A Galatáé a portugál tinisztár, kirúgta edzőjét az Osasusna

A Galatáé a portugál tinisztár, kirúgta edzőjét az Osasusna

, hb

Az elmúlt 24 óra legfontosabb futballhírei. Szeptember 4.



A Galatasaray tízmillió eurót fizetett a Sportingnak a csapat U20-as portugál válogatott támadójáért, Brumáért. A mindössze 18 éves csatár öt évre szerződött a törökökhöz.

A Benfica a szezon végéig kölcsönvette a Guilherme Siqueirát a Granadától. A brazil védő egész nyáron a Real Madriddal tárgyalt egy esetleges csapatváltásról, a blancók azonban végül nem engedték el Fábio Coentraót a Manchester Unitedhez, így nem kellett újabb balhátvédet igazolniuk.


Daniel Sturridge és Jack Wilshere játéka is kérdésessé vált az angol válogatottban a Montenegró elleni vb-selejtezőn. Sturridge a hétfői gyakorlást combsérülés miatt hagyta ki, Wilshere pedig pár napja gyomorfájásra panaszkodik. A háromoroszlánosok keretéből korábban már Phil Jones, Glen Johnson és Wayne Rooney is kidőlt.


Kisebb bokasérülést szenvedett a hétvégén Radamel Falcao, a Monaco sztárja azonban a probléma ellenére elutazott a kolumbiai válogatott edzőtáborába. A dél-amerikai együttes pénteken Ecuadorral, jövő kedden pedig Uruguayjal játszik világbajnoki selejtezőt.


A tavalyi tragikus szezonzárás és az idei gyenge bajnoki rajt miatt megvált edzőjétől, José Luis Mendilibartól az Osasusa. A pamplonaiak idén mindhárom meccsüket elveszítették az 52 éves tréner vezérletével, az előző idény végén pedig az utolsó kilenc bajnokijukból csupán kettőt tudtak megnyerni. Mendilibar utódját egyelőre még keresi a klub, az edzői teendőket jelenleg a pályaedző, Alfredo Sánchez látja el.


Mindössze 31 éves korában bejelentette visszavonulását Thomas Hitzlsperger. A korábbi 52-szeres német válogatott középpályás állandóan visszatérő sérülései miatt döntött úgy, hogy abbahagyja a futballt. Hitzlsperger pályafutása során játszott az Aston Villában, a Stuttgartban, a West Hamben, a Wolfsburgban, az Evertonban és néhány mérkőzés erejéig a Lazióban is. Klubszinten karrierje csúcsát a Stuttgarttal 2007-ben begyűjtött német bajnoki cím és kupagyőzelem jelentette.


Felbontotta Mali válogatott játékosa, Mohamed Sissoko szerződését PSG. A korábbi Liverpool- és Juventus-középpályás így jelenleg szabadon igazolható. Sissoko 2011 óta volt a párizsiak futballistája.



A nap sztorija

Bemutatta megjelenés előtt álló gyerekkönyvét Arjen Robben. Az Arjen Robben és a Bajnokok Ligája c. kötet érdekessége, hogy nem a futballista a szerzője, hanem 12 groningeni iskolás, akik a könyvben a holland szélső pályafutásának állomásit mutatják be.


A nap pletykája
A Marca értesülései szerint a Barcelona hamarosan meghosszabbítja Andrés Iniesta szerződését. A katalánok állítólag az új megállapodásban évi 15 millió euróra emelnék az irányító bérét, aki így Lionel Messi mögött a klub második legjobban fizetett focistája lenne.


A nap száma
91,2 millió - A hivatalos források szerint Gareth Bale nem száz, hanem 91,2 millió euróért került a Tottenhamtől a Real Madridhoz. Ez azt jelenti, hogy 94 millió eurós átigazolási árával továbbra is Cristiano Ronaldo a világ legdrágább játékosa.


A nap nyilatkozata
"Hogy van-e olyan futballista, aki százmillió eurót érne? Kétlem. De az ilyen ügyek ellen nem tehetünk semmit" - kommentálta a Gareth Bale-transzfert Joseph Blatter, a FIFA elnöke.


Állandó források: FIFA, UEFA, BBC, Soccerway, Transfermarkt, Football Italia, Eurosport, NSO, MTI


(hb)

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább