Gerrard hosszabbított Liverpoolban, Valerón elhagyta a Deport

Gerrard hosszabbított Liverpoolban, Valerón elhagyta a Deport

, hb

Az elmúlt 24 óra legfontosabb futballhírei. Július 16.



Hírek

Steven Gerrard két évvel meghosszabbította szerződését a Liverpoollal. A vörösök csapatkapitánya így 2016 nyaráig, azaz 36 éves koráig maradhat az Anfield Roadon. A 102-szeres angol válogatott középpályás 1998 óta tagja a Liverpool első csapatának, azt megelőzően pedig több mint tíz éven át a klub korosztályos csapataiban futballozott.


Hat szezon után távozik a Palermótól Fabrizio Miccoli. A veterán csatár a nemrégiben az olasz harmadosztályba száműzött Leccében folytatja pályafutását.


A Betis ingyen szerezte meg a Basel sokoldalú, a védelemben és a középpályán egyaránt bevethető német játékosát, Markus Steinhöfert. A korábbi korosztályos válogatott labdarúgó már a hatodik új igazolás a sevillaiaknál a nyáron.


A Roma nyerte a versenyfutást Tin Jedvaj aláírásáért. A mindössze 17 éves, szupertehetségnek tartott horvát védőt ötmillió euróért vásárolta meg az olasz klub a Dinamo Zagrebtől. Jedvajt a Roma mellett a Tottenham, az Arsenal és a Milan is szeretett volna a soraiban tudni.


Az Aston villa 2017-ig meghosszabbította Ashley Westwood szerződését. A 23 éves középpályás 2012-ben csatlakozott a birminghamiekhez, és első szezonjában alapemberré vált az együttesben: az előző szezonban 30 bajnokin lépett pályára.


Szlovén támadót igazolt Adamo Coulibaly helyére a Debrecen. A hajdúságiak hároméves szerződést kötöttek az egykori Maribor-csatárral, Dalibor Volasszal. Volas az előző idényt az orosz Mordovija Szaranszknál töltötte, de csak hat meccsen szerepelt a csapatban.


A Bursaspornál véd tovább Sébastien Frey. A francia kapust a Genoától vásárolták meg a törökök. Frey 15 szezon után távozott Olaszországból.


Eredmények

 

A három vasárnapi döntetlent követően megszületett az első győzelem az orosz bajnokság új idényében. A forduló hétfő koraesti meccsén az FK Rosztov 2-1-re legyőzte a Terek Groznijt. A találkozó vége drámaian alakult, a 90. percben ugyanis még a Terek vezetett, de a ráadás perceiben a hazaiak Artyom Dzjuba duplájával fordítottak.


Az ukrán bajnokság első fordulójának zárómeccsén Metaliszt Harkiv-Metalurg Donyeck 1-0. A hazaiak győztes gólját Marko Devics szerezte a 77. percben.


A nap sztorija

Bemutatták David Villát az Atlético Madridnál. A korábbi Valencia- és Barcelona-kedvencet a szurkolók kitörő örömmel fogadták, sőt, többen a pályára is berohantak, hogy üdvözöljék a spanyol válogatott gólrekorderét. A tömeg így lassan hatalmasra duzzadt Villa körül, akit végül a biztonsági embereknek kellett kimenekíteniük a pályáról.


A nap pletykája
Spanyol lapértesülések szerint a Manchester United 40 millió eurós ajánlatot készül tenni a Barcelonának Cesc Fábregasért. Ez az összeg 10 millió euróval több, mint amennyit az Arsenal ajánlott a katalánoknak az irányítóért.


A nap száma
13 - Visszatért nevelőegyesületéhez, a Las Palmashoz Juan Carlos Valerón. A 38 éves középpályás 13 évnyi szolgálat után köszönt el a Deportivo La Corunától. Valerón összesen 328 bajnokin lépett pályára a galíciai együttesben, amellyel 2002-ben spanyol kupát és spanyol szuperkupát is nyert.


A nap nyilatkozata
"José Mourinho visszatért a Premier League-be, így érdekes szezon elé nézünk. De én úgy hiszem, hogy ismét a Manchester United fogja nyerni a bajnokságot" nyilatkozta a Sky Sportnak a manchesteriek korábbi ikonja, David Beckham.


Állandó források: FIFA, UEFA, BBC, Soccerway, Transfermarkt, Football Italia, Eurosport, NSO, MTI


(hb)

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább