Van Persie bevetésre kész, emberhátrányban ikszelt a Mezőkövesd

Van Persie bevetésre kész, emberhátrányban ikszelt a Mezőkövesd

, no

Az elmúlt 24 óra fontosabb futballeseményei. Szeptember 28.



Több tízezer szurkoló szavazata alapján Szalai Ádám lett augusztus hónapban a Schalke legjobb játékosa - a voksok 35 százalékát gyűjtötte be.

 

Pénteken már edzett az ágyéksérüléséből kigyógyult Robin van Persie, és David Moyes, a Manchester United edzője sajtóértekezletén kijelentette, hogy a holland támadó játékra kész, de még nem döntött bevetéséről a mai bajnokin a West Bromwich Albion ellen.

 

Szurkolóinak botrányos viselkedése miatt a Galatasaray elleni meccsen múlt vasárnap, a Besiktas együttese négy mérkőzést kénytelen lesz bezárt kapuk mögött szerepelni.

 

A legutóbbi listához képest három új játékost hívott be a válogatott keretbe Luis Felipe Scolari, brazil szövetségi kapitány. Victor az Atlético Mineiro kapusa, Dedé a Cruzeiro védője, míg Lucas Leiva a Liverpool középpályása.

 

Kilenc hónapos eltiltást kapott Jermain Hue, 35 éves jamaikai válogatott középpályás, mert elbukott egy júniusi drogteszten.

 

Miután a Svájctól elszenvedett hazai vereség (0-2) nyomán Norvégia gyakorlatilag elvesztette esélyét, hogy kijusson a világbajnokságra, az ország labdarúgó szövetsége leváltotta Egil Olsen szövetségi kapitányt, és Per-Mathias Högmo vette át a válogatott vezetését. Az új szövetségi kapitány fő célkitűzése: kivinni Norvégiát a 2016-os franciaországi Európa-bajnokságra.

 

Az első diagnózis Steven Fletchernél, a Sunderland támadójánál olyan súlyos vállsérülést állapított meg, hogy többhónapos kihagyásra kényszerült volna. Egy alaposabb vizsgálat azonban megállapította, hogy a 26 éves skót válogatott focista hat hét alatt rendbe jöhet.


A Ferencváros bejelentése szerint péntek estig mintegy kétszázan ajánlották fel vérüket a csapat 22 éves játékosa, a súlyos állapotban kezelt Akeem Adams számára.


Az NB I 9. fordulójában: Paks-Mezőkövesd 1-1. A vendégek 76 percen át tíz emberrel játszottak.


Bundesliga, 7. forduló: Augsburg-Borussia Mönchengladbach 2-2.


Spanyol bajnokság, 7. forduló: Real Valladolid-Málaga 2-2.


A nap sztorija

A román bajnokság második helyén álló Petrolul Ploiesti csapata a zöld asztalnál elveszítheti három, már lejátszott bajnoki meccsét. Egyik legyőzött ellenfelének, az Otelul Galati csapatának az elnöke beadványt küldött a román szövetség címére, és a dokumentumban kimutatta: a Petrolul nem küldött pályára minimum öt, Romániában felnevelt fiatal játékost, ahogyan azt a szövetség szabályzata előírja.

A nap pletykája

Sajtóhírek szerint Dzsudzsák Balázst, ha valóban távozni akar januárban a Dinamo Moszkvától, az olasz Inter és a német Hamburg is szívesen szerződtetné.

A nap nyilatkozata

Alain Casanova, a Toulouse edzője a mai bajnoki meccs előtt a Paris Saint-Germain otthonában: "Elmondhatom, hogy csapatom erős és szervezett. A PSG bajnokaspiráns, de akkor sem megyünk áldozatként Párizsba, mindent megteszünk, hogy jó eredményt érjünk el."

A nap száma

13. A 2009/2010-es bajnokság óta (amikor Mourinho irányította a csapatot) most történt meg először az Inter együttesével, hogy az első öt mérkőzésből tizenhárom pontot gyűjtsön.

Állandó források: FIFA, UEFA, BBC, Soccerway, Soccernet, Transfermarkt, Football Italia, Eurosport, NSO, MTI.

(no)

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább