtt csak egy cél lebeg, hogy idén legyőzzük és megelőzzük a táblázaton a Manchester Unitedet. És én biztos vagyok benne, hogy ezt meg is tesszük" - nyilatkozta Manuel Pellegrini, a Manchester City frissen kinevezett menedzsere.



Állandó források: FIFA, UEFA, BBC, Soccerway, Transfermarkt, Football Italia, Eurosport, NSO, MTI


(hb)


További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább