Higuaín Nápolyban folytatja, a Dortmundé a Német Szuperkupa

Higuaín Nápolyban folytatja, a Dortmundé a Német Szuperkupa

, hb

Az elmúlt 24 óra legfontosabb futballhírei. Július 28.



Hírek

A Bayer Leverkusen 2017-ig meghosszabbította Stefan Kiessling szerződését. A 29 éves támadó azzal érdemelte ki az új kontraktust, hogy tavaly 25 góljával elhódította a gólkirályi címet a Bundesligában.

A Tottenham leigazolta a Twente belga válogatott szélsőjét, Nacer Chadlit. A londoniak hétmillió eurót fizettek a hollandoknak a játékosért.


Hivatalossá vált, hogy Gonzalo Higuaín a Napoliban folytatja a futballt. A hírt az argentin csatár korábbi csapata, a Real Madrid jelentette be honlapján. A játékos átigazolási árát a felek nem hozták nyilvánosságra, de az olasz lapok úgy tudják, hogy a nápolyiaknak 37 millió eurójukba került a megállapodás.


Nem lehet ott csapata kispadján Jürgen Klinsmann a ma esti Arany-kupa döntőn. Az USA szövetségi kapitánya a Honduras elleni elődöntő 87. percében összeszedett egy piros lapot (túl hevesen reklamált a játékvezetőnél), ami egymeccses eltiltást ért számára. Az amerikai szövetség hiába fellebbezett a CONCACAF-nál, az érvényben hagyta a büntetést. Az amerikaiak ellenfele a döntőben Panama lesz.


Eredmények


A Borussia Dortmund nyerte Németországban a Szuperkupát, miután egy fordulatos meccsen 4-2-re legyőzte a bajnoki címvédő és BL-győztes Bayern Münchent. A bajorok mindkét gólját Arjen Robben szerezte, míg a dortmundiaknál Marco Reus duplázott. Mindez azt jelenti, hogy Pep Guardiola elveszítette első tétmeccsét a Bayern kispadján.


Hollandiában az Ajaxé lett a Szuperkupa. A bajnoki címvédő a Twentét gyűrte le 3-2-re a fináléban, egy hosszabbításos mérkőzésen. A találkozón a Twente már 2-0-ra is vezetett, az amszterdamiaknak azonban a hajrában sikerült egyenlíteniük, majd a 106. percben Siem de Jong góljával a győzelmet is behúzták.


Az orosz bajnokság harmadik fordulójában Dinamo Moszkva-Szpartak Moszkva 1-4. A hazaiaknál Dzsudzsák Balázs eltiltás, Kevin Kuranyi pedig sérülés miatt nem léphetett pályára.


Döntetlennel kezdte meg az NB 1 új idényét a címvédő Győri ETO: a zöld-fehérek hazai pályán 1-1-et játszottak a Diósgyőrrel. A mérkőzés során mindkét csapat tíz emberre fogyatkozott, a hazaiaknál Völgyi Dániel a 41., a vendégeknél Kádár Tamás a 63. percben hagyta el kényszerből a pályát.


A Ferencváros és a Paks egyaránt egy idegenbeli 2-1-es győzelemmel rajtolt. A fővárosiak Pécsett gyűjtötték be a három pontot két frissen igazolt holland légiósuk, Jack Tuijp és Arsenio Vaalport találataival, a paksiak pedig - hátrányból felállva - az Újpestet gyűrték le egy 92. percben értékesített Simon-büntetővel.


A tabella élére az MTK lépett fel, miután simán, 3-0-ra kiütötte az újonc Mezőkövesdet.


A nap sztorija

Két évvel a távozása után búcsúmérkőzést rendezett Raúlnak a Schalke. A gelsenkircheniek a spanyol csatár jelenlegi csapatával, a szaúdi Al-Saddal vívtak gálameccset, melyet 9-0-ra meg is nyertek. A találkozón Raúl mindkét csapatban játszott egy félidőt, és Schalke-mezben kétszer is eredményes volt. Raúl mellett Jefferson Farfán, Klaas-Jan Huntelaar és Szalai Ádám is két gólt szerzett.


A nap pletykája
Szerb sajtóinformációk szerint a Budapest Honvéd-Celik Niksic (9-0) mérkőzés mellett az UEFA több másik Európa Liga-találkozót is vizsgálat alá vont, mert felmerült a lehetősége annak, hogy a meccsek végeredményét manipulálták. Az ügyben állítólag magyar, albán, grúz és bosnyák csapatok érintettek, de a gyanús meccsek közé került a 7-1-es végeredménnyel záruló Elfsborg-Daugava Daugavpils összecsapás is.


A nap száma
5 Jürgen Klopp öt éve dirigálja a Borussia Dortmund együttesét, és azóta öt trófeát szerzett a csapattal Németországban (két bajnoki cím, egy kupagyőzelem, két szuperkupa siker).


A nap nyilatkozata
"Egyáltalán nem gondolkozunk Cesc eladásán. A Manchester United érdeklődése természetes, mert ő egy remek játékos. De ajánlhatnak bármennyi pénzt, nem fogjuk őt eladni" - nyilatkozta Cesc Fábregas eladásáról Josep Maria Bartomeu, a Barcelona alelnöke.

Állandó források: FIFA, UEFA, BBC, Soccerway, Soccernet, Transfermarkt, Football Italia, Eurosport, NSO, MTI

(hb)

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább