Ibrahimovic felnégyelte a belgákat

Ibrahimovic felnégyelte a belgákat

, ktn

Fantasztikusan játszott Ibrahimovic, C. Ronaldo pedig eldöntötte a Juventus elleni mérkőzést. Nagy kár, hogy egyikük nem lesz ott a vébén.



Akárcsak egy nappal korábban, szerdán is spanyol és olasz csapat között zajlott a BL-játéknap legnagyobb rangadója: a Real Madrid a Juventust fogadta. A spanyolok 2:1-re győztek Cristiano Ronaldo duplájával, a portugál ezzel feljött a BL-góllövők örökranglistáján a harmadik helyre, megelőzve Ruud van Nistelrooyt, s már csak Raúl és Messi előzi meg. A találkozónak Ronaldo nemcsak a duplázás miatt lett a főszereplője. A második félidő elején a portugálról állították ki Giorgio Chiellinit, a Juventus bekkjét, aki a német Gräfe játékvezető szerint könyökkel ütötte meg a rögtön térdre rogyó csatárt. A visszajátszások alapján nehéz igazat adni a bírónak, Chiellini „kitette az evezőket", de láthatóan nem akarta megütni ellenfelét. Talán egy sárgát megért volna, de a piros mindenképpen túlzásnak tűnt.

A spori ezzel alaposan belenyúlt a meccsbe. A Juventus emberhátrányban is egyenrangú partnere volt ugyan a Real Madridnak, de ezzel csak az eredmény tartására volt képes, az egyenlítésre vajmi kevés esélye maradt. Mindez azt jelenti, hogy a Juventus nagy bajba kerülhet, mivel a csoport másik mérkőzésén a Galatasaray 3:1-re megverte a Koppenhágát. Ha a törökök Dániában is nyernek, a Juve pedig odahaza is kikap a Realtól, akkor a Galatasaraynak 7, a Juventusnak pedig mindössze 2 pontja lesz két fordulóval a csoportkör zárása előtt. Ez esetben a Juvénak már nem a saját kezében lesz a sorsa.


Három forduló után már csak négy csapat 100 százalékos a mezőnyben. Az Atlético Madrid mellé szerdán a másik madridi klub, a Real is csatlakozott. A harmadik a PSG, amely idén összevásárolt sztárok gyülekezete helyett igazi csapatként kezd működni, amit legjobban a klub őszi veretlensége bizonyít (összmérleg: 11-3-0). S bár Brüsszelben is jó volt a csapatszellem (Anderlecht-PSG 0:5), ezzel együtt egy zseni döntött: Zlatan Ibrahimovic. A svéd futballista négy gólt lőtt a találkozón. Szebbnél szebbeket. A Marseille elleni karategól után Brüsszelben volt sarkazós találata, illetve egy olyan bombaerős lövése, amelyhez képest a Király Gábor elleni találata a budapesti vb-selejtezőn gyönge kis pöttyintésnek tűnik. A PSG honlapja 100 kilométer/órás sebességről írt a lövés kapcsán, a svéd média viszont 150-et emleget.

A szerdai naphoz kapcsolódó érdekesség, hogy a vb-pótselejtezők sorsolása Portugália-Svédország mérkőzést hozott, így az európai futball legnagyobb sztárjai közül egyet (Ronaldót vagy Ibrahimovicot) biztosan nem láthatunk a brazíliai vébén.


A D csoportban minden eldőlni látszik. A BL negyedik hibátlan csapata, a Bayern München tanári játékkal verte 5:0-ra a cseh Viktoria Plzent. A duplázó Ribéry ismét csillogott, a riporterek nem tudtak másról beszélni vele kapcsolatban, csak az aranylabdáról. A csoport másik meccsén a Manchester City 2:1-re nyert a CSZKA Moszkva vendégeként, ami különösen azért nagy szó, mert a City a korábbi hét idegenbeli BL-mérkőzése közül ötöt elveszített. A helyzet ebben a kvartettben egyértelmű: ha két hét múlva a City otthon is megveri a CSZKA-t, akkor biztosan megelőzi az orosz csapatot. A tökéletes Bayernről és a nulla pontos Plzenről az esélyeket illetően kár is beszélni - az egyiknek sikerül, a másiknak nem.


Az A csoportban viszont egyre nagyobb a kavarodás. A Manchester United a BL történetének leggyorsabb öngóljával (Martínez, 2. perc) verte 1:0-ra a továbbra is pont nélkül álló Real Sociedadot. Manchesterben kezdik megtanulni, hogy aki a kicsit nem becsüli... A MU vezeti a csoportját 7 ponttal, a Leverkusen-Sahtar mérkőzésen azonban a németek 4:0-ra győztek, ami - legalábbis a gólkülönbséget illetően - óriási meglepetés. A Leverkusen így 6 ponttal áll a második helyen, de a 4 pontos Sahtart sem szabad lebecsülni a továbbjutás szempontjából. Itt még lesznek izgalmak.


A nap játékosa: Zlatan Ibrahimovic (PSG)
Zlatan, Zlatan, Zlatan, Zlatan. Ennyi. Lehet, hogy a svédnek igaza van: egyszer ő is megérdemelné az aranylabdát.


(ktn)

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább