Suárez nem eladó, a Juventus Xabi Alonsóra hajt

Suárez nem eladó, a Juventus Xabi Alonsóra hajt

, hb

Futballhírek az elmúlt 24 órából. Augusztus 8.



A Marseille megegyezett az Evian együttesével Saber Khelifa átigazolásáról. A 26 éves tunéziai válogatott támadó azzal hívta fel magára a Marseille figyelmét, hogy tavaly 13 gólt és hét gólpasszt jegyzett 25 bajnokin. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy az égszínkékek mennyit fizetettek a csatárért, az azonban kiderült, hogy az átigazolási árat a klub Modou Sougou kölcsönadásával fogja mérsékelni.

A Chelsea a szezon végéig kölcsönadta fiatal chilei szélsőjét, Cristian Cuevast a holland Vitesse együttesének. Az U20-as válogatott játékost júliusban vásárolta meg a Chelsea az O'Higginstől.


A Queens Park Rangersnél folytatja pályafutását Gary O'Neil. A középpályásnak júniusban lejárt a szerződése a West Ham Unitednél, a QPR így ingyen jutott hozzá a rutinos játékoshoz.


További hír a londoniaktól, hogy klub egy évre kölcsönadta Adel Taarabtot a Fulhamnek. A marokkói játékos állítólag saját maga kérte, hogy a QPR kiesése után egy Premier League-csapatnál focizhasson tovább.


Megállapodott egymással Emmanuel Emenike átigazolásáról a Szpartak Moszkva és a Fenerbahce. A nigériai csatár két év után térhet vissza Törökországba, ahol korábban már kér évet lehúzott a Karabükspor játékosaként.


Eredmények


Különösebb meglepetés nélkül zárult le a Bajnokok Ligája selejtezőinek harmadik köre, a szerdai játéknapon kivétel nélkül a jobb helyzetből rajtoló együttes harcolta ki a továbbjutást. A legnagyobb arányú sikert a Zenit aratta, az orosz csapat a szerény idegenbeli 1-0-s győzelem után most 5-0-ra kiütötte a Nordsjaellandot. Gázolt otthon a Viktoria Plzen is, a csehek 6-2-re verték az észt Nomme Kaljut, így 10-2-es összesítéssel jutottak a playoff-körbe.


Kettős győzelemmel ment tovább a Dinamo Zagreb és a PSV Eindhoven is, előbbi a Sheriff Tiraspolt, utóbbi a Zulte Waregemet győzte le 3-0-ra idegenben. Simának tekinthető a Metaliszt Harkiv továbbjutása is: az ukrán együttes kétgólos előnye tudatában lehozta 1-1-re a PAOK Szaloniki elleni hazai visszavágót.


A játéknap többi mérkőzése gólnélküli döntetlennel zárult, és ennek két esetben is a vendégek örülhettek. Az Austria Wien és a Celtic egyaránt egygólos előnnyel érkezett meg a Hafnarfjördur illetve az Elfsborg otthonába, és mindkét együttes meg is tudta tartani ezt a fórt a meccs végéig. A Legia Warszawa-Molde találkozón hazai továbbjutást eredményezett a gólnélküli remi: a lengyelek a párharc első meccsén elért 1-1-es döntetlenjüknek köszönhetően idegenben lőtt több góllal búcsúztatták el norvég ellenfelüket.


Érdekesebb felkészülési találkozók eredményei: Thaiföld-Barcelona 1-7 (Neymar megszerezte első gólját a katalánoknál), Juventus-Inter 1-1 (büntetőkkel a milánóiak nyertek), Everton-Valencia 0-1.


A nap sztorija

A Napolinak hosszas tárgyalások után sem sikerült leigazolnia az Internacional brazil válogatott támadóját, Leandro Damiaót. A 24 éves játékos állítólag azért dobta vissza az elé rakott ajánlatot, mert az olaszok túl nagy részesedést kértek a szponzori és reklámjogai után járó jövedelméből.


A nap pletykája
Olasz lapértesülések szerint a Juventus a Real Madrid világ- és Európa-bajnok középpályását, Xabi Alonsót szemelte ki, mint lehetséges erősítést. Xabi Alonsóval a Real jelenleg is tárgyal a szerződéshosszabbításról, és amennyiben a feleknek nem sikerülne egyezségre jutniuk, úgy a Juve akár ingyen is megszerezhetné a kiváló futballistát.


A nap száma
140 millió - A Győri ETO vezetősége 140 millió forintos bevételt vár a vasárnap megrendezésre kerülő Bayern München elleni gálamérkőzés jegyeladásaiból.


A nap nyilatkozata
"Nem óhajtjuk eladni a világ egyik legjobb játékosát, és főleg nem az egyik riválisunknak."A Liverpool menedzserének, Brendan Rodgersnek a véleménye arról, hogy sikerülhet-e Londonba csábítania Luis Suárezt az Arsenalnak.


Állandó források: FIFA, UEFA, BBC, Soccerway, Soccernet, Transfermarkt, Football Italia, Eurosport, NSO, MTI

(hb)

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább