A tribünre száműzték Kloppot, sok a sérült az Arsenálnál

A tribünre száműzték Kloppot, sok a sérült az Arsenálnál

, no

Az elmúlt 24 óra fontosabb futballeseményei. Szeptember 25.



 

Hírek


Mostantól Noel King tölti be ideiglenesen az ír válogatott szövetségi kapitányi tisztségét, miután két hete Giovanni Trapattonit menesztették. King az ír utánpótlás válogatottat is irányítja. Előzöleg egy évtizedig a női válogatott mestere volt.

 

Jürgen Kloppnak a Dortmund trénerének a lelátóról kell majd néznie csapata következő BL-meccsét. A büntetést azért kapta, mert a Napoli elleni első csoportmérkőzésen hisztérikusan tombolva reklamált a negyedik játékvezetőnél. Klopp később elnézést kért a bírótól és saját csapatától is. "Ostobán viselkedtem" - ismerte el.

 

Aláírta első profi szerződését a Bordeaux csapatánál a 18 éves középpályás, Younes Kaabouni. 2016-ig kötelezte el magát a francia első osztályban szereplő együttesnél.

 

Hasizom-problémái miatt két hétig nem lép pályára Theo Wallcott, az Arsenal támadója. A londoni csapatnál sérüléssel bajlódik Alex Oxlade-Chamberlain és Lukas Podolski is.


Furcsa magyarországi sérülés: az Újpest kongói támadójának, Bavon Tshibuabuának a csuklóját a Ferencvárossal vívott rangadón olyan erősen találta el a labda, hogy megzúzódott a csuklója, és pihentető gipszbe kellett rakni.


A mai Ligakupa meccsen még vélhetően nem játszik  Robin van Persie a Manchester United együttesében, de ágyéksérülése javulóban van, és szombaton a West Bromwich elleni bajnokin már számít rá David Moyes edző.


A Lazio és az Inter után most a Milan csapatát büntették meg a közönség rasszista bekiabálásai miatt (a Napoli ellen otthon 2-1-re elveszített meccsen). Egy, még eddig ki nem jelölt hazai találkozójukat a piros-feketéknek zárt kapuk mögött kell lejátszaniuk.


A Ferencvárost kétmillió forintra, az Újpestet 400 ezerre, a Diósgyőrt 100 ezerre büntette az MLSZ fegyelmi bizottsága szurkolói rendbontások miatt és megbotránkoztató rigmusok bekiabálásáért.


Eredmények


A Magyar Kupában a 32 közé jutásért kedden az NB I-es Mezőkövesd idegenben 4-3-ra győzte la az NB III-as Kazincbarcikát. Olasz Dénes szerezte mind a négy találatukat.

 

Néhány eredmény az Angol Ligakupából (a 16 közé jutásért): Aston Villa-Tottenham 0-4, Machester City-Wigan 5-0, Swindon-Chelsea 0-2, Fulham-Everton 2-1.

 

A Német Kupában (a 16 közé jutásért) a másodosztályú Köln idegenben 1-0-ra győzte le a Bundesliga 1-ben szereplő Mainz csapatát. A Dortmund a másodosztályú München 1860-hoz látogatott, és csak hosszabbítás után tudott 2-0-ra győzni. A müncheniek kapuját Király Gábor őrizte.

 

Az olasz bajnokság 5. fordulójában: Udinese-Genoa 1-0.

 

A Barcelona hazai pályán 4-1-re győzött a Real Sociedad ellen a spanyol bajnokság 6. fordulójában. A katalánok góljait Neymar, Messi (fejjel), Busquets és Bartra szerezte. A többi keddi eredmény: Levante-Real Valladolid 1-1, Málaga-Almeria 2-0, Atlético Madrid-Osasuna 2-1. (Mindkét madridi gól szerzője Diego Costa.)

 

A francia bajnokság 7. fordulójában: Lille-Evian 3-0, Marseille-Saint-Étienne 2-1.


A nap sztorija

Egy spanyol lapban jelent meg Florentino Perez meglepő közlése. A Real Madrid elnöke szerint Carlo Ancelotti edző megszerzése 7 millió euróba került a királyi gárdának, de az összeg felét maga az olasz tréner fizette ki.

A nap magyarázata

Didier Deschamps francia szövetségi kapitányt arról faggatták az RFI rádióállomáson: mi a véleménye arról, hogy Karim Benzema 1217 perce nem szerzett gólt a válogatottban. A mester szerint egy kis szerencsével a Real Madrid támadója kikerülhet ebből az önbizalomhiányt eredményező válságból. „Minden nagy csatárral előfordult már, hogy voltak rossz periódusaik, amikor nem tudtak betalálni.”

A nap nyilatkozata

Gerard Piqué, a Barcelona védője a Gazzetta dello Sportnak elmondta, hogy "a kivülről jött embernek", Tata Martino edzőnek teljesen igaza van, amikor némileg átalakítja a spanyol bajnokcsapat stílusát. "A rövid passzok (a tika-taka) állandósulásával az ellenfél könnyebben kiismerte a játékunkat… váltani kell, és hosszú indításokkal meglepetést okozni. Ez egyáltalán nem eretnekség."

A nap száma

7. Lionel Messi (Barcelona) és Diego Costa (Atlético Madrid) 7-7 találattal vezeti a spanyol góllövőlistát.


Állandó források: FIFA, UEFA, BBC, Soccerway, Soccernet, Transfermarkt, Football Italia, Eurosport, NSO, MTI.

(no)


További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább