Rooney nem örült a ManU-gólnak, Coentrao elhagyná a Real Madridot

Rooney nem örült a ManU-gólnak, Coentrao elhagyná a Real Madridot

, ktn

Az elmúlt 24 óra legfontosabb futballeseményei. Augusztus 18.




Hírek

Nem lép pályára a Real Madrid vasárnapi, Betis elleni idénynyitó bajnokiján Fabio Coentrao. A csapat portugál balhátvédje maga kérte az eladását Carlo Ancelottitól.

A biztonsági kamerák felvételei alapján azonosították azt a szurkolót, aki a Győr-DVTK bajnoki után inzultálta a vendégek egyik futballistáját. Az elkövetőt hat hónapra kizárták a diósgyőri stadionból - így a jövőben a mérkőzések után a játékosok ismét "pacsizhatnak" a drukkerekkel.

Súlyos izomsérülése miatt akár hónapokat is kihagyhat David Pizarro, a Fiorentina chilei karmestere.



Eredmények

Elindult az angol bajnokság 2013-14-es szezonja, a nyitányon Liverpool-Stoke 1-0, a vendégek a 89. percben büntetőt hibáztak. 2000 óta először kapott ki az idény első fordulójában az Arsenal - ezúttal az Aston Villa győzött 3-1-re az Emirates-ben. Sima győzelemmel kezdte manchesteri bajnoki szereplését David Moyes, a United 4-1-re nyert a Swansea otthonában.

Eredmények a spanyol bajnokság első fordulójából: Valencia-Málaga 1-0, Valladolid-Bilbao 1-2, Real Sociedad-Getafe 2-0.

A német bajnokság 2. fordulójában is győzött a Bayern München, a Frankfurt elleni idegenbeli 1-0 során Mario Mandzukic szerezte a müncheniek győztes találatát. Mindkét magyar játékos csapata csúnyán kikapott: Wolfsburg-Schalke 4-0 (Szalai a szünetben váltotta a megsérült Huntelaart), Gladbach-Hannover 3-0 (Huszti végig játszott).
Meglepetés: a Hoffenheim 5-1-re nyert Hamburgban.

Négy élvonalbeli csapat (Livorno, Genoa, Torino, Cagliari) is búcsúzott az olasz kupától a legjobb 64 között.

Érdekesebb bajnoki eredmények Európából: Marseille-Evian 2-0, PSV-Go Ahead Eagles 3-0, Nijmegen-Zwolle 1-5, Zenit-Anzsi 3-0, Dinamo Zagreb-Lokomotív Zagreb 3-0, Steaua-CFR Kolozsvár 3-0, Aberdeen-Celtic 0-2, Jablonec-Znojmo 5-5.

NB I. A 203. örökrangadón FTC-MTK 2-0, Holman Dávid kiharcolt egy büntetőt, majd gólt is szerzett. DVTK-Kecskemét 1-1, Mezőkövesd-Pápa 0-2, Pécs-Győr 1-1.


A nap sztorija
Csereként beállva is két gólpasszt adott Wayne Rooney a Swansea-Manchester United mérkőzésen. A ManU-tól elvágyódó csatár a Van Persie-nek adott gólpassza után egyáltalán nem ünnepelt, és a társaitól 50 méteres távolságban lemaradva ballagott vissza a felezővonalhoz.

A nap pletykája
Szalai Ádám csapattársát, a finn Teemo Pukkit (Schalke) nézte ki magának a Celtic. Neil Lennon menedzser a nyáron a Norwich-hoz igazolt Gary Hooper utódját keresi egy magas, jól fejelő erőcsatár személyében.

A nap nyilatkozata
"Aki nagyobb jövedelemre számít, az szeretne olyan helyre kerülni, ahol ezt meg is kapja. Jelenleg nem tudok olyanról, aki még elvágyódna a csapattól, így azt gondolom, hogy valószínűleg már nem lesz több távozó a keretből." - így jellemezte az MTK helyzetét Garami József edző.

A nap száma
A szombati volt az Aston Villa 3. győzelme az Arsenal vendégeként. A Premier League története során a Villa mellett csak a Chelsea tudott 3 alkalommal győzni a londoniak vendégeként.


(ktn)

Állandó források: FIFA, UEFA, BBC, Soccerway, Transfermarkt, Football Italia, Eurosport, NSO, MTI

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább