Klopp hosszabbított, Beckham futballklubot alapít az Egyesült Államokban

Klopp hosszabbított, Beckham futballklubot alapít az Egyesült Államokban

, hb

Az elmúlt 24 óra legfontosabb futballhírei. Október 31.



Hírek

2018-ig kitolta szerződését a Borussia Dortmundnál Jürgen Klopp. A tréner eredeti kontraktusa csak 2016 nyarán járt volna le, a klubvezetés azonban jobbnak látta időben magához láncolni a fiatal sikeredzőt. Klopp 2008-ban lett a sárga-feketék trénere, és azóta két bajnoki címet, egy német kupát és egy német szuperkupát is bezsebelt az együttessel.


Két nappal Costinha lemondása után máris megtalálta új edzőjét a Pacos Ferreira. A portugál sereghajtónál - immáron negyedik alkalommal - Henrique Calistót nevezték ki a csapat élére. A 60 éves tréner jól ért a tűzoltáshoz: legutóbbi megbízatása idején (2011/12) szintén úgy vette át a csapatot, hogy az az utolsó helyen állt a bajnokságban, de a szezon végére sikerült az együttest a tizedik helyig repítenie. Calisto volt egyébként az is, aki 2000-ben feljuttatta a Pacost az élvonalba.


Másfél hónap kihagyás után megkezdte az edzéseket a PSG-nél Thiago Silva. A brazil hátvéd az elmúlt hetekben egy komoly combsérüléssel bajlódott. Laurent Blanc, a párizsiak edzője hangsúlyozta: Silva egyelőre csak könnyített edzést végez, teljes felépüléséhez még néhány nap szükséges.


Visszatért egykori klubjához, a CSZKA Szófiához Martin Petrov. A január óta klub nélkül edző, 90-szeres bolgár válogatott szélső a szezon végéig kötelezte el magát a vörösöknél. Petrov ezt megelőzően 1996 és 1998 között szolgálta a CSZKA-t.


A Crystal Palace két évvel meghosszabbította ír középhátvédje, Damien Delaney nyáron lejáró szerződését.


Eredmények


Szerdán nyolc mérkőzést játszottak le a Serie A 10. fordulójából. A dobogós csapatok közül könnyedén vette a kört a Juventus, amely a kiválóan focizó Carlos Tévez vezérletével 4-0-ra lemosta a Cataniát, és kevésbé könnyen a Napoli, amely a Fiorentina otthonában csikart ki egy 2-1-es győzelmet, megőrizve ezzel második helyét a torinóiak előtt.

 

A nap másik rangadóján a Milan és a Lazio megosztozott a pontokon a San Siróban (1-1). A milánóiak gólját Kaká szerezte, a brazilnak visszatérése óta ez volt az első találata Milánóban. Folytatta kiváló szereplését a Verona, amely ezúttal a Sampdoriát lépte le 2-0-ra hazai pályán. Az újonc utolsó öt bajnokijából négyet megnyert, és már ötödik a táblázaton. További eredmények: Cagliari-Bologna 0-3, Genoa-Parma 1-0, Livorno-Torino 3-3, Sassuolo-Udinese 1-2.

 

A spanyol bajnokság 11. fordulójának legnagyobb meglepetését a sereghajtó Almería szolgáltatta: az andalúzok a Mestallában győzték le 2-1-re a Valenciát. A hazaiak védelme csupán hét percre hagyott ki (a vendégek két gólja a 62. és 69. percben esett), de ez elég volt ahhoz, hogy begyűjtsék zsinórban harmadik bajnoki vereségüket.

 

A játéknap legizgalmasabb párosításán a csapatok elfelejtették felküldeni a védelmüket a pályára: Real Madrid-Sevilla 7-3. A blancóknál Gareth Bale és Benzema is duplázott, Cristiano Ronaldo pedig mesterhármast ért el. További eredmények: Valladolid-Real Sociedad 2-2, Osasuna-Rayo Vallecano 3-1.

 

Az angol Ligakupában sem a Newcastle-Manchester City, sem a Tottenham-Hull City mérkőzés nem dőlt el a rendes játékidőben. Az előbbi találkozón a manchesterieknek csak a hosszabbításban sikerült 2-0-ra legyűrniük a szarkákat Negredo és Dzeko találataival. A londoni mérkőzésen 1-1-es állással indultak neki a hosszabbításnak a csapatok, a kétszer 15 perces ráadásban pedig mindkét együttes lőtt egy további gólt. A maratoni szétlövésben aztán a Spurs koncentrált jobban (8-7), így André Villas-Boas együttese lesz ott a legjobb nyolc között.


A nap sztorija
David Beckham bejelentette, hogy futballklubot (ún. franchise-t) fog alapítani az észak-amerikai profi ligában. Az angol válogatott egykori csapatkapitánya Miamiban szeretné kijelölni a klub székhelyét, és reméli, hogy csapata a 2020-as négycsapatos bővítésnél már csatlakozhat az MLS mezőnyéhez.


A nap pletykája
Komoly amerikai sportlapok tudni vélik, hogy Beckham elhatározása nem a napokban született: mikor a középpályás 2007-ben a Real Madridtól a Los Angeles Galaxyhez igazolt, a ligával már kötött egy szerződést, amelyben az amerikaiak garantálták, hogy a sport népszerűsítése terén végzett munkája jutalmaként pályafutása befejeztével megalapíthatja a saját profi csapatát.


A nap száma
9 - Az elmúlt tíz évben Cristiano Ronaldo fejelte a legtöbb gólt a Bajnokok Ligájában, összesen kilencet.


A nap nyilatkozata
"Mindenki tisztában van vele a klubnál, hogy ő egy különleges tehetség. Mikor az első csapattal kezdett edzeni, a srácok állandóan róla beszéltek. Hatalmas fejlődésen ment keresztül, és a mai fiatalokra már egyáltalán nem jellemző módon képes hinni a saját képességeiben és tehetségében. A fiatal Cristiano Ronaldóra emlékeztet" - vélekedett a Manchester United tehetséges támadójáról, Adnan Januzajról Quinton Fortune, a klub tartalékainak edzője, és a csapat korábbi szélsője.


Állandó források: FIFA, UEFA, BBC, Soccerway, Transfermarkt, Football Italia, Eurosport, NSO, MTI

(hb)

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább